Sahara woestyn diere

Die Sahara-woestyn is een van die bekendste woestyne ter wêreld, met sy warm dae en koel nagte. Dit blyk dat niks of niemand daarin kan leef nie en nietemin, die Sahara het baie lewe.

In sy duine, waar 'n mens jou kan voorstel dat daar nie 'n druppel water is wat lewe onderhou nie, gebeur in werklikheid die teenoorgestelde: die Sahara loop oor van lewe! Sy diere is van die oudste spesies op die planeet en het daarin geslaag om aan te pas by lewensomstandighede wat glad nie maklik is nie. kom ons kyk vandag die diere van die Sahara.

addax-bok

Dit is 'n soort platvoetbok, bene wat hulle toelaat om deur die sand te reis. Maar dit is jammer dat dit so is in gevaar van uitsterwing aangesien hulle hul vleis en hul vel soek, benewens die feit dat hul habitat agteruitgaan as gevolg van aardverwarming en menslike optrede.

Vandag is hierdie diere kleiner as in die verlede en weens hul bene is dit ook vir hulle moeilik om van hul natuurlike roofdiere te ontsnap.

dromedaris kameel

Die kameel en die woestyn gaan hand aan hand en die dromedaris, die twee-bult kameel, is die klassieke poskaart van die Sahara. Dit is hier in sy bulte dat die dier vet stoor, nie water nie. Die kameel kan 100 liter water in net tien minute drink!

Dit is ook 'n dier baie mak, een van die groot woestynhuisies, en dit word baie gebruik aangesien dit baie sterk is en baie kilometers sonder water of kos kan aflê. Die mens se beste vriend op aarde hoe gaan dit met jou!

Dorkas Gaselle

Is mees algemene spesie van alle gaselle: Dit is 65 sentimeter lank en weeg ongeveer 50 pond. Nog 'n naam wat dit ontvang is "Ariel gazelle". Dit is vegetariese diere wat blare van bosse en bome eet.

Het jy hulle sien spring as hulle hul roofdiere sien? Dit is hulle en volgens die spesialiste doen hulle dit om vir hulle te wys dat hulle in 'n goeie toestand is en dat hulle die stiergeveg van hul lewe gaan tref. Hulle het moed ja, maar dit is 'n baie kwesbare spesie.

miskruier

Is dit? klein swart kewer wat baie poep en dit voed op alles wat deur ander diere gelaat word. Drie tipes word getel, die een wat maak poep balle, die een wat gate grawe en die een wat nogal lui is en net in poep leef.

Hierdie eskatologiese gebruik, dié om bolletjies kak te maak, word deur die mannetjies van die spesie verkies. Wyfies hou meer daarvan om gate te grawe en binne te bly.

horingslang

Hulle staan ​​ook bekend as sandslange en kan groei tot 50 sentimeter lank. Alleen jy sien hulle in die nag en oor die algemeen bedags begrawe hulle hulself in die sand. Is giftige slange wat baie skade aan die vel kan veroorsaak, selle kan vernietig en baie toksisiteit kan produseer.

Die horingslang vandag is a bedreigde spesie hoofsaaklik as gevolg van die agteruitgang van hul omgewing. Niemand weet vir seker hoekom hulle horings oor hul oë het nie, alhoewel daar bespiegel word dat dit is om hulle teen die sand te beskerm of daardeur te navigeer of om te kamoefleer...

monitor akkedis

dit is 'n reptiel super giftig, koelbloedig, dus het die omgewingstemperatuur 'n groot impak op hul optrede. Hulle leef in warm korwe en wanneer dit koud word is hulle nêrens te sien nie. Dit is hoekom die akkedis basies geen vegmeganisme het nie, so wanneer dit koud is, raak hulle super verdedigend en word dit baie aggressief.

Wat eet monitorakkedisse? Hulle eet klein diertjies soos rotte, soogdiere of insekte. Al wat hulle kan vind.

moordenaar skerpioen

Is 'n giftige insek en hulle gebruik hul wapens op twee maniere: met hul lang knypers maak hulle hul opponente seer en met hul kleiner en swakker knypers, veral een wat 'n swart punt het, is die een waarmee hulle die gif inspuit.

Hierdie gif het neurotoksiene en veroorsaak baie pyn. Kinders en bejaardes is veral vatbaar so trap versigtig. Die ergste is dat daar mense is wat dit bemark en as troeteldiere verkoop.

woestyn volstruis

’n Voël wat nie vlieg nie, arme ding. Dis hoe hulle altyd aan haar dink, maar in werklikheid vergoed haar onvermoë om te vlug daarvoor baie goed deur te wees een van die vinnigste diere in die wêreld. ’n Volstruis kan 40 myl per uur hardloop, al is hulle groot.

Daar is verskillende soorte volstruise in die Sahara-woestyn, sê hulle reusagtige eiers en sy lang bene het twee tone, wat ideaal is om lang afstande te stap. Hierdie bene is ook baie sterk, hulle kan slaan super skoppe, en hierby word bygevoeg dat hulle 'n wonderlike sig en 'n uitsonderlike gehoor het.

Woestynvolstruise gaan oor die algemeen nie ver van waterbronne af nie en as jy hulle mooi dophou, pasop, daar is roofdiere naby. Wat eet hulle? Struike, gras, soms klein diertjies.

wilde afrikaanse honde

Hulle is super-energieke wildehonde en baie aanhoudend wanneer dit kom by die jaag van hul prooi, wat uiteindelik, wanneer hulle dit bereik, dit uitbors. Honde woon in die savanne in die suide en middel van die woestyn, in eensame troppe

Daar word beraam dat hul sukseskoers wanneer hulle 'n jag begin is meer as 80%, 90% in die Serengeti, wanneer die sukses van die leeus 30% is. Hulle is super suksesvol! En as dit nie genoeg was nie, nadat hulle die prooi doodgemaak het, het hulle eers die ou honde en hondjies laat voer.

sahara jagluiperd

Hierdie diere Hulle is in uitsterwing, sowat 250 diere bly in die sentrale en westelike Sahara en in die savanne van Soedan. In teenstelling met ander jagluiperds is hierdie subspesie kleiner, met min pelskleure, en korter.

Die jagluiperds van die Sahara-woestyn hulle jag beter in die nag en dit is 'n produk van die hitte van sy omgewing. Hulle kan ook langer as hul neefs sonder water oorleef, aangesien hulle die bloed van hul prooi drink.

fennec jakkals

Fanak beteken jakkals in Arabies so die naam van hierdie klein jakkalsie is 'n bietjie oorbodig. Die jakkals Dit is klein, een van die kleinste honde in die familie wat bestaan ​​uit wolwe, jakkalse en honde. Dit het baie ligte pels en dit help om die sonlig te weerkaats.

hierdie jakkals het woestyn-aangepaste niere, sodat hulle waterverlies uit jou liggaam verminder. Het 'n goeie reuksintuig en baie goeie gehoor. Daarom volg hulle basies hul prooi deur te luister. Hulle kan ook bome klim op soek na klein voëltjies en eiers.

Jerboas

Dit is 'n knaagdier wat baie goed aangepas het om in die harde woestyn te leef. Kan teen hoë spoed spring en hardloop, so dit is hoekom dit voortgaan om te oorleef en van sy roofdiere te ontsnap. Hul dieet bestaan ​​uit insekte, plante en sade, waaruit hulle ook gehidreer word.

Anubis Bobbejaan

Dit is 'n baie Afrika-spesie wat ook in die bergagtige streke van die Sahara gesien word. Dit het 'n effens gryserige kleur van 'n afstand, maar van naby is dit veelkleurig.

Die mannetjies is groter as die wyfies en oorleef in die woestyn deur 'n bietjie van alles te eet, plante en klein diertjies.

nubiese traf

Dit is 'n subspesie van die traffamilie. Dit is 'n voël wat voed verkieslik op insekte, alhoewel as jy baie honger is, kan jy sade eet. Die verlies aan habitat beteken dat daar al hoe minder lede van hierdie spesie is, dus kan dit as bedreig beskou word.

woestyn-egel

Dit is 'n klein krimpvarkie wat verlam wanneer dit bedreig voel en stekelrig word, so dit is baie moeilik om dit te vang aangesien dit oral pik. Dit eet? Insekte, eiers en plante.

skraal mongoose

Dis die swartstertmongoos. Dit voed op insekte, hoewel dit ook akkedisse, knaagdiere, voëls en slange eet. Ook kan giftige slange doodmaak en eet, maar net as jy regtig bedreig voel.

Hierdie mongoose kan baie beter bome klim as 'n gewone mongoose, so hy vreet baie voëls.

gevlekte hiëna

Is "glimlaggende hiëna". Dit is nog nie op die rand van uitsterwing nie, maar dit is waar dat sy aantal mettertyd afgeneem het en die verlies van die natuurlike omgewing. As ons dit met ander spesies hiënas vergelyk, verskyn sy kolle, maar wanneer die hiëna ouer word, verander sy kleure.

Die gevlekte hiëna jag sy eie prooi.

Wil u 'n gids bespreek?

Die inhoud van die artikel voldoen aan ons beginsels van redaksionele etiek. Klik op om 'n fout te rapporteer hier.

Wees die eerste om te kommentaar lewer

Laat u kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

*

*

bool (waar)