Animais do deserto do Sahara

O deserto do Sahara é un dos desertos máis famosos do mundo, cos seus días de calor e noites frescas. Parece que nada nin ninguén pode vivir nel e, con todo, o Sahara ten moita vida.

Nas súas dunas, onde se pode imaxinar que non hai nin unha pinga de auga que sustente a vida, en realidade ocorre todo o contrario: o Sahara desborda vida! Os seus animais son unhas das especies máis antigas do planeta e conseguiron adaptarse a unhas condicións de vida nada fáciles. imos ver hoxe os animais do Sahara.

antílope addax

É unha especie de antílope de pés planos, patas que lles permiten viaxar polos areais. Pero é unha mágoa que o sexa en perigo de extinción xa que buscan a súa carne e a súa pel, ademais de que o seu hábitat se está deteriorando polo quecemento global e a acción humana.

Hoxe estes animais son máis pequenos que no pasado e debido ás súas patas tamén lles resulta difícil escapar dos seus depredadores naturais.

camelo dromedario

O camelo e o deserto van da man e o dromedario, o camelo de dúas jorobas, é a clásica postal do Sahara. É aquí nas súas jobas onde o animal almacena graxa, non auga. O camelo pode beber 100 litros de auga en só dez minutos!

Tamén é un animal moi manso, unha das grandes domesticacións do deserto, e úsase moito xa que é moi forte e pode percorrer moitos quilómetros sen auga nin alimento. O mellor amigo do home na terra como estás!

Gacelas Dorcas

É especie máis común de todas as gacelas: Mide 65 centímetros de alto e pesa uns 50 quilos. Outro nome que recibe é "Gacela Ariel". Estes son animais vexetarianos que comen follas de arbustos e árbores.

Viches saltar cando ven os seus depredadores? Son eles e, segundo os especialistas, fano para demostrarlles que están en boas condicións e que van pegar na corrida de touros da súa vida. Teñen coraxe si, pero aínda así é unha especie moi vulnerable.

escaravello esterco

É iso pequeno escaravello negro que fai moito caca e que se alimenta de todo o que deixan outros animais. Contanse tres tipos, o que fai bolas de caca, a que cava madrigueras e a que é bastante preguiceiro e só vive na caca.

Este costume escatolóxico, o de facer bolas de caca, é o preferido polos machos da especie. As femias prefiren cavar madrigueras e quedarse dentro.

serpe cornuda

Tamén se coñecen como serpes de area e lata medran ata 50 centímetros de longo. Só ves pola noite e xeralmente durante o día enterran na area. Son serpes velenosas que pode causar moito dano á pel, destruír células e producir moita toxicidade.

A serpe cornuda hoxe é a Especies en perigo de extinción principalmente pola degradación do seu medio. Ninguén sabe con certeza por que teñen cornos sobre os ollos, aínda que se especula que é para protexelos da area ou para navegar por ela ou para camuflarse...

lagarto monitor

é un réptil super venenoso, de sangue frío, polo que a temperatura ambiente ten un gran impacto nas súas accións. Viven en colmeas quentes e cando fai frío non se ven por ningún lado. É por iso que o lagarto basicamente non ten mecanismo de loita, polo que cando fai frío póñense súper defensivos e vólvese moi agresivo.

Que comen os lagartos monitores? Comen animais pequenos como ratas, mamíferos ou insectos. Todo o que poden atopar.

escorpión asasino

É a insecto velenoso e usan as súas armas de dous xeitos: coas súas longas pinzas feren aos seus opoñentes e coas súas máis pequenas e débiles pinzas, unha en particular que ten a punta negra, é a que inxectan o veleno.

Este veleno ten neurotoxinas e produce moita dor. Os nenos e os anciáns son especialmente susceptibles, así que teña coidado. O peor é que hai xente que os comercializa e os vende como mascotas.

avestruz do deserto

Un paxaro que non voa, pobre. Así sempre pensan nela, pero en realidade a súa incapacidade para voar compensa moi ben sendo un dos animais máis rápidos do mundo. Un avestruz pode correr 40 quilómetros por hora, aínda que sexan grandes.

No deserto do Sáhara hai diferentes especies de avestruces, dixeron ovos xigantescos e as súas longas patas teñen dous dedos, o que é ideal para camiñar longas distancias. Estas pernas tamén son super fortes, poden golpear super patadas, e a isto súmase que teñen unha vista fabulosa e unha audición excepcional.

Os avestruces do deserto xeralmente non se afastan das fontes de auga e, se os observas con atención, ten coidado, hai depredadores preto. Que comen? Arbustos, herba, ás veces animais pequenos.

cans salvaxes africanos

Son cans salvaxes súper enérxicos e moi persistentes á hora de perseguir as súas presas que, finalmente, cando chegan a ela, as destribúen. Os cans viven nas sabanas do sur e centro do deserto, en rabaños solitarios

Estímase que a súa taxa de éxito cando comezan unha caza é superior ao 80 %, 90% no Serengeti, cando o éxito dos leóns é do 30%. Son super exitosos! E por se fose pouco, despois de matar as presas deixaron primeiro alimentar os vellos cans e cachorros.

guepardo sahariano

Estes animais Están en extinción, uns 250 animais permanecen no Sáhara central e occidental e na sabana de Sudán. En contraste con outros guepardos esta subespecie é máis pequena, con poucas cores de pelaxe e máis curta.

Os guepardos do deserto do Sahara cazan mellor pola noite e iso é produto da propia calor do seu ambiente. Tamén poden sobrevivir máis tempo que os seus primos sen auga, xa que beben o sangue das súas presas.

raposo fennec

Fanak significa raposo en árabe polo que o nome deste raposo é un pouco redundante. O Raposo é pequeno, un dos caninos máis pequenos da familia formada por lobos, raposos e cans. Ten un pelaje moi claro e iso axuda a reflectir a luz solar.

este raposo ten riles adaptados ao deserto, polo que minimizan a perda de auga do teu corpo. Ter un gran olfacto e moi bo oído. É por iso que rastrexan as súas presas escoitando, basicamente. Tamén poden subirse ás árbores en busca de pequenos paxaros e ovos.

Xerboas

É un roedor que se adaptou moi ben a vivir no duro deserto. Pode saltar e correr a gran velocidade, por iso segue sobrevivindo e escapando dos seus depredadores. A súa dieta está formada por insectos, plantas e sementes, das que tamén se hidratan.

Babuino Anubis

É unha especie moi africana que tamén se ve nas rexións montañosas do Sahara. Ten unha cor lixeiramente agrisada dende a distancia, pero de preto é multicolor.

Os machos son máis grandes que as femias e sobreviven no deserto comendo un pouco de todo, plantas e animais pequenos.

avutarda nubia

É unha subespecie da familia das avutardas. É un paxaro que aliméntase preferentemente de insectos, aínda que se tes moita fame podes comer sementes. A perda de hábitat fai que cada vez sexan menos os membros desta especie, polo que pode considerarse en perigo de extinción.

ourizo do deserto

É un ourizo pequeno que paraliza cando se sente ameazado e ponse espinoso, polo que é moi difícil collelo xa que pincha por todas partes. Que come? Insectos, ovos e plantas.

mangosta esvelta

É a mangosta de rabo negro. Aliméntase de insectos, aínda que tamén come lagartos, roedores, aves e serpes. Tamén pode matar e comer serpes velenosas, pero só se te sentes realmente ameazado.

Esta mangosta pode trepar ás árbores moito mellor que unha mangosta normal, polo que come moitas aves.

hiena manchada

É "hiena sorrinte". Aínda non está en vías de extinción, pero é certo que o seu número foi diminuíndo co paso do tempo e coa perda do medio natural. Se a comparamos con outras especies de hienas aparecen as súas manchas, aínda que cando a hiena envellece as súas cores cambian.

A hiena manchada caza as súas propias presas.

¿Queres reservar unha guía?

O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado.

*

*

bool (verdadeiro)