10 kutha ing Eropa kanthi kualitas urip paling dhuwur

10 kutha ing Eropa kanthi kualitas urip paling dhuwur - Oslo

Apa sampeyan ngerti endi 10 kutha ing Eropa sing nduweni kualitas urip paling dhuwur? Apa sampeyan mikir ana ing antarane kutha Spanyol? Apa kutha sing sampeyan yakin 100% bakal ana ing dhaptar iki? Yen sampeyan ora duwe wangsulan kanggo kabeh pitakon kasebut, ing kene ditawakake ... Temokake prekara kasebut kutha-kutha sing ideal ing Eropa ora mung kanggo dikunjungi nanging uga tetep ...

Posisi # 1: Oslo, ing Norwegia

Kanthi mung 647.676 jiwa, Oslo ing Norwegia, ana ing peringkat nomer 1 ing babagan iki peringkat kutha-kutha Eropa sing sampeyan urip luwih apik.

Yen Norwegia katon misuwur, lan akibate dadi kutha Oslo, mesthine kudu ditetepake salah sawijining sistem pendhidhikan paling apik ing saindenging jagad. 

Minangka kasunyatan sing kepengin weruh babagan Oslo yaiku duwe sawetara perjanjian kembar karo macem-macem kutha ing Eropa, kalebu rong wong Spanyol: Alfaz del Pi (Alicante) lan Mazarrón (Murcia).

Posisi # 2: Zurich (Swiss)

10 kutha ing Eropa kanthi kualitas urip paling dhuwur - Zurich

Yen kita ngerti siji babagan kutha Zurich, yaiku pusat finansial lan mesin ekonomi kabeh Swiss. Dadi, kita nganggep manawa bagean gedhe saka kesalahan sing dadi kutha ideal kanggo urip yaiku kinerja ekonomi sing apik ... Alesan liya kanggo sukses ekonomi Zurich yaiku akeh bidang riset lan pendhidhikan saka kutha. Ing Sekolah Politeknik Federal Zurich (ETH) ndadékaké aspek iki bebarengan karo Universitas Zurich. Kutha liya sing duwe sistem pendhidhikan sing wis ditetepake, mula ...

Apa sopan santun dadi rahasia kanggo kabeh? Aku nang sampeyan!

Posisi # 3: Aalborg (Denmark)

10 kutha ing Eropa kanthi kualitas urip paling dhuwur - Aalborg

Aalborg minangka kutha paling nomer nomer papat ing Denmark, sawise Kopenhagen, Aarhus lan Odense. Kutha iki kalebu pelabuhan laut, lan kanthi basis Angkatan Udara Denmark sing utama. Iki uga kursi uskup Lutheran.

Sanajan dadi kutha paling gedhe nomer 4 ing Denmark, ora duwe pedunung sing akeh banget, amarga ora ngluwihi 200.000 jiwa.

Akun kanthi 9.200 perusahaan sing nggunakake udakara 109.000 wong, luwih saka separo populasi. Lan urip utamane saka industri lan ekspor biji-bijian, semen lan minuman keras.

Salah sawijining pihak sing misuwur yaiku sawijining Karnaval. sing dirayakake antarane 27 lan 28 Mei. Udakara tanggal kasebut Aalborg nampa luwih saka 20.000 wong sing lelungan menyang kutha kasebut kanggo ngrasakake karnaval kasebut.

No. 4: Vilnius (Lituania)

10 kutha paling dhuwur ing Eropa kanthi kualitas urip paling dhuwur - Vilnius

Lan kita tekan kutha sing ora dikenal. Vilna yaiku yaiku ibukutha lan kutha paling padhet ing Lithuania. Luwih saka 554.000 pedunung urip bebarengan ing wilayah kutha, kanthi luwih saka 838.000 dietung warga sing manggon ing propinsi kasebut.

Vilnius minangka kutha modern sing paling anyar. Saiki nalika wilayah komersial lan finansial dikembangake ing pusat anyar, khusus ing wilayah sisih lor Kali Neris, sing kepengin dadi distrik administratif lan bisnis utama kutha kasebut.

Soko sing luar biasa ing kutha iki yaiku yen sampeyan ndeleng ing endi wae, sampeyan bakal weruh warna ijo sing apik banget vegetasi akeh: kebak taman, kolam, tlaga, lsp.

Lan minangka kasunyatan penasaran pungkasan, kutha Vilnius duwe kacepetan internet paling cepet ing Eropa. Ora ana apa-apa!

Posisi # 5: Belfast (Irlandia Lor)

10 kutha ing Eropa kanthi kualitas urip paling dhuwur - belfast

Tembung kasebut "Belfast" Tegese "Plancongan pasir ing cangkeme kali. Kutha iki minangka ibukutha lan kutha paling gedhe ing Irlandia Lor, amarga duwe pedunung luwih saka 276.000 jiwa ing kutha kutha kasebut lan liyane saka  579.000 wong ing wilayah metropolitane.

Sawetara atraksi yaiku: Balai Kota Edwardian Belfast; ing Bank Ulster, dibangun ing taun 1860; ing Universitas Queens lan Perpustakaan Linenhall, Victorian uga Aula Waterfront, bangunan paling apik kanthi garis modern.

No. 6: Hamburg (Jerman)

10 kutha ing Eropa kanthi kualitas urip paling dhuwur - Hamburg

Paling ora ana siji kutha Jerman sing ora bisa ilang saka dhaptar iki ... Nanging aja padha sumelang, rong wong liyane bakal ngetutake.

Hamburg minangka kutha nomer loro nomer loro sawise Berlin. Wis meh 2.000.000 pedunung ing wilayah kutha lan luwih saka 4.000.000 wong ing wilayah metropolitane.

Soko sing luar biasa babagan Hamburg yaiku arsitektur, amarga kalebu gaya arsitektur sing beda. Sampeyan bisa bukak:

  • Teater Thalia lan Kampnagel.
  • Greja San Nicolás.
  • Greja Santa Catalina.
  • Lingkungan HafenCity.
  • Aula Filharmonik Elbe.
  • Lan kabeh taman: Stadtpark, Kuburan Ohlsdorf lan Tanduran blomen. ing Stadtpark, "Central Park", lan liya-liyane.

Posisi # 7: Rostock (Jerman)

10 kutha paling dhuwur ing Eropa kanthi kualitas urip paling dhuwur - Rostock

Kutha sing dununge ing gisik Segara Baltik, ing cangkeme Kali Warnow. Kutha iki minangka kutha cilik amarga ora duwe luwih saka 250.000 jiwa.

Ana sing kudu disorot babagan kutha Jerman iki yaiku kutha kasebut isih duwe bagean tembok lan menara sing dibangun ing jaman abad pertengahan.

No 8: Kopenhagen (Denmark)

10 kutha ing Eropa kanthi kualitas urip paling dhuwur - Kopenhagen

Kutha sing wis tuwa banget wiwit taun 800. Yen Kopenhagen pancen misuwur, mula jembar lan macem-macem budaya (musik, téater, opera) lan ing wilayah ijo sing apik banget. Kaloro taman paling gedhe ing Kopenhagen yaiku Valbyparken lan Fælledparken, nanging Kongens Have uga misuwur banget, ing jejere Kastil Rosenborg ing Kopenhagen tengah.

Sawetara kang papan sing disenengi Padha:

  • Saluran saka Nyhavn.
  • Istana Amalienborg, papan dununge Kulawarga Kerajaan.
  • Tivoli, salah sawijining taman hiburan paling tuwa ing donya.
  • Taman bakken.
  • Nationalmuseet, museum nasional.
  • Det Kongelige Teater, téater Royal.
  • Katedral San Óscar, pangibadah katolik.
  • Opera Kopenhagen, omah opera modern dibukak ing taun 2005.
  • Frederiks Kirke, Greja Federico, diarani Greja Marmer.
  • Kongens Nytorv, Plaza del Rey anyar, kanthi gelanggang luncur es ing mangsa adhem.
  • Utawa The Little Mermaid Copenhagen, lan liya-liyane.

Posisi nomer 9: Malaga (Spanyol)

10 kutha ing Eropa kanthi kualitas urip paling dhuwur - Malaga

Kasunyatane yaiku ing negara kita, kita bisa nemokake kutha liyane kanthi kualitas urip sing apik, nanging krisis saiki ora akeh mbantu. Isih seneng banget ndeleng Malaga ing dhaptar iki.

Yen sampeyan lelungan menyang Malaga, sampeyan ora kudu ketinggalan:

  1. Katedral Inkarnasi.
  2. El pelabuhan.
  3. Marqués de Larios Street.
  4. Pandhangan Gibralfaro.
  5. Taman Botani lan Museum Picasso.
  6. Teater Romawi lan museum mobil.
  7. ing Pantai Malagueta lan Misericordia.
  8. Plaza de la Constitución lan pusat sajarahé.
  9. Pusat Seni Kontemporer lan Kastil Gibralfaro.
  10. Greja San Pedro lan Ati Suci.
  11. Plaza de la Merced lan Malaga Park utawa Alameda.
  12. Teater Echegaray lan Galeri Goya.
  13. Kutha Mijas, Fuengirola, Ronda, Antequera, Júzcar, Marbella lan Frigiliana.
  14. Pantai El Palo, Los Álamos lan Puerto Banús.
  15. Guwa-guwa Nerja.

Papan kaping 10: Munich (Jerman)

10 kutha ing Eropa kanthi kualitas urip paling dhuwur - Munich

Kanggo kang cleaning, kanggo kang ekonomi lan amarga akeh acara budaya lan perayaan, Munich dadi peringkat nomer 10 ing dhaptar iki.

Apa sampeyan setuju karo kutha sing nggawe dhaptar? Apa sampeyan kangen? Apa sampeyan mikir ana sisa liyane? Kita pengin ngerti pendapat sampeyan!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*