10 panggonan sing paling apik ing Galicia

Papan sing paling apik

Galicia minangka salah sawijining tujuan sing paling akeh tuwuh ing Spanyol ing taun-taun pungkasan, lan amarga masarakat wis ngerti apa sing bisa ditawakake komunitas sisih lor iki. Saka pantai sing apik nganti pulau-pulau sing paradisak, desa-desa abad pertengahan, desa nelayan lan lanskap sing apik tenan. Pramila kita pengin tur menyang 10 saka papan sing paling apik ing Galicia.

Papan-papan kasebut kalebu salah sawijining papan sing paling apik, sanajan kita ora pengin ujar manawa mung siji-sijine, lan tanah iki akeh panggonan sing bisa ditemokake. Nanging mesthine padha papan khusus sing kudune dolan Yen kita arep menyang Galicia, mula njupuk potlot lan kertas banjur wiwiti dhaptar barang-barang penting nalika plancongan.

Katedral Santiago saka Compostela

Catedral de Santiago

Tujuan utama kanggo kabeh Caminos de Santiago minangka Katedral Santiago, lan sanajan kita ora dadi ziarah, mesthine minangka salah sawijining poin sing kudu dikunjungi nalika arep menyang Galicia. Katedral sing katon gaya Baroque kanthi watu sing mesthi diwarnai asor banget iklim Galicia. Nanging dudu siji-sijine sing bisa dideleng, nanging uga bisa mlaku-mlaku mubeng ndeleng Torre de la Berenguela, lan mlebu ing jero kanggo ngujo botafumeiros sing misuwur lan patung rasul kasebut.

Mercusuar Fisterra

Mercusuar Finisterre

Liyane papan sing paling sering dikunjungi ing Galicia yaiku Finisterre utawa Fisterra mercusuar, papan sing dipercaya wong Roma yaiku akhir jagad. Ditulis manawa sawise tekan Katedral, para peziarah kudu lelungan ing dalan 98 kilometer menyang Cabo Fisterra kanggo nyuceni jiwane lan ngrampungake ritual kasebut. Akeh sing nindakake, lan mula luwih akeh kunjungan. Nanging ninggalake ritual kasebut, ndeleng srengenge surup ing papan iki minangka perkara sing istimewa banget, sing kudu paling ora sepisan ing urip, kanggo ngrasakake apa sing dirasakake wong-wong Romawi sing ngira yen jagad iki rampung.

Kebon anggur ing Baiía Baixas

Rías Baixas

Rías Baixas pancen misuwur amarga mujur nengen, pantai lan gastronomi, nanging kita bakal ngomong babagan anggur sing misuwur, utamane Albariño. Ing Wilayah Kamboja kita bisa nemokake akeh pakebonan anggur, sing kayane ora ana enteke, pabrik anggur ing omah liya yaiku omah desa. Akeh sing bisa dikunjungi kanggo ndeleng cara nggawe anggur lan ngrasakake anggur Galicia sing enak kasebut.

Pulo Cies

Pulo Cies

Pulo iki swarga ing Galicia. Sawetara pulo sing bisa ditemokake ing catamaran ing musim panas, amarga ing musim salju, ana kalane ora ana layanan. Paling ora kudu mbuwang sethithik sedina kanggo nemokake pesisir sing luar biasa, uga mercusuar ing Cíes, saka kana uga ana wayah surup. Nanging, kanggo ndeleng, sampeyan kudu nginep ing kemah ing pulau kasebut, lan ing musim dhuwur, sampeyan kudu ndhaptar sadurunge.

Pantai Katedral

Pantai Katedral

Playa de las Catedrales, dununge ing Pesisir Lugo, minangka salah sawijining papan sing wis misuwur internasional. Pesisir kanthi tebing sing wis dibentuk dening ombak lan angin saka pesisir, lan saiki duwe bentuk sing luar biasa, mula jenenge. Kanggo ndeleng kanthi kamulyan, kita kudu ngenteni pasang surut, amarga inggil pantai bisa ditutupi lan kita meh ora bisa ngrasakake tebing-tebing kasebut.

Canyons sil

Canyons sil

Los Cañones del Sil, dununge ing Ribeira Sacra, wilayah sing uga duwe anggur kanthi sebutan asale. Dolan maring kali iki uga klasik kanggo turis. Sampeyan bisa lelungan katamaran liwat jurang sing ngrasakake tebing lan ruang alam kanggo mengko ndeleng biara ing wilayah kasebut lan ngrasakake anggur.

Fragas del Eume

Fragas apa Eume

Las Fragas do Eume yaiku a taman alam sing dilindhungi lan salah sawijining alas Atlantik sing paling apik ing kabeh wilayah Eropa. Sajrone lalu lintas musim lalu, kita mandheg ing sawijining titik, nanging ana bis anter jemput kanggo nggawa kita menyang titik budhal, cedhak biara kasebut. Nanging, lanskap sing paling apik bisa dihargai kanthi mlaku, mula luwih becik ditinggalake mobil lan nikmati alam.

Pallozas saka Cebreiro

Pallozas do Cebreiro

Palloza iki kalebu papan dununge pra-Romawi, lan cara nggawe wis diawetake, wiwit saka atap jerami nganti atap sing bentuk elips. Mesthi wae ditemokake, amarga dheweke crita babagan kepiye carane urip ing pirang-pirang abad kepungkur ing kahanan cuaca sing paling ala.

Combarro

Combarro

Combarro yaiku a desa nelayan cilik ing Rías Baixas sing wis misuwur amarga mujur nengen khas. Bumbung ing sikil pesisir, prau lan lurung-lurung watu sempit minangka papan sing ora bisa ngindhari njupuk foto.

Cliff Loiba

Bank Loiba

Yen ing bench karo tampilan paling apik ing donyaSampeyan bakal ngerti manawa dununge ana ing tebing Loiba, ing muara Ortigueira. Tanpa mangu-mangu, bisa dadi salah sawijining papan paling apik kanggo ngrampungake tur Galicia. Lungguh ing bangku kanthi pemandangan sing paling apik lan mikirake segara kanthi tenang kabeh bisa dadi perjalanan sing paling apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*