10 pantai Bendera Biru sing apik ing Spanyol

Pantai Rhodes

Apa saka Pantai Bendera Biru Kita wis mesthi kenal karo kita, lan Spanyol iku salah sawijining negara sing dianugerahi pambeda kasebut. Wiwit taun 1987, Yayasan Eropa kanggo Pendidikan Lingkungan minangka salah sawijining sing ngevaluasi kahanan pantai supaya bisa menehi bendera iki, sing njamin nduweni kualitas paling apik kanggo pangguna. Iki adhedhasar kualitas banyu, layanan lan keamanan.

Dina iki kita bakal nuduhake sampeyan sepuluh pantai sing apik iki sing ana ing pesisir, lan saben taun nampa Bendera Biru amarga kualitas banyu lan kabeh sing ditawakake. Yen sampeyan plancongan lan ora pengin kedadeyan sing ora kaduga, luwih becik milih salah sawijining pantai kanthi bendera, sing njamin layanan sing apik lan lingkungan sing resik.

Pantai 1-Rodas, Galicia

Pantai Rhodes

Pantai Rodas dununge ing Kapuloan Cíes sing misuwur, ing ngarepe Vigo, ing sisih kidul Galicia. Pantai iki dadi salah sawijining pantai paling akeh dikunjungi amarga ditampilake ing The Guardian minangka pantai paling apik ing saindenging jagad. Tanpa mangu-mangu, iki minangka pantai sing kayane dijupuk saka Karibia, kanthi pasir putih alus lan perairan bening, nanging isih adhem. Lingkungan alam sing dilindhungi nggawe kunjungan kasebut luwih apik.

2-La Barrosa ing Cádiz

La Barrosa

Pantai La Barrosa ana ing Chiclana de la Frontera lan duwe wolung kilometer wedhi emas kanggo ngrasakake cuaca sing apik sing biasane ana ing sisih kidul. Yen preinan diidini, kabeh menehi saran supaya tetep ndeleng srengenge surup ing wilayah kasebut kastil Sancti Petri, kanthi siluet siluet ing srengenge sing surup. Wayahe magis sawise sedina ing pantai.

Pantai 3-Las Catedrales ing Lugo

Pantai Katedral

Pantai iki minangka salah sawijine pantai Galicia, sing duwe pirang-pirang wilayah pasir sing saben taun nampa Bendera Biru. Pantai iki misuwur ora mung amarga sarat layanan lan kualitas ing banyu, nanging uga kanggo tebing sing duwe bentuk khas polesan dening angin lan ombak. Sampeyan kudu ujar manawa pantai mung bisa dikunjungi nalika pasang surut, amarga kanthi dhuwur kebak kebak banyu.

4-Pantai Maspalomas ing Gran Canaria

Maspalomas

Iki minangka salah sawijining pesisir paling misuwur ing Gran Canaria gumuk pasir tanpa wates, sing dadi alangan sadurunge tekan pantai, supaya awake dhewe ana ing swarga sing alami lan sepi banget. Kajaba iku, minangka pesisir sing becik kanggo nindakake nudisme, amarga ana bagean sing ditandhani. Iki uga minangka papan sing misuwur banget sing dikunjungi para peselancar.

5-Pantai Formentor ing Mallorca

Ramalan

Pantai iki uga dikenal kanthi jeneng Cala Pi, lan iki minangka papan sing asring dikunjungi sawetara wong misuwur ing Mallorca, amarga duwe macem-macem jinis layanan, wiwit saka bar pantai nganti kursi santai lan payung. Waters khas ing Mediterania, lan ana ing jejere alangan pinus lan oak holm sing lumrahe nggawe area wedhi. Mesthine salah sawijining pantai sing bisa dideleng, nanging akeh banget amarga popularitas.

Pantai 6-Berria ing Cantabria

Pantai Berria

Pantai Berria minangka oasis alami ing Populasi Santoña. Dununge ana ing antarane oak holm lan rawa Santoña. Salah sawijining pantai sing ora mung kanggo srengenge berjemur, nanging uga lingkungan alam sing apik kanggo mlaku-mlaku nalika hawa ora kepenak, lan uga pantai sing dikunjungi para peselancar kanggo ombak.

7-Pantai La Lanzada ing Pontevedra

Lanzada

Pantai iki dununge ana ing provinsi Pontevedra, ing Kali kurang. Iki minangka salah sawijining sing paling misuwur, kanthi pasir emas lan loro sing murni setengah kilometer, sanajan suhune khas Atlantik, sing ora bisa dinikmati kabeh wong. Iki minangka pantai sing diisi karo saben wong ing musim panas lan uga para olahragawan sing latihan layangan utawa surfing.

8-Cala d'Hort ing Ibiza

Cala d'Hort

Iki minangka salah sawijining pantai sing paling apik lan cocog kanggo turisme sing tenang, nikmati sakcedhake. Cove sing campuran watu lan pasir, nanging sing cocog kanggo kulawarga, amarga duwe macem-macem jinis layanan lan kabeh cedhak. Kajaba iku, nduweni pemandangan apik ing sacedhake pulau cilik Vedranell lan es Vedrá.

9-Pantai Aguilar ing Asturias

Pantai Aguilar

Pantai iki minangka salah sawijining sing paling apik ing Asturias, ing sisih lor, lan uga minangka papan sing khas amarga ana legenda ing dheweke. Ditulis manawa sapa sing bisa njupuk peri sing manggon ing gunung cedhak saka kana menyang pantai bakal entuk bandha sing misterius. Nanging ngluwihi legenda, iki minangka pantai sing apik kanggo dinikmati, kanthi banyu lan layanan sing resik lan bening.

10-El Médano ing Tenerife

El Médano

Sanajan ing Tenerife ana pantai sing misuwur kayata Los Cristianos, iki kadang rame banget lan kita ora bisa seneng, mula disaranake pantai El Médano sing nawakake layanan apik, wedhi peteng khas Tenerife lan banyu sing resik, saliyane luwih tentrem.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*