10 pantai paling penasaran ing donya (II)

Scala dei Turchi

Yen sampeyan isih gumun ing pesisir khas Kita ngomong, kanthi pasir ijo, wedhi putih kaya glepung utawa pasir sing kebak penguin. Ana sing cocog karo kabeh rasa, sanajan ora kabeh bisa srengenge kanthi cara tradisional. Nanging bakal mesthi ana sing menarik kanggo ditemokake.

Dina iki kita nemokake liyane limang pesisir sing wis ditemokake beda lan sing paling penting. Sudut khusus banget, sing cocog kanggo dikunjungi kanggo nemu pengalaman anyar. Foto kasebut bakal apik banget, mula aja lali nuduhake ing jaringan sosial sampeyan. Ati-ati ing wilayah pasir iki!

Pantai Crosby ing Liverpool

Pantai Crosby ing Liverpool

Ing pantai iki sampeyan ora bakal bisa nglangi, amarga pasang pasang surut lan uga ana pasir pasir sing ndadekake papan kasebut mbebayani. Nanging iki dudu sing narik akeh turis saben taun, nanging kasunyatane wis dadi karya seni.

Ya, kaya sing wis dirungokake, pantai iki dadi pameran kanggo karya seni 'Papan Liyane' dening seniman internasional Antony Gormley. Mung sawetara wulan, nanging warga lokal seneng banget, dheweke njaluk patung kasebut tetep, lan liya-liyane nganti saiki, entuk papan wisata anyar. Patung wesi iki digawe adhedhasar seniman dhewe, lan masing-masing bobote 650 kilo. Kajaba iku, kabeh padha ndeleng segara, nggawe kertu pos sing aneh lan pemandangan sing beda banget gumantung karo pasang.

Kutha Crosby ing pinggir segara 11 km saka Liverpool. Ana malah 100 wesi ing pesisir, sadawane 3 kilometer lan segara tekan segara. Kita bisa mlaku-mlaku kanthi apik ing pesisir lan njupuk foto sing apik tenan.

Pantai Didhelikake ing Meksiko

Pantai sing Didhelikake

Iki minangka pantai sing didhelikake kanthi luar biasa, kaya sing jenenge, dununge ing Kepulauan Marietas, ing Negara Bagian Nayarit. Wis diumumake minangka Cagar Biosfer UNESCO. Pantai iki dununge ana ing sisih wétan Puerto Vallarta, ing pulau-pulau sing asale saka vulkanik. Sanajan asal-usul iki bisa uga ora ana gandhengane karo bolongan sing kita deleng ing pantai.

Pulo kasebut ora dipanggoni, lan ing wiwitan abad kepungkur pamrentah nggunakake tes militer. Dipercaya manawa bolongan gedhe iki amarga ana bledosan bom, lan dudu sebab alami, nanging sejatine nggawe salah sawijining pantai paling aneh sing ana, lan uga sing paling ndhelik. Mung bisa ditumpaki prau liwat tlaga sing mlebu guwa saka segara. Nanging temtu bakal dadi pengalaman sing ora iso lali lan unik.

Scala dei Turchi ing Sisilia

Tangga Turks

Iki dudu pantai biasa, ora. Nyatane, ora duwe pasir, paling ora ing bagean sing paling misuwur, amarga ing sekitar sampeyan bisa nemokake pantai pasir sing alus. Kita ngomong babagan Scala dei Turchi utawa tangga saka Turki, papan sing misuwur ana ing kutha Realmonte, 18 kilometer saka Agrigento ing Sisilia. Cliff iki khas banget amarga wernane putih, lan digawe saka watu gamping lan loam sedimen. Wis dipahat ing segara, angin lan udan kanggo mbentuk tangga sing dawa, mula sampeyan bisa srengenge kanthi nyaman.

Este Cliff Saiki ana ing tengah-tengah pirang-pirang pantai, lan sampeyan kudu ngliwati pantai kasebut. Dheweke minangka pesisir kanthi banyu kaya kristal, khas Laut Tengah, lan wedhi sing apik. Jeneng wilayah kasebut amarga bajak laut Arab lan Saracen biyen nglindhungi awake dhewe ing kene saka hawa sing ora apik. Yen sampeyan pengin ngunjungi pantai liyane, sampeyan duwe Le Pergole utawa Punta Grande.

Hoshizuna ora ana hama ing Okinawa

Hoshizuna ora hama

Hoshizuma no Hama minangka pantai sing adoh banget, nanging pancen apik banget, amarga tegese 'pantai pasir bintang', amarga sejatine yaiku. Wedhi iku dudu pasir, nanging minangka eksoskeleton organisme Baclogypsina sphaerulata, sing urip ing kasur rumput laut lan ukurane mung siji milimeter, mula kita kudu ndeleng wedhi kanthi rapet kanggo ndeleng lintang-lintang cilik iki.

Hoshizuna ora Hama

Pantai iki ana ing sisih lor Pulo Iriomote, ing prefektur Okinawa, ing Jepang, lan pancen unik banget. Ora ana pantai liyane sing pasir kasebut sejatine kalebu klompok organisme eksoskeleton sing cilik nganti meh ora katon.

Pantai Moeraki ing Selandia Baru

Pantai Moeraki

Saiki kita arep menyang New Zealand, menyang pantai moeraki, ing endi kita bisa nemokake watu-watu sing aneh banget. Iki minangka watu-watu sing katon digawe kanthi bentuk bunder, kaya endhog dinosaurus sing disimpen ing kana. Dununge ana ing kutha Oamaru, lan watu-watu kasebut digawe mayuta-yuta taun kepungkur.

Proses formasi kayane katon kaya kerang. Sekitar fosil utawa cangkang dilapisi lapisan lan lapisan endhepan kanggo mbentuk watu kasebut. Sapa ngerti apa sing dicekel watu misterius kasebut.

 

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*