10 pantai paling penasaran ing jagad (I)

Pantai Katedral

Yen sampeyan seneng kompilasi ing pantai pasir ireng, sampeyan ora bisa ketinggalan wilayah sing wedhi kasebut. Dheweke bisa uga ora duwe banyu pirus paling akeh, nanging kabeh duwe keanehan sing ndadekake unik lan istimewa. Kita ngomong babagan 10 pantai sing paling penasaran ing jagad iki, sing bakal nggawe sampeyan kaget lan pengin ngunjungi.

Kita ngelingake manawa umume sunat sunar iku dudu perkara sing paling penting, nanging mesthi ana sing istimewa lan nyenengake. Sampeyan uga ora bakal nemokake pantai sing apik tenan ing endi wae. Dina iki kita ngandhani sampeyan ing endi sampeyan bisa nemokake lima wong kasebut, dadi sampeyan bisa ngrancang perjalanan.

Kethek Mia ing Australia

Kethek Mia

Pantai iki dununge ing Teluk Hiu, ing sisih kulon Australia, ana teluk gedhe sing bisa ditemokake pulau-pulau cilik lan ekosistem sing sugih banget kanthi keanehan sing duwe rumput laut paling gedhe ing saindenging jagad.

Ana kedadeyan sing luar biasa ing pantai Monkey Mia patang puluh taun kepungkur. Ing lumba-lumba bottlenose Dheweke katon ing pantai kanggo dipangan manungsa, sawijining fenomena sing khas ing donya. Iki diwiwiti minangka pangalihan para nelayan ing wilayah kasebut lan saiki dadi salah sawijining obyek wisata sing apik. Atusan turis melu mrono kanggo ndeleng lan ndemek lumba-lumba gratis kasebut sing kanthi sukarela nyedhaki.

Mesthi wae, saiki akeh permintaan sing dikarepake diawasi dening para waspada saka Departemen Lingkungan lan Konservasi Australia. Amarga ana pariwisata luwih akeh, nanging dadi wilayah sing dilindhungi, mula nggawe Pusat Informasi Dolphin lan dalan sing gampang tekan pantai. Cedhak karo kutha Denham, sisih lor Perth, lan sanajan wilayah kasebut katon asat, akeh atraksi ing teluk kasebut, utamane fokus karo lumba-lumba.

Pantai Las Catedrales ing Spanyol

Pantai Katedral

Pantai iki ana ing sisih lor, ing provinsi Lugo, ing Galicia. Iki uga pantai sing aneh lan luar biasa, uga sawetara tatanan rock unik. Jeneng kasebut asale saka tebing, dipahat dening erosi angin lan segara, mbentuk lengkungan lan kubah sing ngelingake katedral. Sawetara tebing kasebut dhuwuré nganti 32 meter. Minangka penasaran, bisa diarani manawa sejatine diarani pantai Aguas Santas, sanajan kabeh wong ngerti kaya Katedral.

Pantai iki mung bisa dolan ing pasang surut, lan yen sampeyan pengin nikmati kanthi maksimal, sampeyan kudu ngenteni nalika musim panas, amarga ing pesisir Lor, swasana biasane ora kepenak. Nalika pasang surut bisa diakses kanthi undhak-undhakan. Gumantung saka wektu, kita bisa uga ora seneng banget srengenge yen ndhelik ing mburi jurang. Nanging acara lan foto sing bisa dijupuk istimewa banget.

Pantai Boulders ing Afrika Kidul

Pantai Boulders ing Afrika Kidul

Iki minangka pantai liyane sing bisa uga ora bisa narik kawigatene pengunjung, amarga ora duwe perairan sing paling akeh kaya kristal utawa pasir sing paling apik, nanging sing ana koloni penguin sing nglakoni urip padinan ing kana. Ana akeh turis sing kepengin ngerti kepiye sesambungane karo siji liyane, cara ngrawat susuh, mlaku-mlaku ing pinggir pantai, ngurus bocah-bocah utawa mlebu banyu kaya torpedo sejati. Dununge ana ing Kota Simon, cedhak Cape Town. Sampeyan bisa njupuk gambar lan ndeleng saka cedhak nanging sampeyan ora kudu nyoba ndemek utawa ngganggu, amarga duwe karakter lan luwih saka siji turis wis wedi. Elinga yen pantai biasane dadi duweke sampeyan.

Pantai Hyams ing Australia

Pantai Hyams

Pantai iki dununge ana ing New South Wales lan ora ana pengunjung sing aneh, nanging bisa uga nduwe judhul Guinness Record pantai paling putih ing donya. Mung rong jam saka Sydney ing Taman Nasional Teluk Jervis. Pantai iki duwe pasir putih kaya amarga akeh granit magnesium sing ana ing karang. Iki minangka pantai sing apik banget kanggo wedhi, nanging sampeyan uga bisa olahraga olahraga utawa nikmati taman alam sing asri.

Pantai Papakolea ing Hawaii

Pantai Papakolea

Yen sampeyan kaget karo pantai pasir ireng, siji iki bakal narik kawigaten. Iki babagan Pantai Papakolea, a pantai pasir ijo kaget, lan dununge ana ing Hawaii. Ing saindenging jagad iki mung ana papat pantai pasir ijo, lan iki kalebu salah siji, bisa uga paling misuwur, amarga pancen ijo, ora mung ing perangan utawa nganggo lampu khusus.

Werna ijo iki asale kristal olivine sing ana ing wedhi, bahan silikat sing ana ing lavas gunung berapi Hawaii. Amarga olivine luwih tahan tinimbang bahan lahar liyane, mula akumulasi ing pantai kanthi tumindak segara, dadi saiki katon ijo.

 

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*