10 papan sing nyenengake ing saindenging jagad

Tujuan sing apik

Plancongan minangka salah sawijining kekarepan sing kita tunggu kabeh. Salah siji amarga ana papan sing teka liwat ilmu, buku utawa film, utawa amarga saben dina ndeleng anyar ing Internet papan sing apik sing kudu dolanKita mung bisa mangan sing ngelak lelungan. Mula, kita pengin nglumpukake 10 papan sing apik yen sampeyan ora ngerti, sampeyan kudu nimbang ngerti luwih dhisik tinimbang mengko.

Iki minangka tonggak sejarah utawa tujuan sing apik sing kudu dingerteni saben wong sing seneng lelungan. Mangkono, kita bakal lelungan jagad saka Chili menyang Asia Tenggara, ngliwati tujuan liyane sing luwih cedhak, sing uga migunani banget. Apa sampeyan teka bareng karo kita kanggo menehi sing menarik ing saindenging jagad? Aku janji bakal migunani.

Machu Picchu, Peru

Dipilih minangka salah sawijining pitu keajaiban anyar ing donya lan tanpa prelu dikenalake, Machu Picchu Minangka salah sawijining tujuan yen sampeyan ndeleng, sampeyan ora bisa percaya manawa ana ing kana, ndeleng gambar kasebut bola-bali dikepengini. Kanggo tekan kana, luwih dhisik kudu ngerti kutha Cuzco sing apik banget, ing endi ana papan reruntuhan Inca liyane lan mesthine wong sing seneng plancong seneng banget, amarga wilayah kasebut kalebu kutha ayu.

Machu Picchu

Yen Peru ora narik kawigaten sampeyan, sampeyan kudu ngerti manawa iku minangka salah sawijining negara sing paling lengkap ing saindenging jagad, bisa menyang alas, gunung, ara-ara samun utawa sawetara dina ing Lake Titicaca sing kondhang.

Pulo Paskah, Chili

Pulo iki dununge ana ing tengah Pasifik lan liya-liyane permata wisata Amerika Latin lan saindenging jagad. Ora mung amarga ciri khas, nanging uga nduweni tilas budaya leluhur saka klompok etnis Rapanui, ing endi patung-patung gedhe sing dikenal minangka moai, minangka salah sawijining simbol pariwisata. Kanthi luwih saka 5.000 jiwa, urip ing kana diatur karo undang-undang khusus, mula rasane terasing uga bakal nggawe kita rumangsa yen ana ing papan sing unik lan gaib.

pulau paskah

Candi Borodubur Indonesia

El Candi Borodubur, dununge ing Indonesia, yaiku agama Buddha paling gedhe ing donya. Proporsi sing mengesanake, uga wis tahan saka gempa bumi lan lakune wektu, sanajan ngalami restorasi, nggawe aura kasebut khusus. Saliyane dununge ing enclave alam sing apik, candhi iki duwe konstruksi sing kepengin banget: nduwe enem platform persegi lan minangka refleksi urip swarga ing bumi, kanthi nirvana sing ana ing sisih ndhuwur.

borodubur

Borodubur cedhak karo kutha Yogyakarta ing Indonesia lan tamasya kasebut pancen migunani, amarga uga ngidini para plancong mlebu dhaerah sing luwih padesan. Papan sing penting!

New York, USA

Kutha New York Minangka salah sawijining papan sing paling diimpi-impi dening para wisatawan sing ngurmati. Kutha kasebut, sanajan dudu ibukota negarane, nanging ora bisa diraguhi kutha paling gedhe referensi budaya. Dadi kabeh wong wis ndeleng lan mbayangake ing film, klip video utawa buku. Seneng banget nggawe gambar iki dadi nyata, mlaku ing dalan sing amba, mudhun ing Broadway sing nonton bioskop lan urip sing nyenengake, ngunjungi Patung Liberty, munggah ing Negara Kekaisaran utawa supaya sampeyan bisa digawa dening lingkungane.

New York

Sanajan plancongan sing larang banget, sampeyan kudu ngirit lan ngerteni "kutha sing ora bisa turu", amarga mesthi ana sing ditawakake.

Kenya, Afrika

Afrika minangka tantangan lelungan liyane kaya sawetara wong liya. Kenya Iki minangka negara sing asring dituju para pelancong lan mesthi akeh sing bisa ditawakake. Bakal luwih becik yen sampeyan pengin nggawe safari pertama lan mbayangake kewan-kewan sing uga mbayangake wiwit cilik ing lingkungan kebebasan. Opo maneh, bukak Taman Nasional Masai Mara utawa Lake Victoria bakal dadi pengalaman sing ora bakal dilalekake.

Kenya

Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires, ibukutha Argentina, kalebu liyane kutha kanthi jeneng dhewe sing saben wong kudu lelungan sapisan sajrone urip. Bukak, kanthi urip budaya sing kuat lan sregep, sampeyan kudu tanpa kringet ing dhaptar papan sing apik ing jagad iki. Penting yaiku mlaku-mlaku liwat lingkungan San Telmo, Corrientes Avenue, La Boca utawa Mayo Avenue, lan uga nggawa sampeyan nari ing omah tango.

Buenos Aires

Venesia Italia

Kang kanggo akeh ing kutha paling romantis ing donya, Venesia, nyelehake menyang dhaptar iki amarga asli lan unik. Sejatine, kutha iki minangka kepulauan sing kasusun saka 118 pulau cilik sing ana gandhengane karo 455 jembatan. Saluran kasebut paling misuwur ing saindenging jagad lan gondola, kapal sing bisa mlaku liwat kutha iki. Nanging pesona ora mung manggon ing aspek iki, amarga arsitektur papan kasebut, alus lan warna, utawa Alun-alun Santo Markus dheweke bakal nggawe luwih ayu, yen bisa.

Venesia

Taj Mahal, ing India

Bisa uga gambar liyane sing paling populer ing pariwisata donya yaiku Taj Mahal, ing India. Kajaba iku, kaya Macchu Pichu, uga liyane saka Pitu Kaajaiban Anyar ing Dunia Modern. Mesthi, sekilas sing jelas mbukak kabeh kaendahane. Dibangun ing antarane taun 1631 lan 1648 ing kutha Agra dening kaisar Muslim Shah Jahan saka wangsa Mughal, iki minangka hadiah kanggo garwane sing disenengi lan sanajan bangunan utamane yaiku makam, ana liyane sing nggawe kunjungan iki paling lengkap.

india

Tembok Cina

Mesthi wae konstruksi manungsa ora duwe watesan lan China tembok sing apik minangka tuladhane. Pakaryan kasebut digawe kanggo mbela negara Asia saka serangan para nomaden Xiongnu Mongolia lan Manchuria. Saka total 21.196 kilometres dawa, nyengsemake ora mung kanggo sejarahe, nanging uga kanggo lanskap, amarga papan perlindungan saka gunung-gunung gedhe. Dadi sampeyan ngerti, kaya Mao Zedong ujar: "Sapa wae sing durung nate menyang Tembok Agung China, dudu wong sejati."

tembok gedhe-china

Cancun, ing Meksiko

Ana tujuan kanggo kabeh selera lan ora saben tujuan plancongan yaiku ngerti konstruksi pharaonic, papan utawa alam budaya sing penting, nanging uga ana tujuan sing santai lan nikmati sesuatu sing disenengi kanthi cuaca, srengenge lan pantai sing apik. Amarga alasan iki, aku uga kalebu ing dhaptar iki Cancun, ing Meksiko, siji saka mecas pariwisata pantai lan swarga sejati kanthi menehi apa paling apik ing Segara Karibia. Kajaba iku, ing wilayah iki uga bakal ana kunjungan budaya liyane, kayata kunjungan menyang Chichen Itza, sawetara reruntuhan Maya sing apik banget.

cancun

Marrakech, ing Maroko

La kutha wisata paling akeh ing Maroko Iki minangka cara sing apik kanggo ngerteni negara kasebut, amarga sanajan bisa uga asring banget, iki minangka ikon salah sawijining negara sing paling apik ing saindenging jagad. Langkawi Sampeyan kudu dibukak tanpa kesusu, kesasar ing lurung-lurung ing Madinah lan ngamati rame lan vitalitas Yamaa el Fna, alun-alun utamane. Yen sampeyan duwe sawetara dina maneh, menyang gurun Merzouga bakal dadi pengalaman sing apik, bisa turu ing tendha.

Langkawi

 

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*