10 perkara sing bisa dideleng ing Lisbon

Lisboa

Yen kita wis nyritakake babagan kutha Portugis ing Porto sing apik, saiki bakal dadi giliran ibukutha, Lisbon. Ibukutha paling tuwa ing Eropa Kulon ndhelikake sudhut sing bisa dideleng, kanthi dalan lawas lan ruang modern bisa dinikmati. Yen sampeyan seneng kutha sing duwe sejarah, mesthi wae salah sijine.

Una kutha sing madhep segara, ing kana kita bakal nemokake museum sing kebak wong, lurung-lurung sing apik banget kanthi sejarah, kafe kanthi teras sing apik lan trem sing misuwur kanggo pindhah saka sak papan liyane. Kutha iki nduweni akeh prekara sing ditawakake lan ing kene kita menehi sing paling menarik.

1-Kastil San Jorge

Kastil San Jorge

Dominasi kabeh kutha kastil iki, ngadeg saka Abad kaping XNUMX. Wis slamet saka perang lan uga ana gempa bumi, lan iku mesthine minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo ndeleng kabeh kutha lan sejarah Lisbon. Iki minangka salah sawijining perkara penting sing bisa dideleng ing Lisbon, lan ing njero omah kasebut ana museum lan uga obscura kamera ing Menara Ulysses kanggo ndeleng kabeh sudhut kutha kanthi nyata.

2-Menara Belem

Menara Belem

Torre de Belem yaiku a struktur pertahanan dibangun ing abad kaping XNUMX ing pinggir Kali Tagus. Kaendahane sing misuwur wis misuwur, lan dadi salah sawijining simbol kutha kasebut. Uga menara kanggo nampani wong-wong sing mulih saka tujuan sing adoh. Ing jejere Monumen Penemuan.

3-Santa Justa Elevator

Santa Justa Elevator

Iki minangka salah sawijining cara paling cepet La Baixa nganti Barrio Alto. Lift gaya neo-gothic sing dhuwure 45 meter lan strukture diilhami dening Menara Eiffel. Ngakoni 20 wong sing bakal munggah nanging mung 15 sing mudhun. Yen wis tekan ndhuwur, disaranake mlaku liwat wilayah bohemian Chiado.

4-Alfama

Lingkungan Alfama

Iki minangka seprapat nelayan lawas, buaian fado, melankolis wong Portugis. Lingkungan lawas kanthi dalan sempit, salah sawijining dalan sing paling asli sing bisa dibukak, karo gréja lan omah kanthi jubin khas sing katon ing saindenging Portugal. Bisa ditindakake kanthi njupuk trem nostalgia 28.

5-Numpak trem

Mobil Troli

Iki minangka salah sawijining cara sing paling umum kanggo ngubengi Lisbon, njupuk salah sawijining cara trem sejarah kuning. Dheweke ngliwati papan sing paling apik lan apik, lan malah nggawe dalan sing paling gedhe. Trem 28 sing kasebut ing ndhuwur minangka institusi, sing ora bisa dilalekake, lan trem 15 tumuju Belem. Ora kabeh wis lawas lan nostalgia, sawetara sing modern, nanging mesthi dadi pengalaman anyar kanggo sing durung nate nate sinau.

Lingkungan 6-La Baixa

Kanthi jeneng kasebut, kita bakal wis sadhar manawa tetanggan iki dununge ana ing sisih ngisor kutha. Iku lingkungane luwih utama lan penting saka kutha, mula bakal dadi kunjungan penting. Alun-alun Restauradores nduweni obelisk sing apik banget, Alun-Alun Dagang minangka salah sawijining sing paling apik, lan ing Alun-alun Rossio kita bakal nemokake swasana sing rame. Ing lingkungan iki, kita mung kudu mlaku-mlaku saka sak papan menyang papan liya supaya bisa ngrasakake kabeh sing ditawakake.

Biara 7-Jerónimos

Biara los jeronimos

Biara iki minangka kunjungan paling menarik ing kutha kasebut. Wis rampung ing abad kaping XNUMX lan dadi monumen sing apik banget. Wis greja kanthi enem kolom tanpa wates sing dadi daya tarik utamane. Tukang kayu uga ayu banget, dijaga lan dirawat kanthi sampurna, kanthi kebon sing apik. Liyane sing kudu ditonton yaiku makam Vasco de Gama.

8-Taman Bangsa-Bangsa

Taman Bangsa

Ing taman iki, kita bakal nemokake arsitektur kontemporer ing kabeh kutha. Yen ana kunjungan penting ing wilayah iki, yaiku Akuarium Lisbon. Iki minangka akuarium paling gedhe nomer loro ing Eropa, lan ing struktur rong lantai, kabeh ana ing sekitar akuarium pusat sing gedhe. Spesies segara ing samodra beda bakal dikunjungi, kanthi tur sing dipandu.

9-Barrio Alto

Uptown

Yen La Baixa minangka wilayah paling populer lan komersial ing kutha kasebut, Barrio Alto pancen apik alternatif liyane lan bohemian, luwih-luwih yen kita ngrujuk ing lingkungan Chiado, sing jarene Montmartre Lisbon. Sawetara lingkungan sing duwe graffiti lan kemungkinan kita bisa krungu fados sing misuwur. Salah sawijining panggonan sing paling populer kanggo mandheg yaiku Cafe A Brasileira.

10-Pasteis de Belem

Pasteis de Belem

Yen sampeyan arep lelungan, prelu diwenehi piring lan permen khas. Ing Lisbon, ora ana wong sing lunga tanpa ngrasakake pasta pasta de Belem sing enak, yaiku permen krim sing ditutupi gula lan bubuk kayu manis. Yen ana papan sing khas kanggo tuku, ing toko jajanan sing diarani padha karo kue, Pasteis de Belem, cedhak Biara Jerónimos.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*