10 perkara sing kudu ditindakake ing Venesia

Venesia ing wayah wengi

Italia kebak kutha-kutha sing asri kebak sejarah, masing-masing duwe monumen, lurung-lurung sing sempit lan keanehan. Pancen negara sing akeh sing kudu dideleng, lan ing saben perjalanan, kita bisa ngaturake sedina kanggo sawijining kutha, kayata Venice, kutha kasebut nyebrang saluran banyu sing unik ing jagad iki.

Dina iki kita bakal mriksa 10 perkara sing kudu ditindakake ya utawa ya nalika sampeyan menyang Venesia, yen sampeyan cukup beruntung ngunjungi kutha sing apik iki. Lan kita ora mung ngomong babagan go gondola, sing uga pengalaman, nanging ana liyane. Rasakake kabeh ide kasebut lan tulisake minangka penting yen sampeyan pengin plancongan menyang kutha kanal.

Mlaku-mlaku lan motret ing Jembatan Rialto

Jembatan Rialto

Iki minangka salah sawijining simbol venice, lan uga jembatan paling tuwa sing nyebrang kanal. Nganti abad kaping XNUMX, iku mung cara kanggo nyebrang kanal utama ing kutha kasebut. Dibangun ing abad kaping XNUMX, lan wiwit saiki isih ana. Bisa dikunjungi kapan wae, lan mesthi bakal kebak wong sing njupuk foto, amarga pemandangan kanal apik banget lan dadi salah sawijining papan sing paling turis.

Mangkat menyang Lapangan St. Markus

Istana Ducal

Iki minangka jantung Venesia, sing gedhe banget alun tenan tenan, salah sawijining sing paling apik sing bisa dideleng ing kabeh Eropa. Iki uga minangka salah sawijining wilayah paling asor, mula saben taun metu kabar amarga ana banjir sing ngalami 'familiar alta'. Ing kutha kasebut ana sawetara monumen sing paling penting ing kutha kasebut, kayata Basilika San Marcos, Istana Doge utawa Museum Korer. Papan sing cocog kanggo mlaku-mlaku lan ngombe kopi ing papan kaya Café Florian, salah sawijining sing paling tuwa ing kutha kasebut.

Kunjungi Basilika Santo Markus

Basilika St Mark

Kanggo mlebu ing Basilika San Marcos, ora kena nggawa tas ransel utawa suspender. Dheweke mbukak jam 9:45 esuk lan dina Minggu jam 14:00 sore. Ing Basilika bisa dilebokake kanthi gratisSanajan sampeyan kudu mbayar kanggo ndeleng Museum San Marcos, Treasure Byzantine utawa Pala de Oro. Kita bakal kaget karo kubah lan nada emas sing ana ing endi wae, amarga mozaik sing dihiasi nganggo godhong emas. Ing museum, sampeyan aja nganti lali patung Kuda Santo Markus, sing ana ing Hippodrome Konstantinopel.

Mlebu Istana Doge

Jembatan desahan

Istana iki digunakake dadi benteng lan uga dadi pakunjaran. Nduweni gaya Gothic, Byzantine lan Renaissance. Ing njero kita bisa ndeleng lukisan dening seniman penting kayata Titian utawa Tintoretto. Kunjungan bisa dideleng kanggo ndeleng kamar sing beda-beda, area gudang senjata, halaman lan wilayah penjara. Ragad mlebu 16 Euro, sanajan riko ora bisa dilalekake. Kita uga bakal ngliwati barang sing regane larang regane Bridge of Sighs.

Pemandangan panoramik saka Campanile

Ndeleng panorama

Iki menara lonceng Basilika San Marcos, kanthi luwih saka Dhuwur 90 meter. Ing sisih ndhuwur duwe limang lonceng lan vane cuaca emas kaya malaekat. Pintu masuk wolung euro, lan kita bakal duwe pemandangan panorama sing apik kanggo ndeleng kabeh Venesia lan uga pulau-pulau sing cedhak.

Mlaku gondola

Venice dening gondola

Mlaku gondola pancen bisnis ing kutha, lan ora murah, nanging iku klasik, mula yen sampeyan pengin nindakake, sampeyan bisa negosiasi rega sadurunge munggah, udakara 80 euro udakara setengah jam. Minangka ide romantis lan spesial banget kanggo njupuk foto sing paling asli ing Venesia.

Karnaval Venice

Karnaval Venice

Karnaval iku salah siji sing paling misuwur ing saindenging jagad, lan topeng uga Nalika semana, nginep ing kutha luwih larang, lan yen sampeyan ora bisa pas karo festival iki, sampeyan bisa mesthi lunga menyang toko topeng Venesia. Ing njerone sampeyan bakal nemokake topeng gawenan tangan sing misuwur, apik banget.

Deleng Basilika Santa Maria della Salute

Basilika Santa Maria della Salute

Iki minangka bangunan agama liyane sing paling penting ing kutha kasebut, sawise Basilika San Marcos. Iki diwiwiti saka abad kaping pitulas lan digawe kanggo mengeti pungkasan wabah. Ing kene kita uga bisa nemokake lukisan dening Tintoretto lan Titian. Lan sing paling apik yaiku ngleboke gratis.

Seneng museum ing Venesia

Sing paling penting yaiku Museum Venesia sing Korup, kanthi lukisan, patung lan barang-barang angkatan laut lan liya-liyane. Kanggo ndeleng museum iki lan museum liyane, sing paling apik yaiku njupuk Rolling Venice Card, amarga ing kutha iki dheweke ora bebas. Regane 10 euro lan mlebu Museum Correr, Museum Arkeologi Nasional utawa Perpustakaan Marciana Nasional.

Dolan maring Murano lan Burano

Pulo Burano

Iki minangka pulau ing Venesia, lan sampeyan tekan kana njupuk uap. Burano ayu banget lan warna-warni, lan ing Murano sampeyan bisa ngrasakake para pengrajin sing nggawe potongan nganggo gelas Murano sing misuwur, lan sampeyan bisa ndeleng Museum Kaca. Burano misuwur amarga omahé sing warna-warni, sampurna kanggo njupuk potret sing apik banget.

 

 

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*