10 permen khas Natal ing Spanyol

Nalika lelungan, ana macem-macem cara kanggo ngerti negara, liwat sejarah, folklor, seni utawa gastronomi. Sajrone Natal ing Spanyol, sampeyan ora bisa kliwat permen khas Natal ing meja apa wae. Dheweke seneng banget dheweke dadi banjir supermarket lan pawon wiwit pungkasan November nganti wiwitan Januari.

Marzipan, nougat, polvorones, roscones de reyes ... Yen sampeyan arep ngunjungi negara kasebut ing tanggal-tanggal sing nyenengake iki lan pengin oleh-oleh souvenir sing enak, iki kalebu permen Natal sing paling akeh dikonsumsi ing Spanyol Ing endi sampeyan pengin nyelehake untu?

Nougat

Iki minangka rasa Natal sing paling khas ing Spanyol lan persiyapane diwiwiti paling ora limang abad. Iki digawe nganggo almond, putih endhog, madu lan gula, sing paling tradisional yaiku saka Jijona (tekstur alus) lan Alicante (tekstur keras). Nanging, saiki, ana macem-macem jinis mulai coklat utawa truffle nougat nganti klapa utawa krim Catalan, lan liya-liyane.

Marzipan

Marzipan minangka simbol gastronomi Natal Spanyol liyane. Referensi pertama kanggo dheweke wiwit abad kaping XNUMX lan ana sing nganggep manawa dheweke lair ing Biara San Clemente ing Toledo sajrone salah sawijining kutha pengepungan lan nalika kekurangan pangan.

Gula lan almond sing dihancurkan nganggo gada ngasilake roti maza utawa pan-maza sing wis ana pirang-pirang taun kepungkur. Sawetara varian kasebut yaiku roti Cádiz utawa kue Gloria, kalorone saka Andalusia.

Polvoron

Manis sing ora bakal ilang ing meja nalika Natal. Biasane khas Andalusia, khususe kutha Sevillian, Estepa, lan digawe karo kacang almond, gula, babi lan tepung gandum panggang. Nyatane, jenenge misuwur saka tepung bubuk sing dihiasi. Polvorone populer liyane yaiku Tordesillas (Valladolid), Sanlúcar de Barrameda (Cádiz), Pitillas (Navarra) utawa Fondón (Almería).

Guirlache saka Aragon

Gambar | Toko es krim

Iki minangka varian khas nougat khas Aragon sing digawe nganggo madu utawa karamel lan almond. Guirlache ana teken individu sing dibungkus kertas lan dipercaya duwe oyot ing Abad Pertengahan.

Ikan iwak trout

Gambar | Pariwisata Internasional Lanzarote

Ikan trout kentang minangka panganan cuci mulut Natal sing khas banget ing Kepulauan Canary. Wangun kasebut kaya pangsit lan sing paling umum diiseni kentang manis karo almond lan dihiasi karo liqueur anise, kayu manis lan semangat lemon. Nanging, ana uga rambut malaikat, krim utawa coklat.

Mantecados

Gambar | Resep

Mantecados minangka permen khas khas kue-kue Spanyol. Bahan-bahan kasebut dikonsumsi sajrone taun nanging utamane nalika Natal. PaPersiyapane mbutuhake glepung, endhog, gula lan babi. Referensi pertama kanggo wong-wong mau wiwit abad kaping XNUMX. Kaya dene nougat, uga ana macem-macem kelas mantecados kayata sing tradisional, kacang almond, kayu manis dobel, jeruk nipis, coklat utawa jajanan puff. Sawetara sing paling enak yaiku sing diprodhuksi ing Antequera, Estepa, Portillo, Tordesillas utawa Rute.

Peladilla

Banget misuwur ing Spanyol nalika Natal nanging uga nalika baptis, nalika disebar dadi hadiah kanggo tamu. Pangsit yaiku kacang almond khas khas Komunitas Valencian sanajan asale ing Roma kuno. Sing pertama

Roscos anggur

Manis Natal khas liyane ing Spanyol yaiku anggur. Kue kaya donat iki digawe nganggo glepung, gula, anggur manis, anise, lan jeruk nipis. Iki minangka cemilan sing enak kanggo nggawe sentuhan pungkasan ing nedha bengi sing spesial kaya wengi Natal lan cocog kanggo ngombe panas. Dheweke dipangan ing saindenging Spanyol nanging khas Castilla La Mancha utawa Malaga.

Jajanan Puff

Gambar | Resep marichu

Puff pastry nuduhake kamiripan karo mantecados utawa polvorones, nanging prabédan utama yaiku lapisan pastry puff ing njero tekstur sing beda. Bahan-bahan utama panganan cuci mulut iki yaiku tepung gandum, lemak daging babi, jus jeruk, anggur lan gula. Penting saka partai kasebut.

Roscón de Reyes

Iki minangka salah sawijining permen Natal sing paling mewah ing Spanyol lan dikonsumsi utamane ing tanggal 6 Januari, Telung Raja Dina. Asal-usule wiwit ana ing Roma kuno lan ana gandhengane karo Saturnalia, nalika masarakat ngrayakake pungkasan pagawean kasebut kanthi kue bunder sing ndhelikake kacang garing.

Suwe-suwe, roti adonan manis iki dihiasi karo almond, gula, lan woh-wohan permen kaya sing katon modern. Roscón de Reyes tradisional ora duwé ngisi, nanging saiki ana jinis kayata coklat, krim, krim, truffle utawa mocha. Kajaba iku, isih ana kejutan ing njero ruangan, biasane patung.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*