20 kutha sing apik ing Galicia I

Kutha ing Galicia

Galicia minangka salah sawijining negara sing tresna, manawa sampeyan lair utawa ora. Papan sing dudu salah sawijining papan sing paling akeh diiklanake, nanging kanthi kabijaksanaan, bisa entuk posisi ing tujuan sing paling apik ing Spanyol kanggo pirang-pirang prekara. Kanggo masarakat, pantai, lanskap alam lan mesthine kanggo gastronomi. Sampeyan bisa uga wis plancongan lan pindhah menyang kutha-kutha utama tanpa sadhar yen sampeyan ora kejawab bab sing gedhe banget: kutha-kutha sing nengsemake.

Dina iki kita bakal menehi pilihan kaping pisanan kanggo 20 kutha sing apik ing Galicia, lan kita bakal gagal. Kabeh duwe spesial, sing kudu diobati lan tetep bisa nemokake apa sing nggawe dheweke istimewa. Dadi sampeyan wis bisa nggawe dhaptar kutha sing kudu dikunjungi nalika bali mrana.

Combarro, Pontevedra

Combarro

Kita miwiti karo salah sawijining kutha sing sanajan mung sithik banget akeh turis. Combarro, dununge ana ing Baiía Baixas, sawijining wilayah sing disenengi banget kanggo pantai lan gastronomi. Ing Combarro, kita bakal nemokake desa nelayan khas kanthi gambar asli sing bisa digunakake sedina muput. Ing prau warna cilik, omah-omah watu, lurung-lurung sempit lan restoran sing nyedhiyakake panganan laut iku klasik. Nanging kanggo tambahan iki, sampeyan kudu ndeleng kutha iki kanthi lumbung sing apik sing ora ngerteni muara lan salib watu kasebut.

Ribadavia, Ourense

Ribadavia

Ribadavia minangka salah sawijining kutha sing isih duwe pesona lawas. Salah sawijining kunjungan penting yaiku Kastil Sarmiento. Yen tekan musim panas, sampeyan bisa ngrasakake Festa da Istoria, kanthi kutha sing agawe abad pertengahan, lan yen ora, sampeyan bakal bisa ngrasakake anggur lan tapa gurita.

Allariz, Ourense

Allariz

Allariz minangka salah sawijining villa sing wis ati-ati supaya ora ilang pesona ing wilayah sing lawas, mula bisa dijaga kanthi apik. Yen kita pengin ndeleng a kutha lawas sing wadi kanthi pesona, kita kudu lunga menyang kutha cilik ing Ourense iki. Goleki Greja Santiago de Allariz, salah sawijining poin sing paling menarik, lan mesthi nyoba kelangan awakmu kanthi tenang liwat dalan-dalan sing bentuke bunder, sing jarene digawe karo sisa-sisa kastil lawas sing wis ora ana maneh.

Cambados, Pontevedra

Kamboja

Ing Rías Baixas ana akeh sudhut sing menarik, ora muspra, iki minangka salah sawijining wilayah wisata paling akeh. Kita nemokake kutha Kamboja, sing misuwur amarga wis misuwur anggur Albariño. Saliyane mandheg ngrasakake anggur sing misuwur ing salah sawijining pabrik anggur, kita uga kudu ndeleng sawetara perkara kaya sisa-sisa Santa Mariña de Dozo, ing tengah kutha, watu Pazo de Fefiñáns sing apik lan Torre de San Sadurniño.

San Andrés de Teixido, A Coruña

San Andrés de teixido

Dikandhani manawa sapa sing ora lunga menyang San Andrés de Teixido minangka wong mati bakal urip, mula kita kudu cepet-cepet ngliwati kene, lan mesthine perjalanan kasebut pancen migunani. Vila sing cilik banget nanging pemandangan sing apik banget ana ing tebing. Wis ngunjungi papan suci kudune, lan uga nikmati pemandangan laut yen sampeyan teka ing papan ziarah sing penasaran iki. Amarga yen ora, elinga yen sampeyan kudu semangat nalika ninggalake jagad iki.

Dhuh Cebreiro, Lugo

Utawa Cebreiro

O Cebreiro minangka desa sing dununge ing Lugo lan misuwur amarga wis nemokake desa kasebut palloza khas, sawetara konstruksi leluhur sing saiki ora bisa digunakake. Tanpa mangu-mangu, iki minangka cara kanggo mbalik wektu kanggo nemokake kepiye carane masarakat urip durung suwe ing wilayah gunung Lugo iki. Kita ora kudu mandheg nyedhaki Serra do Caurel lan lembah Sil sawise ngrasakake sejarah pallozas O Cebreiro sing kaget.

Ortigueira, A Coruña

Ortigueira

Oritgueira minangka kutha pesisir sing wis misuwur misuwur festival musim panas musik celtic. Ing sacedhake, kita bisa nemokake pesisir sing apik lan uga bank terkenal kanthi pemandangan sing paling apik ing jagad iki, ing perengan Loiba. Kunjungan menyang kutha iki kanthi plabuhan lan lanskap alam minangka salah sawijining rute paling apik sing bisa ditindakake.

Monforte de Lemos, Lugo

Monforte de Lemos

Monforte de Lemos misuwur banget amarga wis dadi papan sing penting ing jaman abad pertengahan, kutha benteng sing akeh bangunan dilestarekake. Ing vila iki, sampeyan bisa nikmati kastil sing misuwur kanthi Torre del Homenaje, papan sing paling penting yaiku Count Palace utawa Biara Benediktin. Sampeyan bisa ngunjungi luwih akeh titik sejarah ing kutha Lugo sing apik iki, kayata Jembatan Tua, sing diarani asale saka Romawi. Mesthi wae pesona ora bisa dibantah.

Baiona, Pontevedra

Baiona

Kita ngrampungake rangking pertama iki karo kutha Baiona, ing sisih kidul Galicia. Kutha iki minangka kutha sing tenang ing gisik segara, sing nyawang Kapuloan Cíes sing misuwur. Nyatane, ing kutha iki sampeyan bisa njupuk feri kanggo ngunjungi. Nanging luwih dhisik kita kudu nikmati pesisir sing apik lan Bèntèng Monterreal. Kita uga bakal nemokake replika caravel de la Pinta ing plabuhan Baiona.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*