Apa sing kudu ditindakake 3 dina ing Havana

Havana minangka ibukutha Kuba lan gerbang menyang pulau lan papan wisata. Perjalanan menyang iki, salah sawijining negara komunis sing isih ana ing jagad iki, durung rampung tanpa ngrasakake kaendahan ing kutha iki kanthi pirang-pirang abad.

Sawetara dina ing Havana banjur, ya, bisa numpak pesawat lan mlaku liwat pantai sing ngimpi lan lanskap Karibia sing sampurna karo kertu pos. Aku percaya yen khusu sing ditawakake Kuba ing turisme ing wilayah kasebut yaiku kombinasi saka lanskap alam, sejarah lan budaya. Lan ya, sadurunge prekara owah-owahan ing salawas-lawase, luwih becik mlaku-mlaku ...

Akomodasi ing Havana

Kutha iki duwe macem-macem jinis akomodasi: hotel, pensiun, omah sewa turis lan hotel butik ing antarané hotel-hotel sing wis tuwa banget. Ana akeh pilihan lan sampeyan kudu nganggep miturut kanthong sampeyan, nanging yen sampeyan bisa tuku, ora ana sing luwih apik tinimbang nginep ing hotel butik ing Havana.

Akeh-akehe ana ing pusat bersejarah dadi nambah lokasi sing apik kanggo mlaku-mlaku lan menyang museum lan restoran. Saka panemuku, iki sing paling disaranake: Los Frailes, Hotel Palacio del Marques de San Felipe lan Santiago de Bejucal, Hotel Saratoga, Hotel Palacio O'Farrill...

Los Frailes ana ing Old Havana, cedhak banget karo Biara San Francisco de Asís lan Old Square. Iki minangka bangunan kolonial sing ngelingake biara lawas sing diduweni dening Kapten Angkatan Laut Prancis. Kanggo bagean kasebut, Hotel Saratoga minangka istana neoklasik ing Paseo del Prado, uga ing Old Havana, diwiwiti saka pungkasan abad kesembilan belas. Ora duwe pesona lawas saka Los Frailes nanging duwe kolam renang lan yen dina-dina panas banget, rasa seger bakal dihargai.

Pungkasan, Hotel Palacio del Marques de San Felipe y Santiago de Bejucal uga minangka bangunan kolonial sing dununge ana ing turis lan Calle Oficios sing lawas. Mung duwe 27 kamar lan facade barok minangka pesona nalika interior minangka jendhela kanggo kemewahan bangsawan Kuba ing abad kaping XNUMX. Saka kamar ngarep sampeyan duwe tampilan apik ing Biara San Francisco de Asís lan alun-alun kanthi jeneng sing padha. Iku kemewahan.

Apa sing kudu dideleng ing Havana

Yen sampeyan mutusake tetep ing Old Havana, rute sampeyan bakal gumantung ing wayah sing tekane, nanging kanthi asumsi sampeyan bisa miwiti tur wiwit esuk banjur dina pisanan sampeyan bakal fokus ing kabupaten kasebut. Dina kapisan ing Old Havana.

Kanthi luwih utawa kurang simpati, Kuba tetep dadi diktator lan kongres kasebut wis suwe ora ana ing sidang. Bangunan saka Capitol Wis dadi museum lan dakkira sampeyan kudu ngunjungi. Meh salinan Kopral AS lan aku nyaranake sampeyan maca sawetara sejarah sadurunge mbukak. Apik banget lan ditandhani kilometer 0 negara kasebut kanthi inten sing dipasang ing lantai. Mesthi wae iku papan sing super mewah.

Capitol ana ing sisih kiwa Taman Tengah, alun-alun ageng sing misahake Havana Tua saka Havana Tengah. Ing tengah kasebut ana patung pejuang kemerdekaan, José Martí lan ing sebalike yaiku Hotel Inglaterra, sawijining hotel kuno liyane sing disaranake. Sampeyan uga bakal ndeleng ing Teater Agung Havana lan sing misuwur Bioskop Payot, salah sawijining sing paling tuwa ing donya.

Yen sampeyan nindakake apa sing dituduhake Martí nganggo driji, sampeyan mlebu Calle Obispo lan Avenida de Bélgia. Ing Bar El Floridita, misuwur amarga Hemingway, iku sing pertama. Ora murah nanging kabeh padha lunga lan njupuk gambar kanthi patung panulise sing lagi condong ing bar.

Dalane misuwur banget, toko-toko, restoran lan rong bangunan liyane sing pantes dikunjungi: ing Hotel Ambos Mundos sing njaga kamare Hemingway mbukak kanggo umum lan ayu lan elegan Apotek Taquechel.

Yen sampeyan mandheg nedha awan, sampeyan bisa mangan ing salah sawijining papan kasebut lan banjur nerusake plancongan Istana Kapten Jenderal, tilas papan dununge para gubernur Spanyol ing koloni kasebut. Sing ana ing ngarepe Plaza de Armas. Nalika sampeyan lunga, sampeyan bisa terus mlaku-mlaku lan mlaku kanthi tenang bisa liwat kutha lawas sing ditemokake Plaza de San Francisco de Asís, Plaza Vieja utawa Plaza de la Catedral. Kanthi greja, mesthi wae.

Ora adoh saka Plaza San Francisco, ing ngarepe Terminal Pelayaran Sierra Maestra, yaiku Museum Rum. Apa sampeyan seneng Havana Club? Ya, sampeyan bisa ndhaptar Tur kanthi pandhuan. Mampir ing dina pisanan ing Havana bisa karo Mojito saka cedhak Bar Dos Hermanos ing tangan. Utawa ing misuwur Bodeguita del Mediutawa, ing Paved Street.

Banjur sampeyan bali menyang hotel, sampeyan adus lan metu ngrasakake bengi. Sampeyan bisa seneng acara ing diskotik, ing Kabinet Tropicana, contone, utawa sawetara kelas salsa ing Musik omah, utawa metu mangan ing salah sawijining "paladares" (restoran) sing ana ing kutha kasebut.

El dina kapindho esuk sampeyan bisa mbukak mburi Capitol lan mlaku liwat Pabrik Tembakau Partagas banjur dening dheweke PecinanPabrik kasebut ana ing dalan Industria lan sampeyan bisa ndeleng cara nggawe cerutu, ngrokok lan tuku. Saliyane, ana Chinatown: lawange ana ing persimpangan dalan Dragones lan Amistad.

Sanajan wis ilang kamulyan lan ukuran jaman biyen, isih mlaku-mlaku warna-warni ing endi sampeyan bisa njupuk kauntungan lan duwe sajian oriental kanggo mangan awan. Bali ing Central Park sampeyan bisa ngadhepi Paseo del Prado, mlaku-mlaku kanthi apik lan bakal ditinggalake ing papan sing apik: wong Malecón.

 

Sunset minangka wektu sing tepat kanggo mlaku-mlaku ing kene, dadi yen sampeyan pengin ngirit wektu, sampeyan bisa bukak museum kayata Museum Revolusi, Museum Seni Rupa utawa Peringatan Granma sing kelingan nalika Fidel Castro lan kulawargane wiwit njupuk bali pulau kasebut saka diktator Batista. Ing wayah wengi sampeyan bisa duwe es krim ing Toko es krim Copelia, sing paling misuwur ing kutha kasebut, sanajan arep bar utawa tiba ing kabaret utawa disko.

Nanging yen sampeyan pengin sing luwih tenang, nedha bengi sing apik ing langit-langit pribadi iku bisa. Sing misuwur yaiku Den, kualitas apik lan rega sing rada dhuwur amarga wis kondhang lan rame. Sing cedhak yaiku San Cristobal, ing omah tuwa, ing kana Obama mangan nalika kunjungan resmi. Liyane, ing Plaza de la Catedral, yaiku Paladar Doña Eutimia, kanthi menu resep resep krasan sing enak banget.

Ing dina kaping telu ing Havana, sampeyan bisa menyang pesisir lan ngunjungi konstruksi pertahanan saka jaman kolonial. Aku ngomong babagan Kastil bukit, populer lan katon banget, ing Kastil Angkatan Kraton (kaloro Warisan Donya), lan Bèntèng San Carlos de la Cabaña dununge ana ing bukit ing sisih wétan plabuhan ing njero Taman Sejarah Militer Morro-Cabaña.

Dadi, yen wis ngunjungi museum, toko, dalan, restoran lan benteng, sampeyan duwe wektu kanggo numpak pesawat lan menyang pantai.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*