4 macem-macem Kutha Sihir Meksiko sing bisa ditemokake

Kaktus ing Teotihuacan

Cara liya kanggo ngerti Meksiko lan nemokake asal saka negara Amerika sing apik iki yaiku nyedhaki Kutha Magis. Daerah-daerah sing kasebar ing saindenging wilayah kasebut minangka bagean saka program sing digawe dening Menteri Pariwisata kanthi kolaborasi karo macem-macem instansi pamrentah kotamadya lan negara.

Tujuane yaiku supaya ngerti papan-papan sing apik ing geografi Meksiko ngluwihi kutha-kutha wisata sing misuwur kanthi misuwur ing saindenging jagad. Kajaba iku, diklasifikasikake dadi Kutha Sihir Meksiko minangka pangakuan kanggo wong-wong sing manggon ing kutha kasebut amarga wis ngerti cara ngreksa kanggo kabeh wong, warga negara lan manca negara, kekayaan sejarah lan budaya sing dipanggoni.

Saka 111 kotamadya sing dadi bagean saka inisiatif Kota Sihir ing Meksiko, dina iki kita ngunjungi papat kutha sing beda-beda banget.

Paroki Konsep Immaculate

Real de Catorce

Mlebu ing Negara Bagian San Luis Potosí, jeneng asline yaiku Real de Minas de la Limpia Concepción de los Álamos de Catorce. Nalika ngobong tengah abad kaping XNUMX, jeneng kasebut diganti dadi Real de Minas de Nuestra Señora de la Purísima Concepción de los Álamos de Catorce. Denominasi sing dawa banget lan angel dielingi yen ing abad kaping sangalas diganti maneh dadi Real Real Catorce.

Kutha Ajaib Meksiko iki cocog kanggo ngaso lan pulih saka urip sing sibuk ing kutha-kutha. Sampeyan uga ngidini sampeyan ngerti pasuryan liya ing negara kasebut, gegandhengan karo kalem, ekowisata lan alam. Nyatane, sawetara kegiatan sing paling apik sing ditindakake ing kene yaiku hiking lan olahraga outdoor.

Dianjurake banget kanggo ngunjungi Cerro del Quemado, sing dununge suwidakan menit, sing dadi pusat upacara paling wétan ing kabeh ruang suci Huichol. Penyayang fotografi lanskap bakal seneng karo papan iki amarga nawakake pemandangan sing luar biasa.

Objek wisata liyane ing Real de Catorce yaiku Guadalupe Chapel Pantheon, Taman Hidalgo, Museum Paroki, Bulling 1791, Istana Kota lan Palenque (ing acara budaya).

Nalika ngunjungi Kutha Sihir ing Meksiko iki, sampeyan ora lali lali njupuk sawetara tianguis lan pasar tradisional ing endi sampeyan bisa nemokake kabeh jinis busana, kerajinan tangan lan perabotan gaya desa. Dheweke dipasang saben akhir minggu.

El Oro

Kutha Sihir Meksiko iki minangka salah sawijining kamulyan penambangan kuno ing negara kasebut. Kamulyan pertambangan rampung suwene kepungkur nanging tetep dadi daya tarik wisata ing Negara Bagian Meksiko amarga duwe bangunan megah sing nggambarake jaman biyen sing narik kabeh mripat lan lurung-lurung sing apik kanthi jubin bunder sing nyebabake akeh papan sing disenengi ing El Oro.

Situs penting kanggo dikunjungi yaiku Kapel Santa María de Guadalupe, sing nduweni atrium tertutup sing kebak mawar ing tengah-tengah patung kasebut ana patung Kristus. Sawise iku, luwih gampang ngunjungi Taman Madero tradisional, papan sing sepi kanggo mlaku-mlaku nalika ndeleng wit lan tanduran sing ana. Ana wit Bicentennial, sing ditandur ing taun 2010.

Papan wisata liyane sing menarik yaiku Istana Kotamadya sing ana mural sing apik sing diarani 'Genesis El Oro' sing nuduhake asal usul Kutha Sihir iki sak abad kepungkur.

Ing jejere Istana kasebut yaiku Teater Juárez sing misuwur, harta arsitektur asli gaya neoklasik Prancis lan Elizabethan ing pementasan opera lan opera gedhe. Ing dina Minggu, ing papan iki, konser lan video musik digambarake supaya kabeh kutha bisa seneng kanthi gratis.

Ing ngisor iki Museum Mining ing Negara Meksiko. Ing kana kita bakal nemokake informasi lengkap babagan sejarah pertambangan El Oro lan pameran geologi sing menarik saka mineral sing diekstrak ing tambang.

Pungkasan, ing pinggiran kutha ana toko sing ditawakake kabeh jinis kerajinan lan souvenir wiwit kunjungan menyang Kota Ajaib iki.

Coatepec Veracruz

Coatepec

Sing paling penting kanggo para penggemar kopi yaiku Coatepec, ing Negara Bagian Veracruz. Ing taun 1808 tekane biji kopi Kuba menyang kutha iki, ana ing lereng wetan gunung berapi Pico de Orizaba lan Cofre de Perote, selawase iki ngowahi sejarah Kutha Ajaib iki.

Wiwit kuwi, aroma omah gedhong gaya Andalusia iki lan kebon interior sing endah kaya kopi. Kasunyatane, iki asring diarani ibukutha kopi ing Meksiko amarga wis misuwur amarga produksi omben-omben iki.

Minangka kutha kopi sing ana ing Coatepec, ing wulan Mei ngrayakake Pameran Kopi. Acara sing kalebu pameran musik, kegiatan budaya, perang banteng, pameran seni lan komersial uga gastronomi sing enak.

Nanging apa sing diarani Coatepec ngluwihi kopi? Jeneng kasebut asale saka Nahuatl lan tegese bukit ula. Asal saka tanah iki bali menyang jaman pra-Hispanik lan akeh masarakat sing urip ing kana suwe-suwe, tetep dadi wujud ing Paroki San Jerónimo, greja Guadalupe, Kepresidenan Kota, Dewan Budaya utawa Taman Museum-Orchid sing hebat kanthi luwih saka limang ewu spesimen. Sampeyan ora bisa kejawab Museum Kopi kanggo ngerti asal usul kacang tradisional iki kanthi sebutan asal usul.

Ing Coatepec, luwih nunggu sampeyan tinimbang aroma kopi lan sejarahe. Ora muspra, Kota Magis Meksiko iki dinyatakake minangka Warisan Sejarah Bangsa berkat bangunan 370 kanthi nilai sejarah sing dhuwur.

Luna Piramida ing Teotihuacan

Teotihuacan

Ora ana sangsi manawa ana Kutha Sihir sing bisa ngeterake sampeyan menyang Meksiko sadurunge Columbian, iki iya. Mung 50 kilometer saka Mexico City lan kondhang utamane amarga situs arkeologi sing gedhe.

Ing mitologi Nahuatl, ana ing Teotihuacán nalika Sun lan Bulan digawe. Kutha para dewa iki, kaya sing diarani jenenge, wiwit dibangun limang abad sadurunge jaman kita lan isih dadi ikon monumen saka jaman biyen Meksiko uga papan sing ora bisa dietung warisane.

Teotihuacan urip nalika kamulyan ing antarane abad kaping XNUMX lan kaping XNUMX Masehi lan wiwit iku kedadeyan mudhun amarga ora stabilitas politik lan perubahan iklim. Senadyan kabeh, iki minangka salah sawijining kutha pra-Columbian sing paling apik ing Amerika.

Zona arkeologi Kutha Magis iki minangka sing nampa jumlah pengunjung paling akeh saka saindenging Meksiko, ngluwihi Chichén Itzá (Yucatán) lan Monte Albán (Oaxaca). Kutha Teotihuacan pra-Columbian dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia ing taun 1987 dening UNESCO.

Bener manawa ngerti situs arkeologi iki dadi sebab kenapa akeh sing ngunjungi Teotihuacan. Nanging, ing kutha iki ana obyek wisata liyane sing bisa ditemokake kayata Biara San Juan Bautista (1548), candhi Nuestra Señora de la Purificación, Jardin de las Cactaceas, spa Cuauhtémoc lan Fountain utawa kamar mandhi ing wisata temazcal lan sepeda liwat sudhut alam sing paling apik ing wilayah kasebut.

Rute paling apik kanggo ngunjungi papan kanthi sepeda yaiku Lembah Teotihuacan. Sanajan ora bisa njupuk tur mancal ing zona arkeologi, nanging diidini kanggo ngubengi lingkungane.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*