4 pasar gourmet sing bakal dikunjungi ing Spanyol

boqueria

Pasar panganan lawas ing kutha-kutha wis dadi, suwe-suwe, ruang gastronomis ing ngendi sampeyan bisa tuku saka produk panganan dhasar nganti delicatessen asli.

Ing ibukutha provinsi sing gedhe, akeh pasar gourmet sing wis akeh dadi daya tarik turis maneh. lan malah ing kuil lambung kanggo panganan. Saiki, ora gampang dingerteni manawa ana pirang-pirang ing Spanyol, nanging ana sawetara wong lan saben wong duwe pesona dhewe. Karakteristik utamane? Biasane kabeh duwe desain eksklusif, dekorasi lan pencahayaan avant-garde, arsitektur sejarah lan proposal kuliner sing menarik.

Barcelona

Pasar La Boquería

Facade Pasar La Boquería ing Barcelona

Sing misuwur kanthi jeneng Mercado de la Boquería, jeneng resmine yaiku Mercat de San Josep lan dununge ana ing lorong-lorong misuwur ing Barcelona, ​​ing papan biyen ana Biara San José. Nanging, wis ana minangka pasar terbuka ing Abad Pertengahan, dadi salah sawijining pasar paling tuwa ing donya.

Iki minangka salah sawijining papan sing paling apik ing Barcelona lan salah sawijining obyek wisata utamane. Ing kene sampeyan bisa nemokake kabeh jinis produk sing seger lan berkualitas kayata sosis, panganan laut, woh-wohan, wadi utawa iwak asin. Uga duwe sawetara bar lan restoran kanggo ngrasakake masakan Catalan lan Spanyol paling apik.

Ing La Boquería kita bisa nemokake udakara 250 kios ing endi produk panganan didol, uga sawetara bar, toilet, Balai Gastronomi lan papan liyane sing ana gandhengane karo pasar. Disaranake sampeyan menyang titik informasi kanggo njaluk peta sing bakal luwih gampang sampeyan nemokake kios tartamtu ing Pasar La Boquería, amarga kabeh kasebut nomer kasebut jelas.

Yen sampeyan rencanakake ngunjungi Barcelona, Sampeyan saranake sampeyan menyang La Boquería lan nikmati swasana sing konsentrasi ing kana nalika ngombe ing salah sawijining kios utawa blanja.

Valladolid

gourmet-station-valladolid

Gambar liwat Diario de Valladolid

Wiwit diresmekake ing 2013, Stasiun Gourmet Valladolid wis entek. Dumunung ing jejere stasiun sepur kutha lan Tujuane yaiku dadi ruang referensi gastronomi sing bisa ngrasakake produk sing paling apik kanthi Denominasi Asal lan kekayaan kuliner liyane.

Stasiun Gourmet Valladolid ditondoi kanthi macem-macem macem-macem produk lan kebebasan pangguna nalika milih panganan sing disenengi nggunakake sistem rasa-rasa inovatif. Saliyane, uga kelas multifungsi Escuela Gourmet tujuane supaya gastronomi luwih cedhak karo pangguna liwat acara masak langsung, resep produk utawa mlebu buku sing ana gandhengane karo gastronomi.

Antarane kios sing bisa ditemokake ing pasar gourmet iki yaiku kroketri, restoran panganan laut, churreria, toko keju lan bar anggur, sanajan tawaran kasebut luwih akeh. Kanggo ngrasakake sedina tapas ing Stasiun Gourmet Valladolid, disaranake sampeyan mriksa cek amarga mung rega 13 euro, sampeyan bisa ngrasakake pitung panganan ing kios gourmet.

Pasar gastronomi iki ngrampungake tawaran Valladolid sing luar biasa babagan tapas lan pinchos. Wis diowahi nganti pirang-pirang taun dadi salah sawijining ibukutha utama tapas Spanyol, sampeyan ora bisa ketinggalan enclave panganan anyar iki ing rute liwat Castilla y León.

Madrid

pasar-san-miguel

Dumunung ing jantung Madrid tradisional, ing jejere Walikota Plaza sing populer, yaiku Mercado de San Miguel. Papan sing monumental lan bersejarah dinyatakake minangka Aset Minat Budaya sing motone yaiku "kuil produk segar sing protagonis dadi genre, dudu koki".

Iki dibangun ing taun 1835 dening arsitek Joaquín Henri supaya bisa dadi pasar panganan lan dirampungake dening Alfonso Dubé y Díez ing taun 1916. Telung taun sabanjure diresmekake lan tetep dioperasikake nganti suwe nganti wiwit mudhun amarga beda alesan Ing wiwitan abad kaping XNUMX, klompok pengusaha mutusake nylametake supaya ora ditinggalake lan malih dadi konsep anyar: Pameran gastronomis kualitas ing ngendi pilihan produk sing bisa dirasakake ing situs dipamerake. Gagasan sing digawe ing antarane konsumen sanajan rega kasebut dudu kanggo kabeh anggaran.

Pasar San Miguel duwe luwih saka telung puluh toko sing paling macem-macem: keju, kerang, daging, turunan babi Iberia, woh-wohan, anggur, acar, iwak, pasta seger, pastry ... sukses wis rame banget.

Córdoba

pasar-victoria-cordoba

Cara liya sing apik banget (lan enak) kanggo ngerti Córdoba yaiku liwat pasar. Ing ibukutha Khalifah ana Pasar Victoria, papan gourmet sing nglumpukake paling apik ing Cordoba lan masakan internasional ing telung puluh kios lucu, sampurna kanggo sarapan, nedha awan utawa nedha bengi.

Pasar iki diwiwiti wiwit taun 1877 lan ngenggoni Booth of the Circle of Friendship lawas, struktur palsu abad kaping sanga sing dibangun ing Paseo de la Victoria minangka kios sing adil kanggo para anggota Lingkaran Persahabatan.

Ing kene sampeyan bisa nemokake saka usulan internasional saka Italia, Jepang, Meksiko utawa Argentina nganti masakan Andalusia tradisional sing diwakili kanthi bentuk salmorejo, kroket, beras, daging lan iwak. Kabeh iki diiringi bir lan anggur sing paling apik.

Ing Pasar Victoria de Córoba uga ana menu rasa sing disaranake banget yaiku 4 tapas lan minuman kanggo 11,50 euro.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*