5 Kunjungan cedhak Florence

Cinque Terre

Florence minangka papan sing paling digoleki, amarga kutha Italia sing kepenak bisa ndeleng karya seni lan wilayah lawas sing apik banget. Nanging ngluwihi kutha iki, ana tujuan sing apik banget sing bisa dipikirake. Yen wis pirang-pirang dina, kita bisa nggunakake sawetara kanggo ndeleng kutha ing sacedhake, mula Florence iku sawijining kutha cilik sing dadi titik minat dibukak langsung.

Kutha iki menarik banget, nanging ing cedhak kita temokake sudhut Tuscany nengsemake utawa papan ing pesisir sing bisa narik napas. Dadi, kita ora kudu muspra plancongan lan nyedhaki tujuan sing cedhak karo tujuan kasebut, amarga bakal ditemokake.

Pisa

Pisa

Sapa sing ora ngerti menara Pisa? Kutha pelabuhan cilik iki dununge ana ing wilayah Tuscany, lan kutha iki kalebu kutha cilik banget, sing bisa dikunjungi sedina, luwih-luwih yen turume mayoritas turis mung pengin motret lucu ing Menara Pisa. Ing wilayah monumental iki, kita ora mung nemokake menara, sing wis misuwur mandhuwur amarga condhong. Kita uga duwe Duomo lan Baptistery. Komplek monumental sing apik banget, digawe kanthi gaya sing diarani Pisan, nanging inspirasi saka Romanesque. Ing kutha sing padha uga ana greja liyane sing niru gaya khas iki, kayata Santa Chiara utawa Santa Cristina. Kutha cilik kasebut dadi kita bisa ngunjungi monumen kasebut kanthi sedina, lan dununge papane 85 kilometer saka kutha Florence, mula ora let suwe nganti tekan kana.

Siena

Siena

Kutha iki minangka kutha liya sing mung jarak 70 kilometer saka Florence lan uga duwe sejarah lan dalan lan monumen sing apik. Kang pusat sajarah Wis diumumake minangka Situs Warisan Dunia. Piazza del Campo minangka alun-alun tengah, lan salah sawijining alun-alun abad pertengahan sing paling apik ing Eropa, ing endi kita bisa ndeleng akeh gerakan. Alun-alun iki bisa uga sampeyan kenal, amarga Palio de Siena sing misuwur dianakake ing kene, balapan jaran sing ngadhepi kabupaten kutha.

La Katedral Siena utawa Duomo Iki uga minangka bangunan kaendahan wiwit abad kaping-XNUMX, sanajan konstruksi tetep diterusake ing taun-taun kepungkur. Ing njero sampeyan, ora bisa kliwat pendakian menyang sudut pandang supaya bisa ndeleng kutha sing paling apik. Yen bosen karo akeh monumen lan pengin blanja, sampeyan bisa menyang Via Bianchi di Sopra, dalan komersial lan paling turis.

Cinque Terre

Cinque Terre

Cinque Terre dudu kutha utawa desa, nanging kabeh zona pesisir ing kana kita nemokake limang kutha cilik ing jurang lan ndeleng segara. Kunjungan iki nyenengake banget, amarga kertu pos Cinque Terre angel dilalekake. Kampung mancing saiki luwih turis, sing bisa dituju nganggo prau utawa dalan sing nduwurke tumpukan. Ing perengan, kita bakal weruh omah sing warna-warni, nyenengake lan apik banget, lan kita bisa kesasar ing dalan sempit ing kutha-kutha khas kasebut. Udakara limang kutha sing dununge ana udakara 18 kilometer ing pesisir, Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola lan Riomaggiore. Tanpa mangu-mangu, iki minangka istirahat saka kutha-kutha sing akeh wong, amarga dheweke minangka kutha-kutha cilik ing pesisir sing bisa dolan kanthi tenang.

Cortona

Cortona

Yen sampeyan seneng film kasebut 'Ing Srengenge Tuscan', sampeyan bakal bisa nylametake wektu sing paling apik kanggo protagonis ing kutha Cortona, amarga dadi papan sing dipilih kanggo makili kutha sing tenang ing pedalaman Tuscany. Lan iku mesthi dipilih kanthi apik, amarga sabenere iki bakal ditemokake nalika teka ing Cortona. Kutha abad tengahan sing didegake dening Etruscan, ing endi gereja-gereja lawas lan dalan-dalan sempit dilestarikan. Sampeyan bisa riko suwene setengah dina, utamane minangka tujuan sing bisa ngrasakake katenangan Tuscany sing paling nyata. Minangka kunjungan, kita bisa mbukak sawetara papan sing apik kayata Hermitage Sel utawa Palazzo Comunale.

San Gimignano

San Gimignano

Kutha San Gimignano dikenal kanthi apik ing lanskap Tuscan patbelas menara abad pertengahan, sing kudu ditambahake 58 liyane sing ana ing jaman biyen, lan dibangun kanthi tujuan kanggo nduduhake kekuwatan kulawarga sing paling berpengaruh. Saiki dadi Situs Warisan Donya, lan kutha abad pertengahan cilik sing bisa daksenengi liwat dalan-dalan lawas. Kutha iki dununge udakara 60 kilometer saka Florence, lan kita arep menyang Siena, saengga bisa mandheg sethithik ing kono kanggo ngrasakake bangunan lawas lan alun-alun sing sepi.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Vicente Esteban ngandika

    Florence sanajan cilik ngemot 60% seni Renaisans ing saindenging jagad, nanging langsung ora katon. Aku bakal nambah Fiesole, Arezzo, Lucca, Asisi, Vinci, Castiglioncello, Viareggio, Forte dei Marmi lan Pulo Elba. Nyatane, ing Pisa mung ana Menara minangka papan sing paling apik lan umume omah Galileo. Mesthi wae sing sabanjure bakal luwih apik kanggo sampeyan!