5 pizza enak kanggo mangan Neapolitan pizza ing Madrid

Penasaran manawa panganan sing lahir kanggo ngatasi rasa lapar saka populasi Naples sing paling ora nguntungake wis nyebrang wates lan dadi salah sawijining panganan sing paling misuwur lan misuwur ing saindenging jagad: pizza.
Salah sawijining kesaksian pertama babagan pizza Neapolitan ditemokake ing Alexander Dumas, panganggit 'The Three Musketeers', ing taun 1830 sing nyritakake babagan macem-macem varian sajrone Napoli.

Wis puluhan taun, pizza Neapolitan tetep ana ing wilayah kasebut nganti mukjizat ekonomi ing taun 1960-an menehi inspirasi marang Neapolitan enom kanggo nggawe pizza dadi bagean saka budaya nasional Italia lan permata sing bakal dipamerake ing saindenging jagad.

Ora dingerteni nalika resep kasebut lair, nanging tradhisi nyandhang roti kanthi macem-macem bahan ana ing budaya Roma lan Etruscan. Mungkin tekane tomat ing Eropa sawise ditemokake Amerika, ing abad kaping XNUMX lan XNUMX, ngowahi cara masak panganan iki.

Pizza Neapolitan nembe wae diarani Warisan Kemanusiaan Intangible dening UNESCO. Ing Spanyol, gaya Romawi dadi populer, kanthi adonan sing tipis lan renyah, sing bisa ditemokake ing pirang-pirang pizza nalika Neapolitan luwih angel ditemokake. Amarga iku, ing ngisor iki kita bakal ngunjungi sawetara perusahaan ing Madrid sing bisa ngrasakake pizza Neapolitan sing apik.

Picsa

Sing duwe pizzeria iki ing Calle Ponzano 76 nggawa model pizza Neapolitan, kanthi gaya Argentina, menyang Madrid. Dihiasi estetis industri lan informal, papan kasebut nduweni oven kayu-kayu buatan Spanyol sing dimasak patbelas jinis pizza kenthel lan alus sing diwenehi ukuran, bisa menehi paling ora rong wong.

Ing Picsa, sampeyan bisa pesen pizza kanthi setengah, bagean utuh utawa individu. Iki adonan entheng, ora abot tenan, kanthi lapisan dhasar telung keju lan bahan-bahan sisa bahane dipasang.

Anema e Inti

Alma y Corazón utawa Anema y Core, minangka restoran pizzeria Neapolitan sing dununge adoh saka Ópera (Donados Street 2) sing dadi salah sawijining papan paling apik kanggo ngrasakake pizza ing tengah-tengah ibukota.

Kunci sukses pizza Anema e Core yaiku oven watu Sorrento sing digawa saka Naples lan ing wayah istirahat sing kudu dimasak pizza. Sanajan ana macem-macem jinis ing menu, luwih saka selusin, bisa uga rasa sing paling enak paling enak. Kanthi cara iki, salah sawijining sing paling disaranake ing pizzeria iki yaiku Margarita, digawe nganggo arugula, tomat alami lan mozzarella kebo asli kanthi sebutan asale. Mung enak.

Reginella

Ing 76 dalan ModestoLafuente, kita nemokake Reginella, sawijining pendhudhuk Italia sing nggawe pizza Neapolitan gaya tradisional nganggo oven sing ngobong kayu. Adonan digawe karo glepung gandum ing pizzeria dhewe saben dina kanggo entuk pizza Neapolitan sing enak lan pas.

Reginella duwe menu sing beda-beda lan akeh, mula dheweke duwe spesialisasi permanen lan liyane sing dimasak saben wulan saka menu. Kanggo iki, bahan-bahan kasebut langsung nggawa saka Italia kayata sosis Neapolitan, mozarella, kemangi utawa tomat Campania sing legi. Siji alesan maneh kanggo ngunjungi cepet saben wulan menyang papan iki.

Grosso Napoletano

Madrid bisa seneng pizza Neapolitan kaping pindho kanthi segel Grosso Napoletano amarga pizza sing diduweni dening Calle Santa Engracia 48 lan Calle Hermosilla 85 taun. Lan mung bubar setaun kepungkur.

Oven Grosso Napoletano digawa langsung saka Napoli kanggo nawakake pizza mateng sing wulu lan empuk kanthi adonan tepung tepung elastis, fermentasi dobel. Piza sing dimasak udakara 500ºC sajrone setengah menit lan Margarita utawa Grosso, spesialisasi omah, ora bisa ilang saka menu.

Minangka penasaran, dheweke duwe layanan pengiriman omah lan uga bisa diprentah kumpul ing papan kasebut lan mulih.

Totto e Timun

Loro sedulur Neapolitan mbukak Tottò e Pepino kanthi tujuan nawakake masakan Neapolitan asli ing Madrid. Papan kasebut dibaptis kanthi jeneng sawetara pelawak Italia sing misuwur lan ora bisa dadi luwih sukses amarga dadi pesta sing dianugerahi masakan Italia lan khusus pizza.

Kasunyatane, saiki dheweke duwe salah siji tawaran pizza Neapolitan paling gedhe ing Madrid kanthi 30 panganan sing beda. Saka Margarita tradisional nganti calzone (diiseni) utawa pizza sing digoreng, panganan istimewa sing misuwur banget ing Naples. Penyayang pizza Neapolitan bisa nemokake restoran iki ing Calle Fernando VI 29.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*