5 perkara sing kudu ditindakake ing Edinburgh

Bèntèng Edinburgh

Kapan aku mikir yen ngunjungi Inggris, London bakal dakeling-eling, nanging ana akeh papan liyane sing menarik, mula aku ngerti kutha edinburgh, sing dakgawe misterius lan apik banget. Pramila aku pengin nggawe rangking sederhana saka limang prekara sing wajib ditindakake ing Edinburgh. Barang-barang sing ora bisa dilalekake yen mlaku ing kutha iki.

Kutha iki ora duwe atusan monumen kaya Florence, nanging mesthi ana sing menarik, lan budaya scottish Iki unik, mula sampeyan bakal seneng menehi kabecikan saka para warga lan gaya urip. Tulis limang prekara kasebut kanthi apik, nanging yen sampeyan lunga, sampeyan bakal bisa uga kudu luwih akeh maneh, kayata kesasar ing dalan lawas sing ana ing bunder kanggo nemokake sudhut sing kebak misteri lan sejarah.

Kunjungi Kastil Edinburgh

Bèntèng Edinburgh

Sawise teka, sing pertama sing pengin sampeyan kunjungi yaiku Kastil Edinburgh sing misuwur, sing ana ing pucuk bukit Benteng Bukit. Dilindhungi ing sisih telu kanthi tebing, lan mung bisa diakses kanthi munggah ing iring gunung, ing wiwitan Royal Mile, salah sawijining dalan sing paling misuwur lan paling rame ing kutha kasebut.

Menyang kastil bisa mbutuhake sawetara jam, mula luwih becik esuk utawa sore kanggo ndeleng lambang Edinburgh kanthi tliti. Mbukak saka 9:30 nganti 17:00 sore utawa 18:00 sore, gumantung karo wektu taun. Regane mlebu 16 kilogram sterling, lan yen sampeyan pengin tur kanthi basa Spanyol udakara 26 pon.

Ana tradhisi sing ditindakake wiwit taun 1861, lan kalebu nembak meriam jam siji kanthi ketepatan wektu ing Inggris supaya masarakat bisa nyinkronake jam tangan. Saiki digawe minangka bagean saka obyek wisata istana, amarga dadi tontonan sing nyenengake nalika meriam iki dipecat.

Permata makutha khas dikenal ing kene minangka Kehormatan Skotlandia. Mahkota, Tongkat lan Pedhang Negara disimpen ing kastil, uga 'Watu takdir' sing kondhang. Simbol iki minangka barang sing migunani banget kanggo wong-wong Skotlandia sing dilantik dadi raja. Ing kastil sampeyan uga bisa ngunjungi Museum Perang Nasional lan kunjara.

Rasakake Pengalaman Wiski Skotlandia

Scotch

Utawa apa padha, ing pengalaman wiski scotch. Iki minangka museum sing menehi katrangan babagan nggawe wiski lan sampeyan uga bisa ngrasakake seneng. Cedhak banget karo kastil, ing Castle Hill, dadi kita bisa nindakake kabeh ing dina sing padha. Kunjungan kasebut diwiwiti kanthi munggah menyang tong, kaya-kaya taman hiburan, kanggo ndeleng fase nggawe omben-omben. Banjur dheweke crita babagan jinis wiski lan rasa wis rampung kanggo sinau cara mbedakake kanthi bau. Pungkasane, sampeyan bisa ndeleng koleksi wiski paling gedhe ing saindenging jagad.

Nduwe bir ing pub Skotlandia

Pub Skotlandia

Bir utawa wiski, sing paling khas ing pub kasebut. Sampeyan uga bisa mangan ing restoran kasebut, luwih murah tinimbang restoran. Salah siji sing paling misuwur yaiku Omah Gajah ing kuartal universitas, dingerteni amarga JK Rowling asring lungguh ing kene ngrampungake buku 'Harry Potter'. Dome uga dadi kenalan liyane ing kutha kasebut, ing bangunan sing biyen dadi bank kanthi kubah, mozaik lan kolom sing apik banget kanthi gaya Yunani. Rasane mewah lan regane mundhak sithik, nanging papan sing apik banget kanggo nggawe kopi.

Tenggelam sejarah Edinburgh

Ana sawetara cara kanggo ngrasakake sejarah kutha. On Lemah Gladstones Sampeyan bakal bisa mlebu omah pedagang abad kaping 1620 sing wis dijaga kanthi apik, kanggo sinau babagan urip ing kutha kasebut wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur. Ing lantai ngisor ana lokakarya seni wiwit taun XNUMX lan perabotan wektu bisa katon ing kamar.

Saliyane, sampeyan bisa ngunjungi Museum Nasional Skotlandia, kanthi ewonan obyek kalebu karya seni, mesin, perhiasan utawa gaman kanggo sinau babagan sejarah Skotlandia nganti saiki, lan sing paling apik yaiku mlebu museum iki pancen gratis.

Blanja khas

Klambi Skotlandia

Kita sing seneng mbaleni kenangan ora bisa kliwat awan nindakake blanja khas. Elinga manawa toko ing kene cedhak udakara jam 17:00 sore utawa 18:00 sore, amarga beda-beda sajrone jam, mula mbukak dina Kemis. Sawetara produk khas sing ora bisa absen yaiku sandhangan, nganggo potongan wol, tweed utawa mitos Kilat kotak-kotak Skotlandia. Sampeyan uga bisa tuku Haggis, sajian khas sing bisa digawa mulih ing kaleng. Saliyane, ana macem-macem wiski, nanging pajeg nggawe hadiah sing rada larang. Kue-kue khas lan permen iku regane murah lan enak kanggo digawa mulih.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*