5 taman kutha ing Spanyol kanthi pesona khusus

Sajrone mangsa adhem, njupuk cahya saka srengenge kanggo nindakake kegiyatan ing njobo pancen apik banget. Yen mlaku-mlaku kanthi gampang utawa olahraga, taman kutha ing kutha kita mesthi menehi kamungkinan supaya bisa berhubungan karo alam lan nyopot. sawetara wektu saka rame-rame ing kutha lan stres panguripan padinan.

Ing Spanyol, ana akeh taman lan kebon sing bisa nikmati sedina adoh saka omah, nanging 5 wong kasebut duwe pesona khusus sing nyenengake para pengunjung lan warga lokal. Kita saiki menyang sampeyan sawise mlumpat.

 

Taman Guell

Warisan modernis Antonio Gaudí ing Barcelona pancen apik banget: Casa Batlló, Sagrada Familia, Casa Milà… Nanging, arsitek Catalan sing misuwur ora mung ngrancang bangunan nanging uga menehi kreatifitas ing kebon. Minangka asil imajinasine, Park Güell muncul, papan sing diumumake dadi Situs Warisan Dunia dening UNESCO ing taun 1984 lan kanthi area luwih saka 17 hektar sing kebak mozaik, bentuk bergelombang lan geometris lan inspirasi saka alam.

Ing Park Güell, kita nemokake elemen simbolis religius sing menehi makna luwih istimewa. Arsitek pengin njupuk kauntungan saka ora rata gunung pager kasebut kanggo nggawe dalan sing luwih dhuwur saka spiritual sing pungkasane ana ing kapel sing direncanakake dibangun ing ndhuwur. Pungkasan, ide iki ora ditindakake lan diganti dening Monumen menyang Calvary, saka ngendi sampeyan duwe pandangan sing paling apik babagan Barcelona.

Apa sing bisa dikunjungi ing Park Güell? Ing sisih ngarep lawang utama, ana rong omah sing katon kaya crita. Casa del Guarda dadi tuan rumah pameran audiovisual ing taman biyen lan omah liyane minangka toko. Salah sawijining papan sing paling apik kanggo dikunjungi yaiku Museum Gaudí House ing njero taman, ing endi seniman kasebut urip antara taun 1906 lan 1925.

Episentrum park Güell minangka alun-alun gedhe kanthi bangku kaya reptil sing amba sing ditutupi mozaik.

Wis sawetara taun, akses menyang wilayah monumental wis dibayar. Tiket bisa dituku kanthi online utawa ing box office (€ 8 umume, € 5,60 kanggo bocah lan € 5,60 kanggo para senior).

Maria Luisa Park

Salah sawijining papan sing paling apik ing Seville yaiku Taman María Luisa. Jeneng kasebut ditampa saka putri paling enom saka Raja Fernando VII, sing urip ing ibukutha Seville sajrone umure. Bojone, Adipati Montpensier, urip bareng karo dheweke ing Istana San Telmo lan nalika seda, infanta nyumbang latar istana kanggo kutha. Iki diresmekake dadi Taman Umum tanggal 18 April 1914 kanthi jeneng Taman Kota Infanta María Luisa Fernanda.

Sawise reformasi sing ditindakake dening insinyur Prancis Jean-Claude Nicolas Fourestier, kurator alas Boulogne ing Paris, Taman María Luisa entuk sentuhan romantis sing diilhami saka kebon Generalife, Alhambra lan Alcázares saka Seville.

Poros tengah Taman María Luisa digawe saka Gunung Gurugú, Mancur Singa, Isleta de los Patos, Lotos Pond lan bundaran Bécquer, khusus kanggo pujangga Gustavo Adólfo Bécquer, ing jejere dhadha pujangga, tema katresnan dikembangake.

Iki minangka salah sawijining permata alami Seville sing bisa ngerteni fauna kutha ibukota Seville kayata bebek, angsa utawa merak.

Taman pensiun

Taman pensiun sing apik

Abad-abad kepungkur, Parque del Buen Retiro dununge ana ing pojokan Madrid, nanging saiki mlebu ing alas aspal, bangunan lan mobil. Dadi luwih becik yen ana paru-paru ijo iki ing tengah kutha.

Kanthi 125 hektar lan luwih saka 15.000 wit, Parque del Buen Retiro diwiwiti ing abad kaping pitulas nalika Count-Adipati Olivares, sing sah karo Raja Felipe IV, menehi raja sawetara tanah kanggo panggunaan kulawarga kerajaan khusus. Ing kana para raja teka ngenteni pirang-pirang dina ing hawa nalika cuaca kepenak lan akses menyang liyane masarakat diwatesi nganti Revolusi Kamulyan ing taun 1868 dadi properti kotamadya lan dibukak kanggo kabeh warga negara.

Saiki dadi salah sawijining papan wisata paling apik ing Madrid. Sawetara panggonan sing paling apik kanggo dikunjungi ing kene yaiku: kolam, istana kristal, istana Velázquez, kebon Vivaces, kebon lan kebon mawar Cecilio Rodríguez, kebon arsitek Herrero Palacios lan Parterre Francés karo Ciprés Calvo, wit paling tuwa ing Madrid sing asale Meksiko sing umure udakara 400 taun. Ora ana alesan yen ora mlaku-mlaku utawa numpak sepeda kanggo seneng!

Taman Alameda

Ing bagean pungkasan menyang Katedral Santiago de Compostela, papan sing cocog kanggo istirahat lan istirahat yaiku Parque de la Alameda, sing kasusun saka telung bagean sing beda: Paseo de la Herradura, Paseo de la Alameda lan Carballeira de Santa Susana.

Cedhak banget karo seo kutha kasebut, lokasine istimewa lan suwe-suwe dadi kebon kutha utama ing Santiago lan papan sing disenengi masarakat lokal. kanggo mlaku-mlaku mikirake flora lan bangunan abad modern lan modern modern sing apik uga patung lan patung. Tanpa mangu-mangu, papan sing santai lan nyenengake kanggo nikmati alam.

Taman Turia

Iki minangka taman kutha paling gedhe ing Spanyol, kanthi 110 hektar sing nyabrang ing kabeh wilayah Valencia, lan minangka salah sawijining taman wisata paling akeh ing negara kasebut.

Taman Turia lair nalika banjir gedhe nyebabake akeh kosong sing mutusake digunakake kanggo santai para warga. Atusan wong teka ing kene kanggo akhir minggu lan nikmati piknik ing njaba omah sing dikelilingi pemandangan Kota Seni lan Ilmu Pengetahuan sing apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*