5 tujuan angker kanggo seneng Halloween

Trasmoz

Trasmoz

Halloween, preinan pagan paling urip ing tanggalan, wis suwene setaun maneh. Wektu, Hollywood lan globalisasi nyebarake tradhisi Anglo-Saxon iki ing saindenging jagad kanggo campuran karo macem-macem budaya, mujudake pesta sing umum, rasa wedi, pati, kostum lan kepinginan kanggo seneng-seneng wis umum.

Saben negara ngrayakake Halloween kanthi cara sing beda-beda, mula yen sampeyan duwe kesempatan kanggo lelungan ing Jembatan All Saints, disaranake sampeyan mriksa kiriman ing ngisor iki amarga bakal ditemokake ing kene 5 tujuan sing ngganggu kanggo nggunakake Halloween pati lan, utamane, langka.

Paris

catacombs-paris

Kutha katresnan ngajak kita nglampahi wengi sing nggegirisi ing bencana Paris ing acara Halloween. Sing tanggung jawab wis ngrancang kegiyatan supaya kita keweden banget ing wayah bengi wong mati.

Catacombs Paris mbentuk jaringan terowongan sing dadi kuburan kanggo ewonan ewu wong. Diperkirakan yen sisa-sisa fana paling ora nem yuta dikubur ing luwih saka 300 kilometer terowongan sing nyipta.

Biyen, terowongan iki dikenal minangka tambang Paris amarga ing kene watu gamping sing dibutuhake kanggo nggawe bagean gedhe monumen ibukutha Prancis diekstrak.

Ing abad kaping XNUMX, mutusake kanggo pindhah ing kene amarga alasan kesehatan masarakat kabeh balung sing ana ing Pemakaman Wong-wong Innocents. Mangkono jebule katacombs.

Sekilas, catacombs Paris minangka papan sing nyenengake amarga kebak balung manungsa lan tengkorak. Nanging, iki dipasang kanggo nggawe struktur seni sing apik banget.

Yen sampeyan pengin plancongan menyang Paris sajrone Halloween, disaranake sampeyan ngunjungi katakombe kanggo nggawe rencana sing beda sajrone sampeyan nginep. Dununge ana ing avenida del kolonel Henri Roi-Tanguy, 1. Rega mlebu umum 10 euro lan jam ditambahake nalika preinan iki nganti jam 20:00 esuk.

Xochimilco

pulo-munecas-mexico

Pulo Boneka ing Meksiko minangka papan sing nggegirisi lan angker banget sing disenengi para turis nalika Halloween.

Mlaku-mlaku kanthi cepet ing sacedhake pulau kasebut supaya sampeyan kepengin kabur saka kana. Sebabipun Iki kebak karo boneka sing dirusak lan dipotong, sing sisa-sisa wis kasebar ing lemah, entuk tampilan sing aneh lan serem.

Pangripta Pulo Boneka minangka tetanggan saka wilayah kasebut, sing ing sawijining dina ketemu jenazah bocah wadon sing klelep ing rawa ing kono, sengaja.

Sawetara wektu mengko, dheweke wiwit krungu tangisane bocah wadon lan nangis, mula wedi banget, dheweke nyoba ngusir roh-roh jahat saka wilayah kasebut, kanthi boneka sing pecah ing sekitar lingkungane.

Saiki, saben Halloween, akeh wong mutusake nginep ing wayah wengi ing Pulo Boneka kanggo nyoba keberanian lan nyoba ngrungokake roh sing biyen dicritakake dening tanggane kasebut.

Sing seneng ngunjungi Pulo boneka Xochimilco bisa teka kanthi nggawa feri saka dermaga Cuemanco utawa Fernando Celada, sisih kidul kutha Mexico. Kajaba iku, yen sampeyan pengin uga ngunjungi saluran, tur kasebut bisa bertahan antarane telung nganti patang jam .

Trasmoz

trasmoz

Ing lereng Moncayo, sawetara kilometer saka biara Cistercian ing Veruela, Trasmoz dununge, sawijining kutha Zaragoza sing misuwur dadi siji-sijine kutha sing ora dikomunikasikake ing Spanyol.

Nalika iku abad kaping telulas nalika ekskomunikasi nganggo urutan kepausan. Ana akeh sebab sing bisa nyebabake iki, nanging ana loro sing jelas: kasunyatan manawa Mahkota Aragon menehi hak-hak tartamtu sing nyelehake ing posisi sing luwih nguntungake dibandhingake karo kotamadya liyane lan mata uang palsu dicithak ing kastil kasebut sing ngasilake penghasilan Veruela. Nanging, legenda uga nyebarake sing ujar manawa tumindak lan paktaan pagan minangka tumindak tetep ing kastil kasebut nalika semana sanajan ana kontrol sing ketat sing ditindakake biara Veruela ing sekitar kutha iki.

Ekskomunikasi lan kasunyatan manawa pujangga romantis Spanyol sing misuwur Gustavo Adolfo Bécquer diilhami dening kastil Trasmoz amarga legenda babagan ilmu sihir lan pakig nalika dheweke tinggal ing biara Veruela, mbantu nyebarake popularitas kutha kasebut amarga dikutuk.

Saiki ana 80 warga sing ndaftar ing kene lan ora kena pengaruh kahanan iki. Apa maneh, amarga crita-crita peteng kasebut, atusan turis ngunjungi Trasmoz saben taun. Kutha iki nduweni museum khusus kanggo ilmu sihir lan saben musim panas ana pameran khusus kanggo para penyihir, sihir lan tanduran obat sing narik akeh wong sing penasaran.

Ing acara Halloween, Asosiasi Budaya El Embrujo wis mbalekake bagean saka ritual Celtic kuno ing wayah wengi para roh lan saben tanggal 31 Oktober ngrayakake "Cahaya jiwane" ing endi tetangga lan turis melu.

San Diego

mckamey manor

Ing kutha Amerika iki, sampeyan bakal nemokake omah sing medeni paling nggegirisi ing kabeh wektu. Akeh pengunjung sing nggambarake omah gedhong iki minangka film horor sejati ing kasunyatan., dadi yen sampeyan rada wedi, McKamey Manor dudu papan kanggo ngladeni Halloween iki.

Kayane katon gedhene dadi omah teror, nanging yen kita priksa sarat mlebu, kita bakal luwih ngerti apa sing bisa ditindakake wong sing wani sing wani mlaku ing njero omah:

Dadi luwih saka umur 21
Ayo sehat
Tandha dokumen sing tanggung jawab kanggo konsekuensi fisik wedi.

Aku ora ngerti babagan sampeyan, nanging rong kahanan pungkasan nggawe aku ora tenang malah ora bisa ngunjungi McKamey Manor. Lan dudu tugas sing gampang amarga ana dhaptar tunggu luwih saka rong puluh ewu wong. Kajaba iku, mung loro nganti patang wong sing bisa mlebu sekaligus dadi pangadeg daya tarik iki, Russ McKamey, kerja keras karo dheweke supaya bisa nggawe Halloween sing ora bakal dilalekake.

Nanging omah medeni jinis apa yaiku McKamey Manor? Jebule salah sawijining sing nyebabake rasa wedi lan stres sing akeh banget sing meksa akeh pengunjung ninggalake sirkuit kasebut. Nyatane, ana sawetara wong sing bisa ngrampungake amarga tur kasebut bisa ditindakake udakara patang nganti pitung jam.

Sajrone kunjungan kasebut, makhluk setan, nir, monster lan kabeh jinis makhluk jahat bakal katon menehi staf ing kabeh kamar omah nalika pengalaman kasebut direkam ing video nganggo kamera.

London

London

Ing pungkasan abad kaping 1888, legenda Jack the Ripper lair ing London nalika ing taun XNUMX mayit perek pertama muncul ing wilayah Whitechapel, mula diwiwiti akeh dhaptar kejahatan sing nyebarake teror ing ibukutha Inggris.

Polisi ora nate nyekel dheweke, nanging dina iki atusan wong mlaku-mlaku ing dalan East End nalika dheweke mlaku. Rute Jack the Ripper bisa rampung dhewe utawa minangka bagean saka rute sing nggawa kita bali menyang jaman Victorian lan menehi akun jero babagan kedadeyan nalika ngunjungi papan-papan pembunuhan.

Jembatan All Saints minangka wektu sing pas kanggo plancongan menyang London lan nggawe rencana sing beda kanggo Halloween kayata rute iki.

Minangka penasaran, prelu ngunjungi The Ten Bells, sawijining pub lawas sing didegake taun 1752 lan dununge ana ing pojok St. St. lan Fournier St. sing biyen dikunjungi dening para korban Jack. Tanpa mangu-mangu, ngombe mesthi ana pengalaman sing nyenengake.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*