Thailand, swarga sewu pesona sing ilang ing Asia

Tailandia

Thailand minangka tujuan favorit kanggo wong-wong sing pengin kesasar ing pantai pesisir lan wong-wong sing pengin mbayangake lanskap sing endah nalika preinan. Nanging uga wong-wong sing ngupaya ngulandara ing gunung, ketemu spiritualitas oriental utawa seneng rame ing kutha.

Thailand, kanthi kaendahan sing luar biasa, kabecikan masarakat lan masakan sing enak narik kawigaten para wong sing ngunjungi. Yen sampeyan isih ora seneng ngerti negara sing apik iki, Mangkene sawetara sebab kenapa sampeyan kudu lelungan menyang Thailand.

Ngerti Bangkok

bangkok 1

Nalika tekan ing Sampeyan bakal bisa ndeleng Bangkok minangka kutha sing paling kacau ing saindenging jagad. Cara paling apik kanggo seneng megalopolis pencakar langit lan pasar sing macem-macem yaiku gabung karo cara urip Thailand.

Bangkok misuwur amarga urip ing wayah wengi. Ing endi wae kepenak ngombe nalika plancongan. Saka teras paling apik sing ana ing gedung pencakar langit kutha nganti pesta ing bar-van kanthi musik ing wilayah Sukhumvit, ing kana nyedhiyakake minuman kanthi rega sing larang banget.

Nanging, ibukutha Thailand uga nawakake akeh pertunjukan budaya kanggo turis: konser, teater, festival ... Cara sing apik kanggo ngerteni kutha kasebut yaiku numpak salah sawijining kapal layanan umum sing nggawa penumpang saka 10 baht. Perjalanan iki kalebu pemandangan monumen kayata Grand Royal Palace, candhi Wat Arun utawa hotel kayata Mandarin Oriental, ing ngendi penulis penulis Agatha Christie nginep. Yen sampeyan pengin nindakake tur cilik iki sajrone preinan, disaranake sampeyan nindakake nalika srengenge surup, nalika langit mbedakake karo pencakar langit sing sumunar ing cakrawala.

Spiritualitas Thailand

kuil thailand

Udakara 95% pedunung Thailand iku Buddha lan candhi-candhi kasebut minangka salah sawijining obyek wisata sing paling dihargai. Sing ana ing negara kasebut bisa dietung dening ewonan, sing udakara rong atus wis entuk status 'Kuil Kerajaan'. Sajrone plancongan, sampeyan ora bisa ndeleng kabeh Disaranake sampeyan ngunjungi sing paling penting: candhi Wat Phra Kaew, dununge ing latar Grand Palace ing Bangkok. Papan iki dununge Buddha Zamrud, gambar sing paling dihormati lan suci ing negara kasebut.

Ibukutha Thailand dununge udakara patang atus candhiSawetara sing kudu ditonton kayata Temple of the Golden Buddha (kanthi patung gedhe luwih saka limang ton emas padhet) utawa Temple of the Reclining Buddha (kanthi patung 46 meter sing apik banget sing kudu dikepung).

Sajrone lelungan sampeyan, sampeyan bakal bisa ndeleng arsitektur agama Thailand minangka bledosan warna sing dikombinasikake karo godhong emas, porselen Cina, gambar suci Buddha, kewan mitologis lan vegetasi sing subur. Aja lali kamera!

Panganan Thai sing enak, kebanggaan negara

panganan thai

Ing Thailand, panganan ora mung kabutuhan biologis nanging uga cara urip. Sawise wayahe sepisanan yen ilat dadi geni, campuran rempah-rempah lan rasa anyar bisa ditemokake.

Kabeh roso gabung ing sajian sing padha. Sajrone preinan ing Thailand, sampeyan bisa nikmati spesialisasi Thailand ing kios-kios lurung utawa ing restoran mewah, sanajan disaranake sampeyan nyoba kalorone.

Salah sawijining panganan sing paling gampang nanging sing paling apik nggambarake gastronomi Thailand yaiku pad thai, sampeyan bakal ngerti yen sampeyan ora ngerti apa sing bakal dipangan ing negara manca kanthi masakan sing beda karo masakan kita. Asale wiwit taun 30-an ing abad kaping XNUMX lan kasusun saka pirang-pirang bahan kayata mi beras, endhog sing diantemi, pitik utawa udang, tahu, kecambah, kacang, gula tebu, mrico lan sawetara tetes jeruk nipis. Minangka kanggo panganan cuci mulut, sing paling misuwur ing Thailand yaiku ketan nganggo pelem.

Ngaso ing swarga Thailand

pantai Thailand

Negara kasebut nampa luwih saka 26 yuta pengunjung saben taun Nanging ana akeh panggonan sing bisa ditemokake ing Thailand adoh saka pariwisata massal.

Ora kaya ngaso sawetara dina ing swarga. Thailand duwe pantai sing apik kanthi perairan pirus sing resik lan pasir putih sing diubengi wit palem. Yen kabeh mau apik banget, mula sing endi sing bakal dipilih: Phuket, Phi-Phi, Samui utawa Krabi?

Gumantung saka apa sing sampeyan goleki. Sing bisa dicapai nganggo pesawat saka Bangkok paling populer lan dikunjungi para turis. Phuket, Krabi utawa Samui wis dadi Ibiza, Marbella lan Mallorca.

Nanging, pesisir Thailand sing paling ora nyenengake yaiku setengah dina nganggo kapal saka Phuket, Krabi utawa Samui. Ing Koh Kood, Koh Lanta utawa Koh Lipe, bisa nyilem mung iwak.

Kosok baline, yen sing sampeyan goleki yaiku latihan ekowisata, mula luwih becik sampeyan kunjungi Taman Nasional Khao Sok (ing provinsi Surat Thani). Sawise nitih kano ing kali sing ngemot lanskap sing endah, sampeyan bisa lelungan menyang lembah sing apik banget ing sisih mburi gajah.

Tujuan liyane sing bakal dikunjungi ing Thailand yaiku sekitar Kali Mae Klong. Mlaku-mlaku liwat rawa sing tentrem bakal ngidini sampeyan ngerti kepiye para nelayan nanem panganan laut lan njupuk gambar maca maca ing saubengé.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*