6 panggonan kanggo dikunjungi sajrone lelungan menyang Beirut

Gambar liwat International Business Times

Watesan karo Segara Mediterania ing sisih siji lan pagunungan ing sisih liyane, Libanon, sanajan wilayah kasebut sithik, minangka lahan sing diberkahi ing mujur nengen, budaya lan gastronomi. Sajrone sejarah, lokasi geografis sing kepenak narik akeh masarakat sing ninggalake markas modern kanggo Libanon modern.. Warisane ditemokake ing situs-situs arkeologi sing sumebar ing saindenging negara.

Saka sarcophagi Fenisia lan kuil Romawi nganti istana Crusader lan mesjid Mamluk. Ing endi wae sampeyan bisa nemokake kesaksian babagan jaman biyen. Mula, negara sing apik kaya iki kudu dinikmati kanthi langsung. Apa sampeyan ngancani demo ing ibukutha, Beirut?

Kaping pirang-pirang rusak lan kaping pirang-pirang dibangun maneh, Beirut minangka kutha sing macem-macem, dinamis sing beda-beda kanthi kontras ing ngendi Timur lan Kulon campuran kanthi apik.

Beirut kaget para wisatawan kanthi sejarah sing apik lan keramahan para pedunung. Kutha iki dununge ana ing proyeksi ing tengah pesisir kulon negara kasebut, mula gerakane permanen lan mbukak kanggo kabeh kepentingan bisnis lan komersial. Nanging, iki uga pusat budaya sing apik amarga akeh universitas, museum, bioskop, lan monumen.

Museum Nasional Beirut

Antarane, Museum Nasional Beirut misuwur, kanthi koleksi arkeologi sing regane larang banget ana gandhengane karo Prasejarah, Zaman Perunggu, Zaman Besi, Yunani, Roma, jaman Byzantine lan penaklukan Arab ing jaman Mamluk.

Bintang koleksi kasebut ora mesthi dirungokake sarkofagus saka raja Ahiram saka Byblos, sing ana prasasti saka alfabet Fenisia. Museum Nasional Beirut diresmikake ing taun 1942.

Museum liyane sing bakal dikunjungi yaiku Museum Universitas Amerika lan Museum Sursock, sing nampilake lukisan, patung lan naskah sing apik banget.

Mesjid Mohammad al-Amin

Iki minangka mesjid sing paling misuwur ing Beirut lan minangka lambang kutha sejati. Ditondoi kanthi ukuran gedhe, kubah biru sing kontras karo fajar krem, dirancang kanthi gaya tradisional, sing duwe papat menara.

Kuil iki dununge ana ing tengah kutha lan makam makam Perdana Menteri Rafiqu Hariri, dibunuh ing taun 2005. Interioré dihias kanthi rinci lan jubin ditutupi karpet gedhe. Wanita kudu nutupi kudung supaya bisa entuk akses.

Kothak Martyrs

Simbol liyane Beirut yaiku Square Martyrs, sing duwe monumen sing dadi saksi konflik perang ing jaman kepungkur. Alun-alun kasebut dununge ing jejere Masjid Mohammad al-Amin.

Papan suci San Charbel

Gambar liwat WorldLatino.net

Makam Rama Charbel minangka papan suci sing manggonake sisa-sisa pandhita Lebanon sing ajaib sing urip ing abad kaping XNUMX. Dheweke kanonisasi kanggo macem-macem kaelokan lan urip dadi pertapa ing biara Anaya ing kana saiki awake sing ora rusak bisa dideleng. Ewonan wong sing penasaran lan setya teka ing papan kasebut nalika ziarah kanggo njaluk Rama Charnel kanggo menehi syafaat.

Lingkungan Al Hamra

Minangka salah sawijining wilayah Beirut sing paling padhang amarga kasunyatane minangka wilayah komersial sing aktif lan ing sisih liyane amarga anane Universitas Amerika Beirut, salah sawijining sing paling penting ing negara kasebut. Jalan utama yaiku Jalan Hamra, sing mbukak ing saindenging wilayah Beirut Kulon lan diantrekake karo toko, kafe, restoran lan bar.

Lingkungan Al Hambra minangka papan sing cocog kanggo nemokake gastronomi Lebanon sing sugih. Panganan ing negara iki ana gandhengane karo "mezze" (picada) sing kasusun saka wiwitan, dihias kanthi tliti, sing disajikake sadurunge kursus utama. Sawetara iki kalebu: hummus (puree kacang buncis karo wijen), mutabbal (terong karo wijen), tabbule (salad gandum alus, tomat lan peterseli), wijen warak (dibungkus godhong anggur), labne (yogurt ditapis lenga zaitun lan papak) utawa fattush (salad ijo karo roti garing), antara liya.

Kita ora bisa lali panganan cuci mulut. Sawetara sing paling disaranake yaiku es krim oriental (wangi khusus), kurma, mangga, nanas, baklava (manis sing paling misuwur ing Kulon digawe karo mentega, tahini, kenari, bubuk kayu manis, madu lan gula), halva (jinis marzipan kanthi bentuk terrine digawe karo tahine, gula ditambahake lan bisa diisi karo pistachios, almond utawa kacang pinus) utawa graibe (cookie cilik karo almond kanthi bentuk "S" sing dihiasi karo almond) .

Watu Dara

Kanggo mikir matahari terbenam sing apik ing Beirut, akeh sing menyang pantai utawa menyang Rocks of the Pigeons, sing ana ing ngarepe Raouche Avenue.. Iki katon saka Corniche lan nggawe lengkungan unik sing diukir kanthi alami ing watu.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*