7 pesisir paling apik ing Italia kidul

Cala Rossa

Nalika cuaca apik teka, kita wis rumangsa kaya pantai, lan amarga ing wilayah kita wis ngerti, kita pengin ngimpi pantai liyane kanthi tujuan sing apik. Kaya ing 7 pantai paling apik ing Italia kidul. Ing Italia, ora bakal ana kekurangan pantai sing asri lan asri, kanthi latar mburi Segara Mediterania lan swasana sing nyenengake.

Elinga pantai iki, sanajan kita yakin duwe liyane. Dheweke mung sawetara sandbanks sing dingerteni, nanging pesisir Italia lan pulau-pulau kasebut kebak pesisir sing bakal ilang. Saiki kita bakal ndeleng peringkat pitung pesisir sing arep dikunjungi dina iki kanggo ngrasakake iklim Mediterania.

Scala dei Turchi ing Agrigento, Sisilia

Scala dei Turchi

Kita wiwiti karo salah sawijining sing paling populer, sing dingerteni saka tebing putih sing dipahat dening ombak lan angin, sing nggawe bentuk khas, kaya dene tangga. Jenengmu, 'Tangga Turki' Asale saka perengan kasebut lan iki minangka papan perlindungan para bajak laut Turki pirang-pirang taun kepungkur. Kutha iki ana ing pesisir Realmonte, provinsi Agrigento. Wis wedhi sing apik lan banyune bening kanggo adus, lan watu gamping sing ana ing watu karang nggawe warna putih sing apik banget beda karo segara. Saiki para perompak laut ora ngungsi maneh, nanging kudune mbuwang wektu ndhelik ing pantai iki, ana ing watu utawa ing wedhi.

Marina Piccola ing Capri

Marina Piccola

Nalika ngomong babagan Capri, kita eling yen pulau iki minangka papan perlindungan saka Pablo Neruda, nanging uga kanggo wilayah gedhe Bintang Hollywood wiwit taun 50an, sing nemokake swarga sing sampurna ing pulau cilik iki. Dadi, kita ora bisa lali ing rangking pantai sing ana ing pulau sing apik iki, papan perlindungan anti-paparazzi kanggo selebriti saka jaman liya. Dina iki isih dadi papan sing prestisius, sanajan ora nganti puluhan taun kepungkur, nanging isih bisa ngirim pesona sing padha. Marina Piccola ana ing wilayah Campania. Teluk cilik dilindhungi tembok watu kanthi pemandangan tebing sing ana ing ngarep pesisir. Ana sawetara cara kanggo tekan kana, nanging sing paling populer lan asli yaiku liwat Krupp, tangga sing nduwurke tumpukan.

Marina dell'Isola ing Tropea, Calabria

Marina Isola

La Marina dell'Isola misuwur amarga formasi parang lan dadi pantai kutha nanging ngimpi. Ing provinsi Vibo Valentia, ing Tropea, Calabria, yaiku pantai sing apik iki, dununge ana ing antarane 'Isola Bella' lan 'Playa de la Rotonda'. Iki misuwur banget kanggo watu gedhe sing jebule ing segara lan misahake pantai, ing endi pasamuwan Santa María de la Isla, papan perlindungan Benediktin lawas. Sanalika ngrasakake pantai sing apik, kita bisa ngrasakake kutha Tropea, sing omahe ora ana tebing, lan papane katon katedral Romanesque.

Spiaggia dei Conigli ing Lampedusa, Sisilia

Spiaggia dei Conigli

Iki 'Pantai Terwelu' yen dijarwakake jenenge, ing Lampedusa. Jeneng kasebut jenenge pulau cilik ing ngarepe Isola dei Conigli, lan dianggep minangka salah sawijining pesisir paling apik ing saindenging jagad. Lan mesthine kudu amarga iku papan sing apik banget, kanthi banyu beninge kaya kristal. Sampeyan kudu ujar yen tekan kono sampeyan kudu mlaku-mlaku sadawane dalan lan yen musim panas biasane wis rame. Ing pungkasan mangsa panas, kita uga bisa ndeleng kura-kura ing wilayah kasebut yen bathi.

Cala Rossa ing pulau Favignana, Sisilia

Cala Rossa

Cala Rossa iki kalebu cadangan alami Kepulauan Aegades, ing Pulo Favignana. Papan sing sadurunge diekstraksi quarry, lan saiki dadi wilayah turis. Saiki katon apik banget kanggo perairan beninge sing luar biasa, kanthi nada biru lan biru ing wilayah sing gedhe kanggo adus utawa snorkeling. Lanskap alam ing sacedhake sampeyan bisa mlaku-mlaku lan formasi rock ngrampungake tawaran pantai sing apik lan apik iki.

Baia delle Zagare ing Gargano, Puglia

Baia della Zagaro

Dumunung ing Taman Nasional Gargano sampeyan bakal nemokake teluk iki. Ing teluk iki, ana pirang-pirang perkara sing luar biasa, lan iki minangka papan alam sing rada apik lan katon liar, nanging saiki wis luwih turis tinimbang sadurunge, lan duwe payung ing pantai lan sawetara layanan. Iki misuwur banget kanggo bau kembang oranye lan uga formasi batuan ing tengah segara, sing wis dibentuk dening erosi banyu lan udhara, soko sing ngelingake kita pantai kayata Las Catedrales ing Lugo, Spanyol.

Cala Spinosa ing Santa Teresa Gallura, Sardinia

Cala Spinosa

Ing kutha Capo Testa sampeyan bakal nemokake Cala Spinosa, pantai sing tekan dalan sing rada curam. Sing apik kanggo jengkel cilik iki yaiku ora kabeh wong sing ngupayakake ngupayakake, nanging mesthine bisa ngrasakake banyu sing bening kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*