7 tujuan sing beda kanggo Jembatan Mei

Preinan kulawarga

Sawise Paskah, jembatan Mei teka, amarga akeh sing miwiti prei kanggo musim panas sing ditunggu-tunggu. Wong-wong sing ora duwe kesempatan kanggo lelungan nalika dina Paskah bakal bisa ngisi batere maneh kanthi plancongan menyang tujuan sing wis suwe diidham-idhamake. Nanging, yen sampeyan isih durung duwe papan nanging sampeyan yakin bakal lengganan sawetara dina, Ing ngisor iki kita ngusulake macem-macem tujuan kanggo kabeh selera ing Jembatan Mei.

Pariwisata ilmiah ing Jembatan Mei

Sanajan wisata ilmiah isih kalebu ing Spanyol, nanging akeh potensial lan ana masarakat sing saya seneng plancongan utawa kunjungan sing ana gandhengane karo ilmu pengetahuan. Nyatane, ing Spanyol kemungkinan gedhe banget: wiwit ngunjungi Atapuerca lan Teruel kanggo bali menyang prasejarah nganti mriksa langit sing ana ing El Teide utawa njupuk rute matematika liwat Granada.

Pariwisata jinis iki kalebu kabeh kegiyatan sing ilmu pengetahuan dadi argumen utama sing bisa dinikmati, yaiku ing tengah-tengah alam, ing museum utawa ing kutha.

Sawetara panggonan sing bisa dibukak ing jembatan Mei sing ana gandhengane karo wisata ilmiah yaiku:

Museum Évolusi Manungsa ing Burgos

Museum Évolusi Manusia Burgos

Muncul saka kabutuhan ngreksa, ngelasake lan nyebarake sisa-sisa arkeologi saka situs Sierra de Atapuerca, dadi referensi internasional sing ana gandhengane karo proses evolusi manungsa.

Tur liwat macem-macem ruang museum kasebut njawab pitakon babagan evolusi manungsa saka sudut pandang ilmiah lan hubungane karo alam. Saliyane pameran ing tengah, Museum ngatur lokakarya pendhidhikan, seminar lan konferensi lan malah tamasya menyang situs sing asale bandha kasebut.

Wektu lelungan Dinopolis

Wilayah Dinópolis ing Teruel

Iki minangka taman tema unik ing Eropa sing khusus kanggo paleontologi lan dinosaurus, sing sisa-sisa penting ditemokake ing kutha Aragon. Pilihan sing cocog kanggo nikmati dina kulawarga amarga bocah bakal seneng banget lan wong diwasa bakal seneng banget amarga kegiyatan luang lan koleksi fosil.

Ing Wilayah Dinópolis, ana Yayasan Dinópolis sing digawe saka paleontologists lan restorers sing gaweyane fokus kanggo investigasi, ngreksa lan nyebarake warisan paleontologi provinsi kasebut.

Sinau

Pikirake langit sing lintang ing El Teide

Tenerife minangka pulau sing bejo amarga akeh sebab, kayata dadi papan sing paling apik kanggo lintang ing Spanyol. Saindhenging taun, langit menehi macem-macem pertunjukan langit sing ora bisa dilalekake yen sampeyan ana ing Tenerife. Ing ngisor iki minangka observatorium astronomi internasional IAC kanggo panelitian lintang-lintang sing nindakake tur kanthi fasilitas kanggo mulang masarakat umum babagan alam semesta ing endi kita urip.

Kapuloan Canary dikenal amarga kondhisi luar biasa kanggo lintang. Kualitas langit kasebut kaya sing dilindhungi undhang-undhang babagan Kualitas Astronomi saka Observatorium IAC lan duwe telung cadangan Starlight, tandha sing menehi akreditasi polusi cahya sithik ing wilayah kasebut.

Pariwisata agama ing Jembatan Mei

Caravaca de la Cruz minangka kutha Spanyol sing dununge ing sisih lor-kulon propinsi Murcia. Kutha ing endi macem-macem bangsa kayata wong Iberia, Roma utawa Muslim ngliwati sejarah lan dibangun ing sekitar kastil kasebut, dibangun dening Commandery of the Templars ing abad kaping XNUMX.

Sajrone abad kaping XNUMX lan XNUMX, Caravaca de la Cruz urip kanthi kamulyan nalika dadi pusat politik sawijining wilayah sing amba. Kanthi cara iki, kutha iki duwe warisan seni-budaya sing sugih minangka asil saka pentinge sejarah. Nanging Caravaca, intine, dadi kutha Suci Kristen kaping lima.

Taun 2017 saiki nuduhake manawa kita ana ing tengah taun jubilee lan ewonan wong sing setya lan lelungan bakal ziarah menyang Cagar Alam Vera Cruz sing misuwur. Taun Yobel 2017 minangka alesan sing apik kanggo ngerteni salah sawijining kutha sing paling monumental ing wilayah Murcia.

Sawetara panggonan sing paling apik kanggo dikunjungi ing Caravaca de la Cruz yaiku Cagar Alam lan Museum Vera Cruz, gereja Salvador, gereja Soledad (museum arkeologi saiki) lan Fuentes del Marqués, papan sing asri banget asri.

Pariwisata ing Eropa ing Jembatan Mei

Prague

Prague ing Republik Ceko

Kanthi pesona bohemian lan kutha lawas sing dilestarikan kanthi sampurna, Prague minangka tujuan sing tepat kanggo plancongan Jembatan Mei. Akeh panggonan sing apik sing bisa dingerteni ing kene kayata Kastil Prague (benteng abad pertengahan paling gedhe ing saindenging jagad), balai kutha lawas lan jam astronomi utawa Jembatan Charles (salah sawijining papan sing paling difoto ing kutha sing nyebrang kali sing ngubungake lingkungan Malá Strana karo Kutha Tua) lan liya-liyane.

Rouen ing Prancis

Normandia minangka wilayah Prancis sing misuwur kanthi pemandangan apik, masakan enak lan kutha-kutha sing apik. Salah sawijine yaiku Rouen, ibukutha Normandia Luhur lan papan kelairan tokoh-tokoh terkenal ing sejarah Prancis kayata pelukis Géricault, panulis Flaubert utawa pembuat film Jacques Rivette.

Sawetara episode sing paling penting ing sejarah Rouen yaiku pengeboman Perang Dunia II lan pengadilan Joan of Arc, santo lan pahlawan wanita Prancis sing misuwur sing duwe peran penting ing Perang Ratusan Taun.

Mlaku liwat lurung-lurung ing Rouen, kita bisa nemokake harta karun saka museum-kutha iki sing ora ndadekake wong-wong sing ngunjungi dheweke ora peduli. Contone katedral Gothic, istana arkibepopopal, greja Saint-Maclou (diubengi omah-omah setengah kayu sing apik), Abbey Saint-Ouen (asring bingung karo katedral kasebut minangka conto apik saka Gothic flamboyan), istana Kehakiman Rouen utawa jam gedhe (jam astronomi abad kaping XNUMX diowahi dadi salah sawijining sing paling tuwa ing Eropa).

Colonia

Cologne ing Jerman

Cologne minangka kutha paling gedhe nomer papat ing kabeh Jerman lan tujuan wisata sing dikarepake saiki. Lambang Cologne sing hebat yaiku katedral (sing paling gedhe ing negara iki lan karya arsitektur Gothic) nanging uga duwe papan liyane sing apik banget kayata greja Romanesque St. Gereon, alun AlterMarkt, gereja San Martín el Grande , alun-alun Heumarkt utawa museum coklat lan minyak wangi.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*