8 kunjungan sing ora dingerteni ing kutha Roma

Pulo Tiber

Nalika rencana a lelungan menyang kutha Roma Kita kabeh cetha banget manawa ora bakal kliwat sawetara papan sing paling apik, kayata Colosseum, Pantheon Agrippa utawa Forum Romawi. Nanging iki minangka papan sing saben wong pindhah, sing penting. Yen kunjungan kita dawa, kita bisa nyedhaki Roma sing kurang misuwur lan populer lan nemokake sudut sing apik banget lan apik.

Wektu iki kita bakal ndeleng 8 kunjungan sing ora dingerteni ing kutha Roma. Iki minangka kunjungan sing bisa ditambahake ing jadwal nalika duwe cukup wektu, amarga sawetara uga cedhak karo papan liyane sing luwih populer. Mesthi wae, ana Roma sing durung dingerteni sing ora ditampilake ing sepuluh papan paling dhuwur sing paling sering dibukak, nanging sing bisa nemokake jagad anyar.

Isola Tiberina, sawijining pulo ing Tiber

Roma

La Isola Tiberina utawa Pulo Tiberina Iki minangka pulau ing kali Tiber Roma sing bentuke prau, papan sing apik kanggo mlaku, lan papan iki akeh sejarah, amarga ana ing Kuil Aesculapius lan digunakake dadi rumah sakit kanggo pageblug kasebut jaman, supaya wong-wong sing lara bisa diisolasi saka kutha liyane. Ditampa dening Ponte Fabricio utawa Ponte Cestio. Jembatan Fabricio uga dadi jembatan paling tuwa ing Roma, wiwit 62 SM, mula kita bakal bisa ndeleng luwih saka siji papan sing kepincut.

Basilika San Paolo Fuori le Mura, greja sing luar biasa

Saint Paolo Fuori le Mura

Uga dikenal minangka Basilika Santo Paulus Ing njaba Tembok, minangka salah sawijining patang basilika utama ing kutha Roma. Yaiku dununge Rasul Saint Paul, lan sanajan dudu salah siji sing paling populer, mesthine kudu dikunjungi interior sing luar biasa. Kolom sing amba lan mozaik, lengkungan lan lukisan sing apik ndadekake ruang iki kudu ditindakake para pecinta seni lan arsitektur. Siji-sijine kakurangan sing bisa ditindakake kanggo basilika sing apik iki yaiku ora ana ing tengah kutha, nanging yen duwe wektu, luwih becik dituju.

Pemandangan Vatikan sing luar biasa saka Gunung Aventine

Vatikan

Gunung Aventine minangka salah sawijining pitung bukit ing kutha Roma didegaké. Papan sing sepi ing kono kita bakal nemokake kebon oranye sing apik. Nanging iki uga minangka papan sing duwe pemandangan kutha lan Vatikan sing biasa.

Sisih rahasia Roma, catacombs

Catacombs

Catacombs digunakake kanggo menehi kakubur wong Kristen nalika agama minoritas. Ora kabeh bisa diakses, sanajan bagean kasebut bisa dikunjungi. Diperkirakan bakal ana udakara 160 kilometer saka catacombs, nanging ora kabeh bisa diakses utawa wis tekan, amarga bakal ana ewonan makam. Wisata digawe liwat kono kanggo ndeleng papan sing luwih gampang akses. Mlebu menyang kene yaiku ngrasakake bagean sejarah Roma sing didhelikake, lan kanthi pandhuan audio, kita bakal luwih ngerti babagan katacombs kasebut.

Piramida gaya Mesir, piramida Cestia

Piramida Cestia

Piramida gaya Mesir iki dibangun ing taun 12 SM makam Cayo Cestio Epulón. Sing paling penting kanggo niru piramida Mesir kuno ing kutha Roma, ing makam sing beda-beda. Dununge ana ing jejere gerbang San Paolo lan ditutupi marmer. Nanging, interiore yaiku bata. Mesthi wae, kalebu kunjungan asli kanggo nemokake bagean liya ing Roma sing ora kita kenal.

Taman sing apik ing Villa d'Este ing Tivoli

Villa d'Este

Tivoli minangka kutha sing cedhak karo Roma, lan supaya bisa tekan kono, sampeyan kudu lelungan, nanging luwih becik ndeleng Villa Este, Omah gaya Renaissance sing misuwur karo kebon sing luar biasa. Dheweke luar biasa lan jembar saengga duwe luwih saka 500 patung lan banyu mancur sing sumebar ing saindenging papan sing dikuwasani. Bisa dituju nganggo bis amarga jarak 30 kilometer saka Roma, lan iki minangka kunjungan sing apik.

Musa Michelangelo ing San Pietro ing Vicoli

Musaang Michelangelo

Basilika Santo Petrus ing Chains minangka bangunan religius sing pas banget amarga sederhana banget lan ora ana dekorasi. Interioré bisa uga ora nyengsemake, nanging sing penting ngunjungi basilika iki yaiku ngemot patung kasebut Musaang Michelangelo, lan amarga iku wis dadi papan sing dikunjungi, kanggo ngurmati patung sing luar biasa iki.

Cangkeme bebener

Cangkeme bebener

La Tutuk Sejatine Iki minangka papan sing kondhang lan mesthine legenda iki sampeyan akrab, sing ujar manawa patung bunder iki nggawe tangan wong sing ngapusi. Biasane njupuk foto kanthi nyelehake tangan ing bolongan cangkeme watu. Apa sampeyan wani nyoba apa legenda utawa bener?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*