8 tujuan paling dhuwur sing bakal dikunjungi ing Kroasia

Plitvice Lakes

Kroasia minangka lahan sing akeh kontras, kanthi kutha-kutha kuno sing kebak sejarah lan wilayah modern lan saiki, uga garis pantai Mediterania sing apik lan alas sing subur lan taman alam. Makane dadi tujuan sing apik banget nalika preinan, apamaneh murah banget, mula akeh sing kudu dikunjungi ing Kroasia.

Sanajan nalika mikir babagan tujuan iki, kita bakal ngerteni pesisir, sejatine Kroasia luwih saka iku. Pramila kita bakal ngandhani babagan kasebut Tujuan utama Kroasia ora kejawab. Yen kita menyang ngunjungi Kroasia paling ora, kita kudu mesthi ndeleng prekara-prekara sing beda karo tujuan liyane.

1-Plitvice Lakes

Tlaga ing Plitvice

El Plitvice Lakes Park Park tanpa mangu papan sing luar biasa. Alam kanthi bentuk murni kanggo para penggemar wisata. Dheweke ana ing wilayah Lika, ing pedalaman negara kasebut. Wolung rute sing beda bisa ditindakake ing tlaga kasebut, lan tiket biasane kalebu tur ing kreta tur lan plancongan prau ing tlaga paling gedhe. Nanging sing ideal yaiku kesasar mlaku-mlaku ing salah sawijining rute, rute menengah sing suwene patang jam. Kita bakal bisa nemokake tlaga prawan kasebut lan grojogan kadang-kadang.

2-Kutha Dubrovnik

Dubrovnik ing wayah wengi

Kutha Dubrovnik saiki dadi salah sawijining mranata abad pertengahan sing paling apik ing Eropa, kutha sing wis dijaga kanthi suwene suwe, kanthi tembok lan kutha lawas. Ana akeh perkara sing bisa dideleng ing kutha kasebut, kayata Pelabuhan Tua, sing dilindhungi benteng San Juan.

Dubrovnik

Temboke uga dadi obyek wisata sing apik, kanthi Pile lan Ploce lawang minangka akses, kanthi mlaku ngubengi tembok meh rong kilometer. Mlebu kutha sing lawas kaya lelungan jaman biyen.

3-Pantai Stiniva

Pantai Stiniva

Yen sampeyan nggoleki pantai sing didhelikake, Stiniva kalebu salah sawijine, a swarga sejati kanggo wong sing sepi sing seneng golek sudhut khusus. Pantai iki didhelikake ing antarane watu, ing pulau Vis. Dalan liwat vegetasi angel, mula sing paling gampang yaiku nggunakake prau. Iki minangka pantai kerikil sing diapresiasi lanskap alam lan ketenangan. Sudut sing kudu ditemokake.

4-Kutha Pula

Kutha Pula

Kutha Pula ana ing kabupaten Istria, lan mung sithik nanging nikmati lokasi sing apik ing gisik Segara Adriatik lan iklim sing nyenengake banget. Yen sampeyan mikir yen teka ing Roma tiba-tiba, aja kaget, amarga kutha iki duwe warisan Romawi sing hebat, lan katon apik banget Amfiteater Pula, sing nomer enem paling gedhe ing jagad iki. Hal liya sing bisa dideleng ing kutha iki yaiku Arch of the Sergios, lengkungan kemenangan kanthi kolom gaya Korinta sing uga dijaga kanthi apik.

5-Pulo Mljet

Mljet

Pulo iki dawane 37 kilometer lan jembar telung kilometer iki kalebu sawetara omah papan alam sing endah lan kutha-kutha cilik sing bisa ngrasakake sambutane para warga. Mesthine minangka salah sawijining tujuan paling apik ing Kroasia kanggo santai lan santai kanthi nyilem, mancing, ndaki gunung utawa mung nglangi.

6-Kutha Primosten sing bersejarah

Desa Primosten

Kutha bersejarah iki dununge separo dalan antarane Sibenik lan Split. Ing sakupenge, kita nemokake akeh teluk, pantai lan teluk kanggo ngrasakake Mediterania, perairan sing bening lan anget. Nanging kutha kasebut uga, sing dununge ing semenanjung, pantes dikunjungi kanthi tenang, kanggo nemokake dalan-dalan lawas ing tengah abad pertengahan.

7-Pantai ing titik tikus Zlatni

Pantai rat zlatni

Yen sampeyan seneng karo pantai Stiniva sing didhelikake kanthi aneh, mesthine sampeyan bakal nemokake pantai clurut Zlatni sing apik banget. Kanthi jeneng sing rada angel, kita bakal ngelingi dheweke tanpa mangu-mangu bentuk runcing khas. Iki minangka wujud sing ora bakal bisa dideleng ing pantai liyane, mula foto-fotone ora bisa salah. Sanajan dudu pantai sing jembar banget, mula mesthi rame, mula yen pengin ngrasakake luwih becik teka luwih awal, utawa ing mangsa rendheng. Kajaba bentuke sing khas, sing jarene saya owah, nawakake vegetasi sing apik kanggo papan perlindungan srengenge lan perairan pirus sing cocog kanggo renang.

8-Kolam renang ing antarane air terjun Taman Nasional Krka

Taman nasional Krka

Yen Plitvice Lakes nggawe sampeyan bisu, sampeyan uga kudu ngunjungi Taman Alam Krka sing apik, sing ana ing tengah wilayah Dalmatia. Wilayah iki bisa diakses liwat feri sing dijupuk ing Desa Skradin. Lan sanajan tlaga Plitvice istimewa banget lan misuwur banget, sejatine ing taman alam iki kita duwe kaluwihan liyane, lan iku mung siji sing ngidini adus, sanajan mung ing wilayah pungkasan air terjun. Bakal dadi pengalaman unik kanggo adus ing kolam alami sing ndeleng air terjun sing nyengsemake.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*