Adat istiadat Maroko

Pasar Maroko

Kita wis akeh ngrungokake babagan Maroko, negara Afrika sing cedhak banget karo Spanyol. Nanging dheweke ora mesthi ngandhani babagan positif babagan dheweke, nanging luwih becik babagan wong sing nyebrang kolam kanggo golek urip sing luwih apik ing Eropa. Sanajan sejatine manawa iki minangka negara sing isih berkembang, kasunyatane yaiku, kaya ing kabeh papan, uga duwe pasuryan sing "ramah".

Lan "wajah" sing bakal dakkandhakake ing artikel iki. Ing kene, ana akeh sing bisa ditonton lan bisa dinikmati, ing pojok cilik ing sisih lor-kulon bawana Afrika. Sinau babagan adat istiadat Maroko.

Maroko minangka negara sing duwe pengaruh, mesthine Afrika, nanging uga Arab lan Mediterania. Wis akeh tradhisi lan adat istiadat sing kudu dingerteni supaya bisa plancongan ngimpi ing papan iki. Lan kalebu ing ngisor iki:

Konsumsi teh

Teh Maroko

Iki minangka salah sawijining adat istiadat sing paling jero. Amarga banget panas ing Afrika, wong Maroko mesthi ngombe teh sawayah-wayah. Iki minangka omben-omben sing bisa dituduhake karo tamu, tamu utawa pengunjung toko. Iki uga a tandha keramahan, salah siji saka pirang-pirang 😉. Ing Maroko, para tamu mesthi bakal ditampa kanthi becik, sanajan wong sing meh ora kenal, mula uga diajak mangan.

Agama, islam

Masjid Hassan

Ing Maroko, agama sing paling penting yaiku agama Islam. Dheweke nyembah déwa, Allah, lan nyembah saben dina. Nyatane dheweke ndedonga 5 kaping nganti saiki:

  • Fajr: sunrise sadurunge sunrise.
  • Zühr: puncak
  • Asr: tengah sore sadurunge surup.
  • Maghrib: dadi wengi.
  • Isha: ing wayah wengi.

Kasebar ing saindenging wilayah kasebut, ana akeh mesjid, kayata Masjid Agadir, sing paling gedhe kabeh. Iki duwe menara sing dhuwur, sawetara lawang apik banget lan tembok ing tembok…, nanging sayang, lawang mlebu ora dilarang "wong kafir". Yen sampeyan ora Muslim, sampeyan mung bisa mlebu Masjid Hassan II ing Casablanca, sing nomer telu paling gedhe ing jagad iki. Iki dibangun saka marmer sing polesan, lan mozaik sing apik banget. Menara iki dhuwuré 200 meter, mula dadi sing paling dhuwur ing saindenging jagad.

Kontak manungsa ing umum, dilarang

Wong-wong kulon akeh sing kudu ngrangkul nalika menehi kabar apik, sanajan ing tengah dalan. Iki ing Maroko dilarang. Mung wong lanang sing bisa mara tangan. Kanggo wong-wong mau, iku a tandha kekancan. Tampilan tresno umum ing antarane pria lan wanita Muslim uga ora diidini.

Seni haggling

Haggling ing Maroko

Apa sampeyan bisa mbayangno blanja ing toko apa wae ing dalan lan wiwit tawa-tawa? Umume ora bakal cocog karo sing adol, nanging ing Maroko beda: yen pelanggan ora nyang-nyangan, mula sing adol bisa dianggep minangka pelanggaran. Kajaba iku, umume produk ora duwe rega sing ditandhani, saengga masarakat wiwit tawar-menawar.

Ing budaya Arab iku tumindak sosial sing umum banget; nyatane, ora katon kanthi mripat sing apik yen rega sing adol ditampa langsung bat, nganti sing adol bisa nesu. Biasane yaiku propose rega sing luwih murah lan saka basa kasebut setuju karo rega sing luwih imbang sing mupangate kalorone.

Konsumsi minuman beralkohol

Ing sawetara restoran ing negara iki, ngombe alkohol lan diombe minuman beralkohol. Nanging, dudu aturan umum lan pengunjung kudu ngerti aspek iki. Restoran ora wajib adol alkohol lan rasane ala banget yen dikonsumsi ing dalan umum utawa liwat dalan kanthi ngombe tambahan. Penghormatan penting kanggo sampeyan nginep ing Maroko.

Kulawarga paling penting

Kulawarga Maroko

Yen ana prekara sing diturunake saka generasi ke generasi, mula tegese wanita kudu teka prawan nikah. Mula, hubungan pra-perkawinan dilarang. Perkawinan iku wajib, lan kabeh pasangan kudu omah-omah yen ora pengin disengiti dening masarakat.

Uga, kulawarga yaiku sagrada kanggo wong Maroko, wong tuwa, lan utamane wong tuwa, sing duwe tembung pungkasan nalika njupuk keputusan penting.

Ora sopan yen ninggalake panganan ing piring sampeyan

Ana panganan sing akeh banget, mula yen panganan isih ana ing piring, ora ana kedadeyan apa-apa. Iki kedadeyan sing asring banget kedadeyan ing negara iki. Lan kanthi cara iki, sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan mangan nganggo tangan kiwa, rasane ora enak banget, amarga dheweke nganggep tumindak najis, amarga umume, dheweke nggunakake tangan kanggo ngresiki bagean pribadi. Nanging, sampeyan aja padha sumelang, amarga sampeyan mung kudu ngindhari nggunakake yen mangan tanpa alat makan.

Apa sampeyan ngerti adat istiadat Maroko kasebut? Apa sampeyan ngerti wong liya?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Andrea ngandika

    iku negara sing menarik banget !! Aku pengin bisa lunga sawetara dina ...
    Kaca sing apik banget.

  2.   carmen ngandika

    Aku mikir manawa budaya Maroko apik banget

  3.   prawan ngandika

    Maroko minangka impen, kanggo ngunjungi aku wis nate nindakake ing telung kesempatan, wong sing mbiyantu beda-beda, sanajan ana akeh picaresque, iki uga ora larang, nanging…. Kanggo urip utawa ngomong, isih padha kaya sing dialami. lagi wae ngalami évolusi. senadyan kabeh ... aku seneng karo Maroko.

  4.   khaoula khaoula ngandika

    Aku seneng, iku negara sing kebak budaya lan aku seneng

  5.   anonim ngandika

    Kaca iki migunani banget kanggo aku yen bapak ngerti adat istiadat Maroko

  6.   maria ngandika

    Aku ngajak kabeh wong menehi komentar babagan Maroko lan warga, lelungan paling ora sepisan sajrone urip ing kana. Aku nikah karo Maroko lan duwe bocah wadon sing apik banget, aku wis plancong ing Maroko suwene 7 taun lan aku integral karo kulawarga politik, pancen apik banget. Yen kita pengin ngurmati, ayo uga ngajeni awake dhewe. 4 garwane iku salah…. kaya kekejeman sing dakwaca lan dirungokake. Aja dipercaya kabeh sing sampeyan rungokake yen ora kaya sing sampeyan deleng, aku isih durung ngerti wong lanang karo 4 wanita, lan aku duwe kulawarga akeh amarga bojoku ....

    1.    Lilliam de Jesús Sánchez ngandika

      Halo Maria, aku ketemu karo Maroko lan aku pengin ngerti luwih lengkap babagan adat istiadat, matur nuwun