Perjalanan menyang Victoria Falls sing apik

Gambar | Pixel

Mikir kamulyaning Air Terjun Victoria minangka salah sawijining pengalaman sing dikarepake saben wong lelungan paling ora sapisan sajrone urip. Dianggep minangka salah sawijining 7 Kaajaiban Donya, iki minangka wates alami antara Zimbabwe lan Zambia ing sadawane 1.700 meter, dadi grojogan paling dawa ing jagad iki.

Dheweke ditemokake ing taun 1855 dening David Livingstone sing ngundang dheweke Falls Victoria kanggo ngurmati Ratu Victoria ing Inggris, sanajan warga lokal ngerti dheweke minangka Mosi-oa-tunya sing tegese asap sing gludhug. Nyengsemaken, bener?

Air Terjun Victoria dununge ing Kali Zambezi (sing nomer papat nomer papat ing Afrika) lan dawane luwih saka sewu meter bisa diklumpukake dadi lima air terjun: Horseshoe Falls, Rainbow Falls, Devils Cataract, Main Falls lan Cataract Timur. Dhuwuré grojogané antara 108 nganti 70 mèter, yaiku nalika musim udan nalika alirané tekan 550 yuta liter per menit.

Gambar | Pixel

Banyu kali Zambezi mudhun sithik taun, saéngga wani tumuju plumbang alam ing tepining Victoria Falls lan ngunjungi pemandangan sing apik ing saubenge. Kolam iki dikenal minangka Kolam Iblis lan digawe saka tembok rock sing mandheg saiki cukup suwe kanggo nglangi nanging kaget banget yen ora kabeh wong sing wani nindakake.

Air Terjun Victoria watese

Kaya Air Terjun Iguazu ing Amerika Selatan, Air Terjun Victoria minangka wates alami antara Zimbabwe lan Zambia. Loro-lorone duwe taman nasional dhewe-dhewe: Taman Nasional Mosi-Oa-Tunya ing Zambia lan Taman Nasional Victoria Falls ing Zimbabwe) sing duwe gerbang akses dhewe-dhewe, ing endi masing-masing ngisi daya mlebu lan butuh visa. Persimpangan ing antarane rong negara kasebut yaiku Jembatan Air Terjun Victoria, saka ngendi sampeyan bisa ngrasakake pemandangan Victoria Falls sing apik banget lan dadi daya tarik wisata amarga bisa nindakake lompatan bungee, garis zip, lsp.

Nanging sisih endi sing milih ngunjungi Victoria Falls? Yen bisa, aja nyerah amarga kekarone duwe visi sing beda. Nanging, yen sampeyan kudu milih, Zimbabwe duwe 75% air terjun lan mula duwe sudut pandang lan pandangan sing luwih apik. Pilihan liyane yaiku ngunjungi taman nasional ing negara sing bakal sampeyan tinggal.

Apa wektu paling apik kanggo ngunjungi wong-wong mau?

Kanggo ndeleng Air Terjun Victoria, wektu sing paling apik yaiku saka wulan Februari nganti Juni nalika banyune dhuwur. Ing wektu iki saka pihak Zambia, visibilitas kasebut durung optimal, nanging luwih becik ngrasakake kekuwatan banyu. Kosok baline, ing wulan garing, Oktober lan November, sisih Zambia garing banget lan kanggo ndeleng Falls Victoria sampeyan kudu ing Zimbabwe, ing kana ana banyu ing saindhenging taun. Suwene taun tumiba ing aliran medium.

Gambar | Pixel

Lan wayah?

Air Terjun Victoria umume mbukak wiwit jam 6:00 nganti 18:00. Sisih Zimbabwe cocog kanggo ndeleng sunar antarane wulan Februari lan September. Gagasan liyane yaiku ndeleng ing antarane 14:16 sore lan XNUMX:XNUMX sore, nalika sinar srengenge nggawe pelangi sing apik sing mahkota lanskap.

Rega tiket

Entuk mlebu Taman Nasional Mosi-Oa-Tunya ing Zambia regane 17,63 euro saben wong. Bocah-bocah saka umur 6 nganti 16 taun duwe diskon 50% lan bocah-bocah ing umur 6 taun bisa gratis. Babagan Taman Nasional Air Terjun Victoria, biaya mlebu ing 26,45 euro. Bocah-bocah umur 6 nganti 12 taun duwe diskon 50% lan bocah-bocah ing umur 6 taun uga duwe akses gratis.

Sandhangan kanggo nyandhang

Kajaba sampeyan ngunjungi Victoria Falls nalika musim panas, luwih becik nganggo sandhangan sing nyaman lan jas hujan supaya ora direndhem. Sing pengin teles ing Kolam Iblis uga kudu nganggo baju renang lan sepatu sing bisa udan.

Gambar | Pixel

Visa

Visa Zambia

Rega visa mlebu siji menyang Zambia yaiku 44 euro. Visa iki dibutuhake yen sampeyan tetep ing Zambia lan pengin ngunjungi Zimbabwe ing Victoria Falls amarga kudu bali menyang Zambia ing pungkasan kegiatan.

Visa Zimbabwe

Visa mlebu tunggal menyang Zimbabwe regane 26,45 euro. Visa iki dibutuhake yen sampeyan tetep ing Zimbabwe lan pengin ndeleng sisih Zambia.

Kaza Univisa Visa

Visa Kaza Univisa minangka pilihan paling ekonomis kanggo ngunjungi Air Terjun Victoria saka loro pihak, amarga ngidini sampeyan ngunjungi Zambia lan Zimbabwe lan malah plancongan plancongan ing Botswana. Regane udakara 44 euro lan sah sajrone wulan. Visa jinis iki kasedhiya kanggo 40 warga negara.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*