Falls Amerika Selatan: Air Terjun sing Nyengsemake

Amerika Selatan Falls

Amerika Selatan minangka papan mujur nengen alam sing endah sing kasebar ing pesisir, gunung lan alas. Banyu, minangka harta karun sing larang regane saiki, ngliwati bawana liwat kali, lepen, sumber, air terjun lan air terjun. Sabenere dina iki kita pengin ngumumake air terjun sing apik lan apik banget sing ana ing bawana Amerika Latin.

Sampeyan kudu ngatur lelungan menyang tlatah kasebut supaya bisa ndeleng kanthi kamulyan sing ditawakake alam. Opo maneh, ing Amerika Selatan, dheweke ngerti yen apik banget lan ana hotel sing ngatur plancongan budhal saka hotel kanggo nggampangake lelungan lan kunjungan menyang klien.

Sabanjure aku bakal nuduhake sampeyan sawetara air terjun iki sing, saliyane luar biasa, apik banget lan yen sampeyan ndeleng urip, sampeyan ora bakal preduli. Iki bakal dadi pengalaman sing bakal dilebokake ing saindenging pikiran lan atimu!

Terusan Iguazu

Air terjun Iguazu

Tanpa mangu-mangu, sing paling apik lan dianggep paling dhuwur ing saindenging jagad iki yaiku Air Terjun Iguazú. Gugur kasebut minangka hadiah alam sing sejatine nyata antarane Brasil lan Argentina sing akeh wong sing wis cukup seneng urip, kenapa sampeyan dadi luwih apik? Dheweke pantes dideleng!

Ing provinsi Misiones, persis ing bagean gaucho, lan ing Taman Nasional Iguacu, ing Paraná ing wilayah Rio de Janeiro. Yen sampeyan wani kanggo ngunjungi 275 air terjun iki sing dhuwure 80 meter, Disaranake sampeyan lunga ing musim iki saka Oktober nganti Desember supaya bisa numpak prau ing sangisore air terjun tanpa masalah udan. Sampeyan bakal gumun yen sampeyan mung pengin ngirit dhuwit supaya duwe kesempatan bali bareng karo wong sing dikasihi lan bisa mikir babagan keajaiban alam kasebut.

Tenggorokan setan

Tenggorokan setan

Air terjun sing paling nyengsemake yaiku Tenggorokan Setan. Ing ngarep grojogan gedhe iki, ana jembatan sudut pandang saka ngendi turis umume njupuk kesempatan kanggo njupuk gambar sing paling apik banget kanthi kamera.

Lan ora kurang, kanthi teknologi anyar lan telpon seluler lan kamera sing bisa udan tanpa rusak utawa ngrusak, luwih becik njupuk foto sing luar biasa sing mengko pengin diowahi dadi kanvas lan nikmati ing dekorasi omah sampeyan . Sapa sing ora seneng ide ngelingi lelungan sing fantastis kanthi citra diri sing luar biasa?

Air Terjun Kaieteur

Air terjun Kaieteur

Ayo ganti wilayah geografis lan menyang Guyana. Salah sawijining obyek wisata paling akeh ing wilayah iki yaiku Air Terjun Kaieteur sing apik, sing dianggep minangka salah sawijining sing paling apik ing saindenging jagad kanthi dhuwur tiba 226 meter kanthi dhuwur. Apa sampeyan bisa mbayangake sepira gedhene? Sampeyan mung kudu mbandhingake karo Niagara Falls kanggo ngerti yen ana 5 kali luwih dhuwur… yen ndeleng urip nyata minangka tontonan banyu, angin lan keajaiban sejati!

Langsung Malaekat

Katarak Saint of the Angel

Saka Guyana, kita bakal pindhah menyang wilayah sing cedhak, menyang Venezuela, khusus menyang Taman Nasional Canaima kanggo ngerti eksponen alami maksimum: Angel Falls lan dhuwure 979 meter, mula mujudake air terjun paling dhuwur ing saindenging jagad. Jeneng kasebut wis menehi gambaran babagan cara terjun semacam iki, lan kepiye spektakuler kasebut. Apike banget yen butuh kamera gedhe lan jarak supaya bisa njupuk gedhene.

Air terjun biru

Ing Ekuador, kita nemokake Cagar Alam Shishink lan Air Terjun Biru. Sanajan ukurane ora apik banget (dhuwure 25 meter), sampeyan isih kudu dikunjungi kanggo ndeleng kaendahane. Sapa sing ujar grojogan sing cukup cilik ora bisa dipadhahi kamulyan? Lan kamulyaning alam ora ngerti ukuran, menehi kita kesempatan kanggo mikir kaendahane.

Sawetara air terjun ing Peru

Grojogan Peru

Yen sampeyan lelungan menyang Peru, sampeyan kudu nglampahi dina ekstra kanggo ngunjungi banyu terjun gunung kayata Velo de Ángel kanthi musim gugur 28 meter, Sirene Enchanted lan Dhuwur 70 meter utawa Air Terjun San Miguel kanthi dhuwure 100 meter. Nanging, sing paling misuwur ing pagunungan yaiku Air Terjun Parijaro kanthi dhuwure 250 meter, ana ing Taman Nasional Otishi.

Ing wilayah alas, kita nemokake air terjun kayata perairan Ahuashiyacu sing ngguyu lan kristal, Air Terjun Velo de la Novia, utawa Waterfalls Tirol. Pesisir Peru ora adoh banget lan nuduhake kehebohan alam kanthi Air Terjun Pala Cala sing dawane 20 meter.

Dheweke pantes dideleng

Lan yen sampeyan pengin banget ndeleng pertunjukan sing apik banget, sing paling apik yaiku nggoleki plancongan sing dawa kanggo nikmati rute air terjun sing apik, nanging mesthine ... iki tegese saliyane duwe akeh wektu, sampeyan uga kudu duwe dana ekonomi sing apik kanggo bisa mbayar akomodasi, lelungan saka sak papan, panganan ... lan yen Sampeyan lelungan saka Spanyol, sampeyan kudu ngirit dhuwit sing akeh amarga lelungan udhara biasane ora murah.

Nanging yen wis nemtokake lan miwiti ngatur lelungan, sampeyan duwe akomodasi utawa cara kanggo tetep setuju lan sampeyan rumangsa yen sethithik mbaka sethithik dina plancongan wis nyedhak ... tanpa mangu-mangu sampeyan bakal ngrasakake saraf lelungan penting kaya ngono, kanggo ngerti papan sing apik banget kaya air terjun saka jinis iki.

Uga, sawetara saran sing bisa dakwenehake (kaya sing dakkandhakake ing wiwitan artikel iki) yaiku yen sampeyan pengin ngrasakake keajaiban sing ditawakake alam, lakoni kanthi plancongan sing teratur dening perusahaan khusus ing jinis kunjungan iki. Gagasan liyane kanggo ngerti panggonan iki yaiku diiringi karo wong sing sampeyan tresnani. Nikmati pameran alam kasebut karo kulawarga lan kanca sing paling cedhak yaiku pengalaman sing sampeyan temtu bakal urip kaya ora iso lali.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   lucila ngandika

    Matur nuwun Amarga informasi sing apik banget, Peru ora ditinggalake, mula ora ana akeh air terjun sing apik lan apik–
    Peru sampeyan hebat!

  2.   Fernando ngandika

    Ing Peru, salah sawijining air terjun sing dhuwur banget yaiku Gocta Waterfall, kanthi udakara 771 meter, saiki dianggep minangka salah siji saka limang paling dhuwur ing saindenging jagad.
    Kajaba iku, dununge ing tengah alas Amazon nggawe keajaiban alam sing pantes dingerteni lan dirawat dening kabeh wong sing ngunjungi.