Alcazar Toledo

Gambar | Wikipedia Carlos Delgado

Toledo (Castilla-La Mancha, Spanyol) misuwur kanthi warisan seni-sejarah sing apik, amarga dalane abad pertengahan lan dadi salah sawijining kutha kanthi sejarah paling akeh budaya campuran wiwit abad kaping XNUMX Masehi.

Lambang kasebut minangka Alcázar Toledo sing apik banget sing dibangun ing watu ing sisih paling dhuwur kutha. Bangunan sing slamet saka perang, bencana lan wektu sing ora bisa ditemokake nanging isih tetep ora bisa diatasi lan apik banget ing pucuk Toledo saiki.

Saiki, Alcázar minangka markas Museum Angkatan Darat lan Perpustakaan Daerah Castilla-La Mancha. Yen ing liburan sabanjure sampeyan pengin ngerti kutha sing diarani telung budaya lan Alcázar de Toledo sing megah, ing kiriman iki kita bakal ngandhani kabeh babagan asal-usul lan sejarahe.

Jeneng benteng

Jeneng kasebut asale saka basa Arab "Al-Qasar" sing tegese benteng. Ing pamaréntahan Islam (wiwit taun 711 Masehi nganti kamardikan ing tangan Raja Alfonso VI saka Castile ing taun 1085) jeneng kasebut ditampa banjur dikenal dadi Alcazar

Sejarah Alcazar Toledo

Dumunung ing titik strategis, asal-usul kasebut ditemokake ing jaman Romawi lan sajrone penaklukan Visigothic, Leovigildo nggawe ibukutha ing kene lan nggawe modifikasi bangunan sing wiwitane dianggep benteng gedhe.

Wis ing Abad Pertengahan, sajrone pamrentahan Alfonso VI lan Alfonso X El Sabio, dibangun maneh kanthi menehi benteng rencana alun pertama kanthi fasad utama telung awak lan menara ing sudhut. Ing abad kaping XNUMX nalika Kaisar Carlos V lan putrane Felipe II mrentah pambangunan Alcázar Toledo.

Ing abad kaping XNUMX, sajrone Perang Suksesi Spanyol, dheweke ngalami geni sing ngrusak amarga konfrontasi antarane pendukung Habsburgs lan Bourbons. Wis dipulihake maneh sawise menang ing omah Bourbon, nanging, pirang-pirang taun kepungkur, nalika Perang Kamardikan Spanyol, Prancis ngobong. Sawise perang nglawan Napoléon, Alcázar Toledo direnovasi lan wiwit digunakake dadi akademi militer.

Gambar | Majelis Digital

Benteng iki dadi adegan perang maneh nalika Perang Sipil tentara republik ngepung Kolonel Moscardó saka tentara nasional, para pendukunge lan sedulur (kalebu wong tuwa, wanita lan bocah-bocah) ing pedalaman suwene suwe. Serangan Republik ngancurake meh kabeh struktur, nanging Moscardó bisa nolak tanpa dikalahake nganti Jenderal Franco nylametake. Sawise perang, ing taun 1961, Francisco Franco nggawe eksterior kanthi cara sing padha karo gaya asli.

Saiki, Alcázar Toledo wis direnovasi dadi Museum Angkatan Darat. Sajrone karya kasebut, sisa-sisa Romawi (wadhah banyu), asrama Visigoth lan Muslim lan wiwit jaman wangsa Trapámara (dipimpin dening Juana La Loca) ditemokake sing nyedhiyakake data sing menarik banget babagan sejarah lan penduduk kutha sing apik iki. Contone, wadhuk banyu Romawi, abu-abu Visigoth, tembok Arab lan kebon gantung wiwit abad kaping XNUMX ditemokake.

Museum Angkatan Darat

Museum Angkatan Darat dununge ing rong bangunan: Alcázar sing bersejarah lan sing anyar. Sing pertama wis ditujokake kanggo pameran permanen. Dipérang dadi telulas kamar ing endi koleksi spesifik dipamerake lan wolung kamar ing endi itinerary kronologis liwat sejarah militer Spanyol.

Bangunan anyar, ing tangan liyane, ana ruangan pameran sementara, ruangan Tentara saiki, kantor administrasi, arsip, perpustakaan, ruang kelas didaktis, auditori, lokakarya restorasi lan gudang sing dilengkapi teknik paling apik kanggo konservasi lan restorasi dana sing ana.

Perpustakaan Daerah

Alcázar Toledo njaga Perpustakaan Regional Castilla-La Mancha, saiki kalebu luwih saka 380.000 jilid lan koleksine regane istimewa (kayata Borbón Lorenzana) saliyane status minangka ruang budaya amarga fasilitas sing apik banget.

Gambar | Koran Castilla La Mancha

Jadwal lan tarif Alcázar Toledo

Jadwal

Dibukak wiwit jam 10 esuk nganti jam 17 sore kabeh taun kajaba 1 lan 6 Januari, 1 Mei, 24, 25 lan 31 Desember. Wiwit tanggal 9 April, museum kasebut bakal ditutup dina Senen (kalebu preinan).

Tariff

Penjualan tiket nganti 30 menit sadurunge museum ditutup lan pengusiran kasebut bakal ditindakake 15 menit sadurunge ditutup.

  • Pendaftaran umum, 5 euro (ing ngisor 18 taun, gratis)
  • Tiket + Pandhuan audio, 8 euro
  • Tiket suda + Pandhuan audio, 5,50 euro
  • Tiket sing dikurangi, 2,5 euro
  • Diakoni gratis: saben dina Minggu, 29 Maret, 18 April, 12 Oktober lan 6 Desember.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*