Amérika Kidul

Amérika Kidul

Amerika Selatan utawa Amerika Selatan minangka anak bawahan kidul Amerika lan papan sing kebak negara kanggo dikunjungi. Dumunung saka telulas negara sing paling gedhe yaiku Brasil lan duwe XNUMX dependensi saka negara liyane. Sejarah Amerika Selatan wiyar banget, sanajan ing kene kita bakal fokus utamane karo apa sing bisa dideleng ing benua iki, amarga ana papan sing apik banget.

Kita bakal ngomong karo sampeyan sawetara panggonan paling penting ing Amerika Selatan sing bakal dikunjungi. Wisata ing Amerika Selatan bisa nggawa akeh poin. Mula, luwih becik jelas babagan sing pengin ditemokake lan dununge. Saka mujur nengen menyang kutha sing apik lan akeh sejarah sing nunggu kita.

Rio de Janeiro Brasil

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro minangka salah sawijining papan wisata paling apik ing Amerika Selatan, kutha nomer loro ing Brasil lan tujuan sing apik banget. Ipanema lan Pantai Leblon minangka wilayah penting ing kutha kasebut, kanthi lingkungan Ipanema minangka salah sawijining sing paling eksklusif ing kutha iki, kebak toko. Nanging yen kita pengin ndeleng apa-apa ing kutha iki wiwit menit siji, iku pantai sing kebak Cariocas sing nikmati cuaca sing apik. Aja lali ing wilayah iki kanggo munggah menyang sudut pandang Mirante de Leblon. Pantai liyane sing dadi pantai utamane yaiku Copacabana, papan sing paling apik kanggo mlaku-mlaku, banjur golek restoran sing apik. Sampeyan ora bisa kliwat riko ing Corcovado karo Christ the Redeemer sing misuwur, simbol saka Rio de Janeiro. Patung kasebut dhuwuré 30 meter lan saka wilayah iki, kita duwe pemandangan panorama kutha. Hal-hal liyane sing bisa ditindakake ing kutha kasebut yaiku minggat Sugarloaf, tatanan rock sing bisa diakses nganggo mobil kabel, ngunjungi lingkungan asli Santa Teresa kanthi seni kutha utawa ndeleng stadion Maracanã sing misuwur.

Air Terjun Iguazu, Brasil lan Argentina

Air terjun Iguazu

Iki minangka salah sawijining Pitu Kaajaiban Alam ing Jagad, dadi titik penting liyane ing Amerika Selatan. Grojogan iki dununge ana ing antarane Brasil lan Argentina, ing sisih loro ing wilayah sing dilindhungi ing Taman Nasional Iguazú ing Argentina lan Taman Nasional Iguaçú ing Brasil. Nduwe luwih saka 200 mlumpat, mayoritas ana ing bagean Argentina. Wong-wong sing ngunjungi dheweke tetep ing Puerto de Iguazú Argentina utawa Foç do Iguaçú Brasil. Ing dawah sampeyan bisa numpak prau liwat sisih ngisor. Saka sisih Brasil ana pemandangan panorama sing apik, sanajan umume mlaku-mlaku kanggo njelajah wilayah kasebut ana ing sisih Argentina. Ora ketinggalan yaiku Garganta del Diablo, yaiku sekumpulan air terjun kanthi aliran banyu paling gedhe, uga flora lan fauna ing papan kasebut.

Perito Moreno Glacier, Argentina

Perito Moreno Glacier

Este gletser kalebu Patagonia Argentina lan minangka salah sawijining papan alam sing paling apik banget. Dununge ana ing Taman Nasional Glacier, udakara 80 kilometer saka kutha Calafate. Iki minangka siji-sijine glasier ing Patagonia sing bisa dibukak saka dharatan, tanpa kudu diakses nganggo kapal, mula iku sing paling misuwur lan tanpa diragukan manawa paling akeh dikunjungi. Sampeyan bisa ndeleng gletser saka dalan, nanging uga liwat prau utawa mlaku-mlaku kanthi gletser.

Pulo Paskah, Chili

Pulo Paskah

Pulo terpencil sing duwe Chili iki minangka papan sing apik banget sing ditawakake Amerika Selatan. Ing pulo iki, uga dikenal kanthi jeneng Rapa NuiKita bisa ngunjungi kompleks Tahai, reruntuhan arkeologi kanthi platform upacara sing bisa ditemokake patung-patung sing kabeh ngerti pulau iki. Nanging ana platform upacara liyane kayata Ahu Akavi utawa Ahu Tongariki. Bab liya sing bisa dideleng ing pulo sing apik iki yaiku gunung geni Rano Raraku utawa situs arkeologi Orongo.

Torres del Paine, Chili

Torres del Paine

Taman nasional iki ing Chili kidul minangka cadangan biosfer UNESCO lan salah sawijining papan sing paling misuwur ing Amerika Selatan. Ing taman, sampeyan bisa nindakake akeh prekara munggah menyang sudut pandang, deleng Glacier Grey nganggo kapal, trekking utawa kayak. Pandangan Cuernos del Paine nyedhiyakake pemandangan gunung kasebut kanthi apik. Sing paling penting ing kene yaiku menikmati mujur nengen sing luar biasa.

Kepulauan Galapagos, Ekuador

Kapuloan Galapagos

Kepulauan Galapagos, kapuloan Pasifik duweke Ekuador minangka papan sing apik banget. Duwe telung pulo cilik lan enem pulo cilik saliyane sawetara pulau cilik. Ing iki pulo sing bisa ndeleng stasiun ilmiah Charles Darwin lan utamane fauna endemik, mula Darwin njabarake teori Evolusi amarga panliten sing ditindakake ing pulau-pulau kasebut. Sampeyan bisa ndeleng sawetara pesisir lan uga liwat pirang-pirang pulau nalika lelungan.

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu

Iki kuna Kutha Inca sing dununge ana ing rantai pegunungan Andes Iki minangka salah sawijining papan wisata paling apik ing Peru lan Amerika Selatan. Iki minangka kompleks arkeologis sing regane luwih saka loro ewu meter ing sadhuwure segara. Sing bisa kita lakoni ing kene, mesthi ngunjungi kabeh reruntuhan kanggo ndeleng saka macem-macem poin lan ngerteni kanthi jero.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*