Apa sing kudu dideleng ing Castellón de la Plana

Walikota Plaza Castellón

Iku banget bisa sing wis tau kepingin weruh apa kanggo ndeleng ing Castellón de la Plana amarga kutha iki ora biasane antarane paling turis. Nanging, akeh sing bisa ditawakake saka sudut pandang warisan lan babagan pesisir lan alam.

Ibukutha provinsi sing homonim, ing kutha-kutha musim panas sing apik banget kayata Peniscola o Benicassim, kutha iki didegaké ing 1252 nalika pedunung Cerro de la Magdalena mudhun menyang La Plana. Padha nindakake iku wewenang saka raja James I saka Aragon lan, mulane, malah dina iki sing Magdalena sing festival saka lokalitas. Lan, ing cara, sampeyan bakal kasengsem ngerti sing padha ngumumaké minangka kapentingan turis internasional. Nanging, tanpa ado maneh, kita bakal nuduhake sampeyan apa sing kudu dideleng ing Castellón de la Plana.

Co-Cathedral of Santa María la Mayor

Co-Katedral Santa Maria

Co-Cathedral of Santa María la Mayor

Apike, iku salah siji saka co-cathedrals paling modern ing Spanyol. Candhi primitif dibangun ing abad kaping 1936 lan, wis ana ing 2009th, siji liyane dibangun sing dibongkar ing taun XNUMX. Mulane, sing saiki rampung ing XNUMX kanthi ngrampungake cloister lan omah bab.

Iku gaya neo-gotik lan wis rencana lantai salib Latin karo telung naves dijamin karo vault ribbed. Sirah rampung kanthi apse pentagonal lan pelayaran kanthi kubah. Uga dicathet ing candhi yaiku jendhela kaca patri sing larang regane lan piranti liturgi sing ana ing njero candhi. museum. Nanging, mbok menawa unsur paling pinunjul saka co-katedral yaiku sing bakal dituduhake sabanjure.

Menara lonceng El Fadrí, sing penting kanggo ndeleng ing Castellón de la Plana

El Fadri

Menara El Fadrí, simbol Castellón de la Plana

Pancen, kita deleng Menara lonceng co-katedral sing ngadeg bebas, dikenal minangka menara El Fadrí, kang jejere lan asli Simbol kutha datar. Konstruksi kasebut diwiwiti ing abad kaping limalas, sanajan ora rampung nganti pungkasan abad kaping nembelas.

belongs kanggo gaya Gotik Valencian lan duwe rencana octagonal. Uga nyedhiyakake papat mayat, sing cocog karo pakunjaran, omah lonceng, kamar jam lan kamar lonceng. Nanging, badan kasebut ora cocog karo garis cornice njaba.

Ing sisih ndhuwur, sampeyan uga bisa ndeleng teras sing paling ndhuwur karo spire segitiga sing apik karo pilaster Tuscan lan ditutupi kothak biru. Iki dibangun ing abad kaping 1656 kanggo ngganti siji sadurungé sing dirusak ing 58. Menara iki tekan dhuwur total XNUMX meter lan jubin disambungake dening tangga spiral.

Istana Kotamadya lan Lonja del Cáñamo, arsitektur barok Castellón

Balai Kota Castellon

Municipal Palace minangka turis wisata, salah sawijining Palaces ing Castellón de la Plana , Italy

Loro conto paling apik saka arsitektur barok Apa sing bisa dideleng ing Castellón de la Plana yaiku rong konstruksi kasebut. Istana Kotamadya utawa bangunan Balai Kota dumunung ing alun-alun sing padha karo katedral Santa María. Dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX lan nduwe rencana lantai persegi panjang.

Iku saka jinis exempt lan kasusun saka telung jubin. Ing lantai dasar nduweni teras karo limang lengkungan sing dipisahake dening pilaster sing dihiasi karo ibukutha Tuscan. Ing sisih liya, sing ana ing lantai utama yaiku Korintus lan misahake telung balkoni, sing paling gedhe ing tengah. Pungkasan, lantai paling dhuwur dipisahake karo cornice cantilevered lan bangunan kasebut rampung kanthi balustrade.

Kanggo bagean, sing Pasar rami Ana ing Calle Caballeros lan duwe rencana lantai quadrangular. Lantai lemah uga nduweni lengkungan sing didhukung dening kolom lan semi-kolom saka urutan Tuscan. Wis ing abad kaping XNUMX, lantai pisanan ditambahake sing ngurmati kabeh. Wis jendhela persegi dowo culminating ing pediments sudhut mlengkung ing corbels lan loteng terus. Pungkasan, cornice klasik sing ditutupi vas nutup bangunan kasebut.

Basilika Our Lady of Lidon

Basilika Lidon

Basilika Our Lady of Lidon

Iki minangka bangunan religius liyane sing bisa dideleng ing Castellón de la Plana. Dibangun ing pertengahan abad kaping XNUMX ing sisa-sisa padepokan sadurunge (nyatane, tutup kasebut duweke). Uga nanggapi gaya barok lan kasusun saka nave karo kapel sisih lan transept rada ditandhani. Kajaba iku, kubah lan lampion rampung.

Nanging kita ora mung menehi saran kanggo ngunjungi basilika iki amarga kaendahan monumental, nanging uga amarga ana gambar saka Prawan Lidon utawa Lledó, santo pangreksa kutha La Plana. Miturut legenda, iki ditemokake dening petani nalika dheweke ngluku tanah ing sikil hackberry utawa lidón. Mulane diwenehi jeneng iki.

Nanging pasamuwan iki uga duwe gambar liyane sing luar biasa. Antarane wong-wong mau, liyane saka Virgin digawe ing alabaster lan tanggal ing abad kaping XNUMX sing mbokmenawa digawe dening bengkel Italia. Minangka penasaran, kita bakal ngandhani yen basilika Lidón dianggep minangka papan suci deso paling gedhe ing kabeh Komunitas Valencian.

Istana Episkopal

Istana Uskup

Episcopal Palace of Castellón de la Plana

Monumen penting liyane kanggo ndeleng ing Castellón de la Plana yaiku Istana Episcopal, dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX ing gaya neoklasik. Nyatane, iku salah siji saka sawetara sing ana ing kutha dibangun karo standar akademisi.

Wis rong awak lan fasad utama duwe pedimen warna-warni sing dipasang ing parapet lan, ing ngisor, lambang kulawarga uskup. Anthony Salinas, sing dhawuh pembangunan bangunan. Sampeyan bisa ngakses interior liwat lorong karo vault tong minyak sudo saka ngendi sampeyan tekan loro undhak-undhakan sing langkah wis decorated karo kothak Alcora. Nanging, tangga utama utawa kekaisaran dumunung sawise vestibule.

Wis ing lantai siji ana kamar sing bisa dienggoni ing kraton lan jubine uga duwe hiasan Alcorense. Pungkasan, lantai ndhuwur minangka loteng.

monumen modern

Kantor Pos

Bangunan Kantor Pos, salah sawijining landmark modern sing bisa dideleng ing Castellón de la Plana

Castellón uga nawakake bangunan modern sing apik. Antarane wong-wong mau ngadeg metu ing lawas Casino, kantor pos lan lapangan bantengan. Pisanan dibangun ing taun 1922 dening arsitek Francis Maristany lan menehi façade kanthi profil langkah. Sanajan gaya eklektik, iki nuduhake referensi sing jelas babagan sing apik banget Salamanca Plateresque lan, luwih khusus, saka kraton Monterrey ing kutha charro.

Kanggo bagean, sing kantor pos Iku bangunan spektakuler Demetrius Ribes y Joaquin Dicenta kang rampung ing taun 1932. Nanggapi Modernisme Valencian digabungake karo gaya neo-Mudejar lan katon bakal narik kawigaten manungsa waé, karo sudhut mlengkung didhisiki dening turrets nestled ing façade padha.

Akhire, sing bullring ana karya saka Manuel Montesinos lan diresmikake ing taun 1887. Ing njaba, lantai lemah nduweni lengkungan bata sing cocog karo jendhela ing lantai ndhuwur. Kajaba iku, ing fasad utama ana medali perunggu sing makili sirah sapi lan minangka karya pematung. Joseph Viciano.

arsitektur asal saka militèr

Castell Vell

Kastil Fadrell

Minangka kanggo monumen kanggo ndeleng ing Castellón de la Plana, kita bakal mungkasi tur kita karo loro asal militer. Sing pisanan yaiku telpon kraton Fadrell utawa Castell Vell. Iku bèntèng asal Muslim sing dumunung ing gunung Magdalena. Konstruksi kira-kira ing abad kaping XNUMX lan saiki wis rusak.

Sing nomer loro yaiku alonso turret, kang bagéan saka pesawat saka constructions pertahanan saka Levante Spanyol. Luwih apik disimpen tinimbang sing sadurunge lan dibangun kanthi rencana lantai persegi panjang nggunakake masonry lan ashlar.

Sifat Castellón de la Plana

Gurun Las Palmas

Pemandangan ara-ara samun Las Palmas

Kanggo ngrampungake, kita bakal ngandhani babagan telung papan istimewa sing bisa dideleng ing Castellón. Ya saka Komunitas Valencia nyoba, kita ora bisa gagal kanggo sebutno pesisir. Kutha La Plana ora duwe, amarga ana patang kilometer ing daratan. Nanging, mung kanthi lelungan jarak kasebut, sampeyan bakal nemokake telung wedhi sing apik banget. Are the Pantai Gurugú, Serradal lan El Pinar.

Nanging, sing luwih spektakuler yaiku sing bakal dideleng ing Castellón de la Plana. Kita ngomong babagan Pulo Columbretes, kang dumunung telung puluh mil saka pesisir lan kanggo kang dolan diatur. Iki minangka cadangan alam lan maritim sing penting amarga nilai ekologis.

Mulane, mung siji ngendi sampeyan bisa disembark punika Columbrete gedhe utawa Grossa Island, ngendi sampeyan bisa ndeleng mercusuar abad-XNUMX lan sawetara bangunan kanggo riset lingkungan. Nanging sing penting banget babagan perjalanan prau iki ana hubungane karo sifate. Yen sampeyan seneng ornitologi, sampeyan bakal bisa ndeleng sawetara spesies sing terancam punah kayata seagull Corsica utawa Eleanor's falcon. Semono uga yen sampeyan latihan nyilem scuba, sampeyan bakal kesengsem dening segara sing ngubengi pulo.

Pungkasan, kita uga menehi saran supaya sampeyan njupuk tur hiking liwat ara-ara samun las palmas, papan alam sing dilindhungi meh telung ewu limang atus hektar sing diartikulasikan ing sekitar puncak Bartolo, dhuwure watara pitung atus meter.

Senadyan jenenge, ana vegetasi, utamane pinus, wit stroberi lan ati palem. Lan uga karo fauna penasaran kang kestrel, warbler, ula horseshoe lan kodok natterjack.

Minangka kesimpulan, kita wis nuduhake sampeyan apa kanggo ndeleng ing Castellón de la Plana. Nalika sampeyan wis diverifikasi, ana akeh sing nawakake kutha Levantine, sanajan ora katon ing itineraries wisata gedhe. Ing kasus apa wae, sampeyan bisa gabungke karo kunjungan menyang kutha La Plana, umpamane kanthi tetep ing Oropesa del Mar. Apa sampeyan ora pengin ngerti?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*