Apa sing kudu dideleng ing lingkungan Cimadevilla

Cimadevilla

El Lingkungan Cimadevilla dununge ing kutha Gijón lan minangka salah sawijining sing paling asli sing bisa dibukak. Yen kita arep menyang kutha Asturian iki, kita kudu ngliwati lingkungan sing paling misuwur, sing kebak papan sing apik lan swasana sing apik, apamaneh ing musim sing dhuwur. Mula dadi papan sing penting nalika ngunjungi Gijón.

Yen sampeyan pengin ndeleng ing kutha Gijon sampeyan kudu ngliwati lingkungan sing bersejarah iki, nyekseni kabeh jinis acara. Kutha iki paling tuwa ing kutha iki lan wis ngerti cara adaptasi karo jaman anyar. Dina iki kita nemokake wilayah sing kebak urip nanging uga nduweni daya tarik sing khas. 

Kepiye carane tekan lingkungan Cimadevilla

Lingkungan iki dununge ing kutha Asturian, Gijón, sing bisa ditempuh kanthi mobil. Lingkungan kasebut dununge ing semenanjung Santa Catalina lan gampang banget ditemokake, amarga kita mung bisa ngetutake promenade saka pantai lan ndeleng ing pungkasan wilayah Cimadevilla. Ana sawetara taman mobil ing sacedhake lan sawetara uga ana ing wilayah Cimadevilla, nanging luwih becik ditinggalake mobil sampeyan ing wilayah anyar lan mlaku-mlaku. Dadi kita uga bisa ndeleng bagean saka wilayah modern kutha lan pantai, sing apik banget lan duwe wilayah promenade sing gedhe.

Sejarah Cimadevilla

Cimadevilla minangka tetanggan paling tuwa ing kutha iki lan dununge ana ing bukit sing tembok. Ing bukit iki ana kapel 'Guild of Mareantes de Santa Catalina', sing paling tuwa ing kutha kasebut. Ing abad kaping pitulas bukit bukit militer diangkat kanggo nglindhungi kutha lan pesisir saka serangan bajak laut liwat segara. Yaiku a wilayah sing malah wis ana ngarsane Rum, sing menehi ide babagan pentinge strategis amarga kahanan fisik sing ngadhepi segara lan bukit sing diisolasi dening pasang pasang. Ing abad kaping XNUMX, dibangun plabuhan komersial sing mungkasi pamisahan iki lan ngowahi lingkungan kasebut dadi omah para pelaut lan nelayan, kaya sing dingerteni saiki, minangka lingkungan nelayan lawas, sing dadi perdagangan utama ing kutha kasebut. Ing pirang-pirang dekade pungkasan, wilayah iki direvitalisasi lan dadi penting sejarahe. Bangunan wis direnovasi lan anané wis ditambah amarga papan iki dadi papan wisata.

Cerro de Santa Catalina lan Pujian saka Horizon

Ing Puji Cakrawala

Bukit Santa Catalina saiki dadi area taman sing apik banget, sing cocog kanggo mlaku-mlaku lan ing endi sampeyan bisa ndeleng wong olahraga utawa mlaku ingon-ingon. Bukit iki menehi pemandangan kutha sing apik banget, kaya ing wilayah sing luwih dhuwur, uga segara lan cakrawala. Ing wilayah iki ana ngendi kita bisa nemokake karya Chillida sing misuwur sing diarani Elogio del Horizonte. Iki minangka patung beton gedhe, kanthi dimensi apik tenan sing dibangun ing wilayah kasebut ing taun 1990. Patung iki sing modernake bagean lawas ing kutha kasebut lan saliyane duwe anane gedhe ngasilake swara amarga udhara, uga ana nyerang.

Tembok lan kamar mandhi Romawi

Istilah Romawi

Sisa sisa-sisa sisa Romawi ing lingkungan Cimadevilla, nanging isih bisa nemokake sisa-sisa bathahan Romawi kuno ing Campo Valdés. Wetan situs arkeologi ditemokake ing wiwitan abad kaping XNUMX nanging ora bakal bali maneh dheweke sawise Perang Sipil lan pungkasane ing taun XNUMXan. Dina iki kita bisa ndeleng bagean saka kamar mandhi Romawi sing dibangun ing abad kaping XNUMX lan tembok kutha lawas.

Istana Revillagigedo

Palavio Revillagigedo

Ing wilayah kutha lawas iki uga ana papan kanggo sawetara kraton kayata Revillagigedo, uga dikenal minangka Istana Marquis San Esteban de Natahoyo. Istana iki dununge ana ing jejere marina kutha sing saiki. Minangka conto arsitektur palatial Asturian sing apik ing abad kaping XNUMX. Nduweni gaya Baroque sing apik lan loro menara krenel, kanthi tameng heraldik ing ngarep façade. Kapel sing dipasang yaiku Greja Collegiate San Juan Bautista, dibangun kanthi gaya Baroque lan rampung sawetara taun sawise istana. Kalorone nggawe papan sing apik ing kutha lawas.

Papan kelairan Jovellanos

Museum Jovellanos

Iki omah kelairan uga dikenal minangka Museum Jovellanos. Iki minangka omah palatial saka abad XV sing kalebu kulawarga Jovellanos. Wis loro menara ing sisih lan kapel sing dipasang. Alun-alun ing ngarep omah diarani Plaza de Jovellanos. Ing museum sampeyan bisa ndeleng kamar sing khusus kanggo urip Jovellanos. Saliyane, kita bisa ndeleng sawetara kamar sing bisa diapresiasi karya seniman Asturian ing abad kaping XNUMX.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*