Apa jinis wisatawan sing ana lan sapa sing sampeyan kenal?

Jinis plancongan

Saben wong minangka jagad lan lelungan kanthi cara sing beda. Antarane saiki lan 2030, yen ana 20% luwih akeh plancongan sawise kelas menengah global tuwuh, bakal ana atusan cara kanggo nindakake, nanging sawetara bakal nggunakake. Ngerti penting kanggo industri pariwisata, luwih fokus kanggo nggawe produk lan nyedhiyakake bagean pasar tartamtu, lan uga turis amarga bisa ngerti jinis suku lelungan sing diduweni.

Kasunyatane, pamisahan segmen luwih penting tinimbang sing sepisanan. Lan nalika milih kanca lelungan, luwih becik ditindakake karo wong sing duwe minat sing padha karo kita supaya ora ana konflik nalika njupuk keputusan. Nanging banjur… Apa jinis lelungan?

Wisatawan budaya

Ing jagad global, para turis kasebut kepengin melu budaya sing bisa ditrima. keaslian nilai, adoh saka rute wisata konvensional. Dheweke dipandu kanthi lisan lan luwih milih panganan lokal tinimbang restoran fast food sanajan tegese nyoba prekara sing ora bisa dibayangke. Dheweke ora seneng ngrencanakake, dheweke luwih seneng golek panggonan kanthi sengaja lan seneng nyampur karo warga. Sanajan jinis lelungan iki ana gandhengane karo para mudha, nanging saya asring kedadeyan ing umur sing luwih gedhe.

Plancongan sing ngunjungi

Sing diarani plancongan yaiku salah sawijine pengin ngerti jagad iki lan nggabungake lelungan nasional lan internasional lan wektu istirahat. Dheweke seneng digawe gampang mula dheweke luwih seneng nggunakake agen perjalanan, paket tur lan dipandu karo pambiji komunitas digital para plancong nalika miwiti petualangan. Kajaba iku, dheweke pengin ngerti luwih dhisik hotel, kursi pesawat lan kegiyatan sing nunggu sampeyan ing plancongan.

Pelancong gourmet

pariwisata gastronomi

Klompok sing tambah akeh ing taun-taun pungkasan iki minangka wisatawan sing nguntungake, sing milih lelungan nasional kanggo nikmati alam, gastronomi, budaya lan lanskap sing dikunjungi, amarga dheweke pengin 'ngrasakake jagad iki'. Yaiku wong-wong sing mulih nggawa koper kebak souvenir gastronomi.

Lelungan sing ora duwe karep

Pelancong sing ora kenal tangan makili para pemudha masarakat, sing padha lelungan akeh ing taun nggawe minggat cilik. Dheweke pesen langsung menyang panyedhiya pungkasan lan ing sawetara kasus nggunakake agensi online nanging cenderung milih akomodasi alternatif menyang hotel kayata omah sedulur utawa kanca, kemah lan uga ijolan omah.

Tuku lelungan

Dheweke minangka wisatawan umum sing nggawa koper XXL kanggo nggawa kabeh souvenir sing dituku nalika preinan. Dheweke darmabakti kanggo tuku kabeh sing ditemokake ing tujuan sing dikunjungi, sanajan iki kudu ngirit pirang-pirang wulan. Kategori iki uga bisa kalebu lelungan sing arep tuku barang mewah.
Dheweke bakal dingerteni amarga nalika lelungan anyar, bagasi bobote luwih murah tinimbang nalika bali lan mesthi kudu mbayar turah.

Wisatawan ing njero ruangan

Jinis plancongan kasebut biasane menyang omah liya utawa umume kanca lan kulawarga, lan umume nganggo mobil. Tujuan sampeyan yaiku santai, nikmati lingkungan deso utawa pantai lan festival sing populer.

Plancongan petualang

Plancongan petualangan

Pelancong sing nggawe rute dhewe nggunakake peta lan nggoleki titik sing paling eksotis lan terpencil ing tujuan sing bakal dikunjungi. Dheweke lelungan sing ora wani lan ngumbara sing seneng adoh saka papan sing paling turis. Sanajan akeh wong sing wedi lelungan kanthi cara iki, sabenere jinis lelungan iki sing paling akeh anekdot.

Lelungan sing sopan

Plancongan sampeyan bakal direncanakake miturut perlindungan lingkungan utawa Ngurmati hak asasi manungsa ing negara tujuan. Sajrone nginep, dheweke nggabungake sawetara elemen sing ana gandhengane karo sukarela utawa pembangunan sosial. Dheweke luwih seneng lelungan kanthi ketat lan nuntut komitmen kanggo layanan sing digunakake karo alam lan masarakat.

Lelungan kanggo kerjaan

Amarga pakaryane, para plancong kasebut dheweke mesthi saka papan siji lan sijine. Kajaba saka kantor, dheweke uga kerja nalika ngenteni suwe ing bandara lan pengin nggunakake wektu luang sing winates. Yen dheweke ing Madrid kerja, ora ateges dheweke ora pengin ngunjungi Museum Prado sawetara wektu.

Komuter kutha

Yaiku sing luwih milih kutha minangka plancongan. Dheweke nuduhake proporsi sing luwih dhuwur kanggo pasangan umur tengah sing ora duwe anak dheweke seneng lelungan kanggo ngerteni papan sing anyar disambung karo budaya lan sejarah. Museum, monumèn, pasar lan hiburan ing papan sing dikunjungi uga penting nalika milih tujuan.

 

Mangkene sawetara jinis plancongan ing kana. Krisis ekonomi diganti, kanthi cara, nindakake turisme kanggo akeh wong, nanging saiki saya akeh sing wani medhot sambungan plancongan utawa plancongan cilik sing wis dijadwalake sadurunge.

Mesthi maca artikel iki sampeyan duwe macem-macem jinis lelungan, nanging yen sampeyan rumangsa ana gandhengane karo wong-wong mau, aku ngajak sampeyan nuduhake pendapat ing bagean komentar.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*