Ara-ara samun Sahara

Bukit pasir Sahara

El Gurun Sahara minangka ara-ara samun sing paling gedhe ing saindenging jagad kanthi lumahing luwih saka sangang ewu kilometer persegi. Iki ditemokake ing Afrika Lor saka Segara Abang nganti Samodra Atlantik kanthi wilayah sing uga liwat Segara Mediterania. Uga kalebu wilayah amba ing pirang-pirang negara kayata Maroko, Mauritania, Niger, Sudan utawa Tunisia. Kunjungan menyang Gurun Sahara ora bisa dilalekake, mula dadi perjalanan impen kanggo akeh wong.

Ayo ndeleng apa sing bisa seneng ing Gurun Sahara sing luar biasa, jembar anget sing nawakake macem-macem ekoregion lan macem-macem papan sing bisa dijelajahi. Kita bakal ngunjungi lanskap sing apik banget kanthi bukit pasir, erg, lembah garing utawa flat salt. Ayo ndeleng sawetara ide babagan apa sing bisa ditemokake ing Sahara.

Merzouga lan bukit pasir Erg Chebbi

Ara-ara samun Sahara

Tembung Erg nemtokake jinis ara-ara samun digawe dening akeh wedhi lan Chebbi jenengeSanajan umume dikenal kanthi jeneng Merzouga, amarga iki minangka kutha cedhak sampeyan wiwit tekan bukit-bukit pasir. Iki minangka salah sawijining kunjungan paling umum ing Gurun Sahara saka Maroko. Wilayah iki dawane udakara telung puluh kilometer lan sawetara dune bisa dhuwur nganti 150 meter. Kanggo tekan wilayah iki, sampeyan bisa mbukak plancongan utawa nganggo transportasi umum saka Fez utawa Marrakech kanthi lelungan sing udakara udakara wolung utawa sepuluh jam. Sawise ing Merzouga, kita bakal bisa nindakake macem-macem perkara, sanajan sing biasane yaiku nyedhiyakake wektu kanggo ndeleng manawa kita cilik ing malang sing apik banget lan nikmati pengalaman kasebut. Kajaba iku, macem-macem kegiyatan sing ditawakake ing papan iki kayata nggunakake quad utawa 4 × 4 kanggo ngatasi bukit pasir, papan pasir ing papan, sing nyenengake banget utawa nunggang dromedary kaya sing ditindakake Berber sejati. Ing wilayah iki, sampeyan uga bisa ndeleng sawetara kewan kayata serangga utawa rubah. Wayah paling apik yaiku fajar lan surup, amarga cahya lan malang kasebut ganti kabeh.

Erg Chegaga

Segara wedhi iki luwih gedhe nanging ora akeh ing gundukane, mula luwih populer nanging pastina dadi alternatif liyane nalika ngunjungi Gurun Sahara. Kanggo tekan wilayah iki, sampeyan kudu lelungan rong utawa telung jam liwat macem-macem lanskap. Ing sekitar wilayah gurun iki kita bakal nemokake sawetara papan sing menarik kayata Tlaga Iriki sing sejatine minangka lahan lumpur sing bensin sing udakara udakara rong puluh taun wis garing. Kutha M'Hamid paling cedhak, papan sing maune nyebrang kafilah.

Turu ing ara-ara samun

Jaima

Salah sawijining pengalaman paling penting sing bisa ditindakake ing Gurun Sahara yaiku sabenere turu ing wayah wengi, turu ing sangisore lintang. Biasane ing turis biasane turu ing tenda ing wilayah gurun sing beda amarga iku sing wis populer lan gampang nyewa layanan iki bebarengan karo tamasya menyang ara-ara samun. Jaima minangka struktur sederhana sing bisa digawe saka tukang batu utawa kayu lan biasane ditutup nganggo kain. Biasane kemah-kemah iki gedhe lan ing endi wae kita bakal duwe struktur sing beda kanggo turu, nyedhiyakake macem-macem layanan lan area tengah ing endi kita bisa nglumpukake lan ngrasakake lintang-lintang ing ara-ara samun.

Rute Seribu Kasbahs

Kasbah ing Sahara

Una kashah minangka istilah sing nuduhake bagean tengah kutha utawa benteng. Ana macem-macem jinis kasbahs, kayata ing sisih lor, ana gandhengane karo budaya Arab, sing bangunan benteng sing dadi papan dununge para gubernur, lan sing ing sisih kidul ana gandhengane karo budaya Berber, sing dadi titik pertemuan rute perdagangan. Ana sawetara rute sing ngunjungi sawetara kasbah kasebut sing dadi bagean saka budaya ing wilayah Sahara iki. Sampeyan bisa miwiti saka panggonan kaya Ouarzazate sing bisa ndeleng Kasbah Taourirt, salah sawijining sing paling apik ing saindenging negara. Kita bisa ndeleng wong liya ing rute sing disewa, kayata Kasbah Teoulet ing Lembah Ounila utawa Amridil kasbah ing Skoura Palm Grove.

Papan sing cedhak

Cedhak Gurun Sahara sing bisa ditemokake macem-macem panggonan sing bisa dikunjungi kaya Ourzazate, kutha sing apik ing Maroko. Ing kutha iki, kita bisa ndeleng Kasbah Taourirt, papan sing ngatur janjian komersial. Ing kutha iki, kita uga bisa ndeleng Al Mouahidine Square sing ana kafe lan toko. Ing gerbang ara-ara samun Erg Chegaga ana Tamegroute, pusat agama wiwit abad kaping XNUMX, ing kana kita bisa ngunjungi pusat tembikar tradisional kanthi pusat masak. Uga narik kawigaten yaiku Zaoui Nasiriyya, pusat Muslim kanthi macem-macem papan religius.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*