Bali, pulo sing paling ayu ing Indonesia

Candhi Bali

Wong Eropa pertama sing teka ing pulau Bali, ing Indonesia, yaiku pelaut kapal sing dipimpin karo penjelajah Walanda Van Houtman ing taun 1597. Para kru kepingin banget surga kabut, sawah lan gunung geni mula ora nggumunake yen bagean dheweke pengin tetep ing papan sing apik.

Bali dununge ing Nusantara Sunda, antarane Jawa lan Lombok. Nduwe patang yuta pedunung lan ora beda karo pulau-pulau liyane sing ana saubenge, iman utamane dudu agama Islam nanging agama Hindu.

Ngerti kabeh Bali bakal gampang amarga perjalanan saka ujung pulau menyang ujung liyane rampung mung telung jam nganggo mobil. Amarga iku, disaranake yen sampeyan tekan ing ibukutha, Denpasar, sampeyan siyap-siyap njelajah mutiara vulkanik iki.

Nalika lunga saka Denpasar, sampeyan bakal weruh manawa Bali minangka sawah sing amba nanging uga campuran budaya sing luar biasa, kanthi mujur nengen lan pantai, iklim tropis lan rega murah. Warga asing teka kanggo ngrasakake bulan madu sing biasane dirayu ing pesisir, nanging wong Bali luwih seneng interior pulau kasebut lan mung lunga menyang segara amarga ora ana kabutuhane.

Nanging, minangka bagean sing apik saka pedunung uga urip saka pariwisata, saiki luwih cedhak kanggo ngrampungake panjaluk para turis nalika preinan. Contone, ing lelungan prau ing Lovina diatur nalika esuke kanggo ndeleng lumba-lumba, ing pantai Kuta sampeyan bisa surfing ombak lan nyilem scuba kanggo ndeleng terumbu Padangbal lan ing Sanur prau nelayan mbukak tangkapan kanggo lelungan supaya ngrasakake seger iwak saka wilayah kasebut.

Ngerti budaya Bali

Candi Ubud

Bali kondhang amarga pesisir sing paradis. Nanging, ora akeh sing ngerti budaya sing apik banget. Ubud dianggep dadi pusat budaya ing pulau kasebut. Saliyane dadi omah para pengrajin Bali, uga duwe kuil, pusat seni, lan restoran sing apik banget. Saka kene, sampeyan bisa lelungan menyang papan suci kayata Tirta Empul utawa Goa Gajah, jaringan watu lan vegetasi sing rusak amarga ana gunung geni Gunung Agung sing gedhe banget, sing dadi pusat jagad raya Bali. Sing luwih seneng ngulandara bakal bisa menek, nanging yen diamati saka iring kidul luwih mbebayani lan apik banget. Utamane amarga ing kene ana Candi Pura Besakih sing khusus kanggo nyembah lan ndedonga.

kethek alas ubud

Kajaba iku, Ubus uga misuwur papan suci alas Monkey, diisi karo patung tinutup lumut lan kera kultus. Kethek wis biasa karo anane wong-wong ing wilayah kasebut saengga sing seneng fotografi alam bakal seneng seneng motret. Alas Kera uga minangka papan konservasi alam ing Bali. Luwih saka satus jinis wit wis katalog ing kene, sawetara uga dianggep suci. Uga, kuil iki minangka papan ibadah sing penting kanggo umat Hindu Bali sing dikenal kanthi jeneng Padangtegal.

Bali akeh sing ditawani pengunjung nanging disaranake luwih becik njupuk kauntungan saka plancongan ing kono kanggo ngerteni luwih akeh babagan Indonesia, kayata Yogyakarta ing Jawa (buahe agama Hindu lan Buddha yen sampeyan bisa ngunjungi candhi Borobudur lan Prambanan, sing diarani Situs Warisan Dunia dening Unesco) lan Singapura, salah sawijining kutha paling kosmopolitan ing Asia.

Pantai impen ing Bali

Saiki, yen Pulo Bali misuwur ing saindenging jagad, mula ana ing pesisir sing pesisir, sing duwe ciri sing beda banget. Ing sisih wétan wedhi putih nalika ing sisih kulon wedhi ireng vulkanik. Banjur saiki ana sawetara sing ora bisa sampeyan kejawab.

Pantai Bali Kuta

Seminyak: Dumunung ing sisih kidul pulau, yaiku pantai pasir putih dawa sing diubengi karo hotel, restoran lan toko mewah. Sunsets saka pantai iki luar biasa Dadi disaranake sampeyan njupuk akeh gambar ing papan iki.

Padang Padang: Iki dianggep minangka salah sawijining pantai paling apik ing Bali amarga banyu beninge kaya kristal lan pasir putih. Opo maneh, iku misuwur banget karo para peselancar Ing kene, ana salah sawijining kompetisi olahraga sing paling penting ing donya.

Sanur: Penyayang nyilem dheweke bakal nemokake ing Sanur pantai sing diidham-idhamake kanggo karang lan kewan segara. Disaranake sampeyan munggah ing prau ngisor kaca kanggo mikir jero segara tanpa prelu direndhem.

Kuta: Iki minangka salah sawijining pantai paling turis ing Bali. Ing wayah awan lan ing wayah wengi, Pantai Kuta mesthi sibuk. Esuk sampeyan bisa seneng lanskap, olahraga segara lan banyu, nanging nalika srengenge surup, pesta kasebut bakal njupuk pantai.

Kasunyatan menarik babagan Bali

  • Dokumentasi: Paspor lan visa.
  • Basa: Bahasa Indonesia.
  • Mata uang: Rupee.
  • Kesehatan: Disaranake vaksin tumrap hepatitis A, hepatitis B lan tetanus; Nggawa obat nyamuk lan ngombe banyu kemasan.
  • Jam: Nenem jam luwih akeh tinimbang ing Spanyol.
  • Iklim: Pulo Bali dununge ing garis khatulistiwa, mula Iklim tropis dadi tropis, mula Bali udakara udakara 30 derajat sajrone taun.
  • Wektu paling apik kanggo lelungan menyang Bali: Sajrone mangsa garing, sing uga cocog karo musim panas Eropa (saka wulan Juni nganti September).
  • Cara menyang kana: Saka Spanyol biasane ana loro singgah tekan bandara Bali Ngurah Rai: sing pertama ing kutha Eropa utawa Arab; nomer loro ing Jakarta, ibukutha Indonesia, dununge ing pulau jawa.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*