Pinchos Basque, minangka tradhisi gastronomi

Sate enak

Ing sisih lor Spanyol sampeyan mangan kanthi apik. Wong-wong sing wis plancongan wis mesthi menehi wektu kanggo ngicipi masakan tradisional saka macem-macem komunitas, sing seneng banget karo masakan berkualitas tinggi. Kaya sing wis dingerteni, ing gastronomi minangka bagean saka obyek wisata ing Negara Basque, mula dina iki kita bakal ngobrol babagan pinchos Basque sing kondhang utawa 'pintxos', supaya luwih bener.

Sing rencana kanggo ngunjungi Negara Basque kudu ngerti sadurunge apa tegese budaya pintxo, amarga jagad iki bisa ditemokake. Gigit cilik sing enak iki bisa uga dadi cara sing apik lan cara kanggo nemokake atusan rasa ing sisih lor, mula kita kudu ngerti kabeh detail, wiwit saka endi nganti tekan endi sing bisa ditemokake.

Apa sing diarani Basque pintxos

Txaka

ing pinchos utawa pintxos sing kita kenal meh ing kabeh Spanyol, lan dheweke wis meh dadi institusi ing negara kita lan ora ana minuman sing ora diiringi panganan pembuka selera kasebut. Nanging kaya ing sawetara wilayah, gigitane gampang banget lan khas, ana uga papan budaya pincho dadi luwih adoh, kanthi panganan khas gastronomi ing wilayah kasebut lan rasa dicampur ing gigitan enak sing dicicipi saka lokal nganti lokal liyane. Sate ing Negara Basque ora mung kalebu ngombe, nanging uga cara kanggo ngrasakake gastronomi ing demonstrasi cilik. Dheweke diarani amarga biasane ditusuk tusuk gigi sing gedhe, sanajan saiki akeh sing seneng piring cilik.

Cara golek tusuk sate

Metu bar kanggo pintxos diarani 'txikiteo' lan nuduhake olahraga sing populer saka bar menyang bar, nyoba sawetara pinchos nalika ngombe. Ing bar ing Negara Basque, kita bakal kaget karo jumlah pinchos sing ditampilake ing garis, yaiku pintxos kadhemen, sing bisa digunakake saiki. Ing sawetara bar, ana menu kanggo pesen pintxos panas sing disiapake saiki, sing umume rada larang. Gumantung saka garis, bisa dijupuk kanthi cara sing beda-beda. Ing sawetara, ana piring ing wiwitan bar kanggo njupuk pintxos sing kita karepake lan mbayar ing pungkasan lan ing wong liya kita menehi pintxos kanthi cepet nalika ngombe. Saran kasebut aja nganti duwe akeh pintxos ing garis pisanan sing kita tingali mung amarga kita kabeh nemokake sing enak, amarga bakal kedadeyan ing bar liyane. Umume, umume duwe siji utawa loro menyang bar sabanjure. Kita bakal ngerti manawa tusuk sate bisa nggunakake ide masakan sing paling umum lan biasa.

Endi sing duwe pintxos

Tusuk sate Basque

Sejatine yaiku ing kutha utawa kutha ing Negara Basque, bisa nemokake bar sing kasedhiya kanggo pintxos sing enak, nanging ana rong papan sing penting banget ing babagan iki lan kita aja nganti ngunjungi. Siji sisih yaiku kutha lawas San Sebastián lan ing sisih liya, tetanggan marina ing Hondarribia. Kosok baline, saiki kita bisa uga pas nalika ana kontes tusuk sate, sing umum banget, ing endi bar bersaing nggawe tusuk sate sing paling enak lan paling populer.

Sawetara pinchos Basque

Tusuk sate Basque

Nalika mbukak bar lan ndeleng tampilan tusuk sate, kita bakal sadhar macem-macem kita kudu milih. Saka omelette tradisional Spanyol, sing ora bisa dilalekake nganti cokotan sing paling rumit. Sawetara sing kudu sampeyan coba yaiku digawe nganggo jamur utawa jamur, kayata kroket boletus. Sate sing ditambahake mrico utawa teri uga khas banget, kanthi kabeh jinis campuran lan rasa.

Antarane tusuk sate ana sing klasik kaya tusuk sate diarani 'La Gilda', sing digawe karo lombok ijo, teri lan zaitun ijo, kabeh disudukake odhol ing irisan roti. 'Txaka' minangka pokok liyane ing Negara Basque. Iki digawe nganggo tongkat yuyu parut lan dicampur karo mayones, banjur ditambah endhog sing wis mateng lan parut putih. Pungkasane, disajekake ing roti lan kuning, uga parut, diselehake ing ndhuwur. Kabeh mau kudu dibumbuhake rasa. Nalika ngomong babagan komunitas sing akeh garis pantai, uga ana tradhisi kanggo masak iwak, mula kita bakal nemokake tusuk sate kayata croquette cod utawa cod karo jamur. Sing terakhir yaiku loin cod cilik tanpa balung ing potongan roti sing jamur wis tumis lan dimasak sacukupe. Lan mung sawetara pintxos sing bisa ditemokake nalika lelungan menyang Negara Basque. Rasakake dhahar!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*