Budaya lan tradhisi Indonesia

Tari khas indonesia

Indonesia minangka kepulauan khatulistiwa sing nduwe luwih saka 17.000 pulau, sing paling gedhe yaiku Sumatra, Kalimantan utawa Jawa, sing terakhir dadi salah sawijining sing paling penting ing babagan populasi.

Negara pulau iki yaiku antarane Asia Tenggara lan OseaniaMinangka papan kanggo pelaut sing nggawe rute komersial, wis entuk pengaruh budaya, mula kita bakal nemokake macem-macem macem-macem.

Sawetara sejarah

Candi khas Indonesia

Pancen mbantu kita supaya bisa mandhiri lan ngerti babagan adat lan budaya ing saben papan. Kahanan dheweke nggawe dheweke dadi papan perdagangan akeh wong Asia, lan mayoritas pedunung kasebut asale saka basa Melayu. Kutha iki dikuwasani Walanda, lan ing taun 1945 dadi independen saka Walanda karo Sukarno.

Ing taun 1968 amanat dheweke diganti karo Soeharto, sing nggawe persatuan luwih akeh ing Indonesia nanging liwat penindasan. Ing taun 1998, dheweke mundur amarga ora enak populasi sawise krisis finansial Asia. Wiwit kuwi, pemilihan demokratis dianakake ing negara kasebut. Saiki, ekonomine adhedhasar pangentukan saka ekspor minyak lan gas alam, dadi anggota OPEC, lan uga wisata.

Agama ing Indonesia

Candhi Buddha

Agama ing Indonesia penting banget kanggo nemtokake budaya lan urip Indonesia. Kang konstitusi njamin kebebasan agama anggere adhedhasar limang pejabat resmi, yaiku Islam, Katolik, Protestan, Buddha lan Hindu.

Saiki, luwih saka 80% pedunung kalebu agama Islam. Pemimpin Islam Islam wiwitan diajeni minangka walis utawa santo, nggawe legenda ing sakiwa tengene, sanajan agama Islam nglarang nyembah wong suci. Wanita ora wajib nganggo jilbab, sanajan panganggone dadi saya nyebar. Kajaba iku, pria bisa omah-omah karo wong wadon loro, yen dheweke duwe idin saka wanita pisanan.

Portugis ngenalake Katulik, sanajan wiwit abad kaping-XNUMX wiwit kurang akeh pengaruhe. Agama Hindu ditindakake ing Bali, lan Agama Buddha ditindakake dening mayoritas masarakat Tionghoa.

Adat lan kabiasaan

Pasar ing Indonesia

Nalika lelungan menyang endi wae, luwih becik ndeleng apa adat istiadat lan panggunaan nalika sesambungan ing masarakat supaya ora salah paham lan kahanan sing gawe isin. Ing wilayah kutha akeh pengaruh ing sisih kulon, sanajan ing wilayah kutha wilayah deso, budaya budaya sing luwih tradisional isih dilestarekake. Ing antarane, sawetara kabiasaan lan aturan ditindakake kanggo urip ing komunitas, kulawarga dadi penting banget.

Nalika kita menyang panggonan umum sing kudu nindakake tumindak resmi, kayata dokumen, luwih becik nganggo klambi sing cocog lan ngajeni, luwih formal. Ing panggonan kaya candhi utawa istana, sampeyan kudu nutupi pundhak, lan biasane sampeyan kudu nganggo bathik, selendang ing bangkekan.

Sampeyan uga kudu dianggep minangka kanggo dheweke sirah minangka bagean sing sucia, sing ora kena disentuh, mula kita kudu nyingkiri tumindak sing katon sayang karo nyentuh sirah. Saliyane, sampeyan kudu ngerti manawa tangan tengen iku sing digunakake kanggo mangan, lan uga kudu digunakake kanggo menehi utawa nampa apa-apa, minangka pakurmatan, amarga tangan kiwa mesthine kudu dilindhungi undhang-undhang. tumindak najis kayata resik. Babagan liyane sing bakal narik kawigaten kita yaiku dheweke terus nyopot sepatune kanggo mlebu omah, ana barang sing langka ing kene. Nanging, dheweke ujar manawa wong Indonesia minangka salah sawijining masarakat sing paling nyenengake lan sosial, mula kita ora bakal nemoni masalah komunikasi karo wong-wong mau.

Klambi

Kain Indonesia Biasa

Klambi kasebut uga bakal dadi bahan menarik sing narik kawigaten kita wiwit wiwitan. Sanajan saiki ana akeh wong sing nganggo klambi kasebut Mode Kulon, utamane para mudha lan ing wilayah kutha, isih ana tradhisi sing apik ing sandhangan sing cocog kanggo cuaca panas.

Pria lan wanita padha klambine sarung Ing pirang-pirang panggonan, kain persegi dowo ana ing pinggul, kaya naleni andhuk nalika metu saka kamar mandhi. Wis kepenak banget lan sampeyan bisa ndeleng kain kanthi warna lan pola sing beda-beda, nyedhiyakake sing paling apik kanggo acara khusus.

Klambi khas Indonesia

Kajaba iku, sarung, disorot kebaya, yaiku blus tradisional wanita Indonesia. Iki blus lengan panjang, dipasang tanpa kerah lan tombol ing ngarepe. Kadhangkala semitransparent, mula kain sing nutupi torso sing diarani kemban utawa korset biasane dienggo ing ngisor.

Ing pria sampeyan uga bisa ndeleng peci, topi khas, utawa uga jilbab. Kabeh gumantung karo wilayah sing ana ing endi.

Gastronomi

Gastronomi khas Indonesia

Gastronomi ing Indonesia beda-beda miturut wilayah, amarga iki a campuran pengaruh Cina, Eropa, Timur lan India. Beras minangka bahan utama, sing asring dicampur karo daging utawa sayuran. Uga, santen, ayam utawa rempah-rempah iku penting.

Masakan khas Indonesia

Ana pirang-pirang masakan sing bisa dicoba yen menyang Indonesia. Nasi Campur yaiku beras sing dikombinasikake karo pitik, sayuran, kedele, lan tortilla. Lumpia minangka gulung musim semi sing dipengaruhi China kanthi daging, sayuran, lan mi. Kari ayam minangka rebusan pitik karo sayuran, saos kari, santen, lan nasi putih sing dimasak. Ing Nasi goreng minangka panganan khas liyane, nasi goreng nganggo sayuran, pitik, udang lan endhog.

Pesta lan pahargyan

Tari Bali khas Indonesia

Macem-macem etnis de Indonesia dibayangke ing katelu y hajat. antarane Latihan pertempuran Februari lan Maret dianakake ing sumba sing mengeti perang silih sirna. Antarane Maret lan April ing Enggal Eve saben Bali, sajrone, swarane drum sing ajrih adoh roh ala, lambang ing candhi.

Preinan ing Indonesia

Festival penting liyane yaiku festival Bali saka Galungan, tanggal variabel, ing endi diarani yen para dewa mudhun menyang lemah kanggo nggabungake ing katelu kadonyan. Sampeyan uga pantes ana ing Pulo Larantuka kanggo prosesi penting saka Paskah minggu lan ing Ruteng kanggo duels saka pecut ing wulan Agustus Kajaba iku, antarane Agustus lan Oktober ing pésta panguburan Trojan ing Sulawesi.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*