Costa de la Luz

Gambar | Pixel

Pesisir Spanyol wiyar banget, 8.000 kilometer kanthi macem-macem macem-macem litologi sing nyebabake salah sawijining kekayaan sing paling apik ing Eropa. Nyatane, pesisir Spanyol dikenal kanthi jeneng simbolis sing digunakake kanggo netepake masing-masing: ing Mediterania Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca utawa Costa Cálida; ing pesisir Cantabrian, Green Coast utawa Basque Coast; ing Atlantik sisih lor Costa da Morte lan sisih kidul Costa de la Luz.

Persis, ing postingan iki kita bakal ngomong babagan Costa de la Luz. Wilayah ing sisih kidul-kulon Andalusia sing tekan sadawane pesisir propinsi Cádiz lan Huelva, wiwit saka kali Guadiana nganti Tarifa. Desa mancing, pasir emas, pantai prawan lan srengenge ing saindhenging taun minangka insentif paling apik kanggo nemokake tanah sing apik banget. Sampeyan bisa teka karo kita?

Gambar | Pixel

Apa sing diarani Costa de la Luz?

Costa de la Luz nampa jeneng iki amarga sunar srengenge katon ana ing kabeh musim, 365 dina saben taun, sing jarene ora mung dadi sunar srengenge lan srengenge sing surup, nanging uga iklim sing nyenengake kanggo dinikmati wiwit Januari nganti Desember.

Ing kene kita bisa nemokake pantai kanggo kabeh selera: ana sing duwe tawaran santai kanggo sing pengin seneng-seneng, uga ana pantai kanggo olahraga banyu kayata surfing, layangan utawa selancar angin utawa pantai sing dijaga aman saka turisme. akeh ing negara sing prawan prakteke. Sampeyan ambegan tentrem.

Karakteristik Costa de la Luz

Pesisir Costa de la Luz digawe saka bukit pasir emas sing tanpa wates, tanduran asli lan alas pinus. Luwih saka 200 kilometer tandha garis pantai sing segara dadi protagonis. Papan sing bisa mandheg wektu lan santai mikirake lanskap sing apik lan mlaku-mlaku ing pesisir sing gedhe banget kayata Matalascañas lan Mazagón ing Huelva utawa Bolonia lan Valdevaqueros ing provinsi Cádiz.

Apa sing kudu ditindakake ing Costa de la Luz?

Kajaba segara lan srengenge, yen sampeyan pengin tumindak luwih sithik, angin lan ombak Costa de la Luz cocog kanggo mbuwang adrenalin lan olahraga olahraga banyu kayata surfing, layangan utawa selancar angin. Nyatane, ana macem-macem fasilitas lan nindakake kegiatan liyane sing luwih tenang kayata prahu.

Ing kene sampeyan uga bisa nemokake Taman Nasional Doñana, cadangan biologis sing paling penting ing Spanyol, sing ing antarane lahan basah, rawa lan fauna sing ana ing taman kasebut, kayata flamingo warna-warni, nawakake tontonan alam sing ora ana tandhingane.

Wis dingerteni manawa akeh kegiatan ing njobo Costa de la Luz nuwuhake napsu lan luwih becik ngisi daya batere kanggo panganan sing enak. Sampeyan bisa njupuk kauntungan saka nginep ing kene kanggo nemokake spesialisasi kayata tuna biru, udang saka Sanlúcar utawa udang saka Huelva, uga anggur Sherry sing misuwur sacara internasional.

Seni lan budaya ing Costa de la Luz

Gambar | Pixel

Para penyayang seni lan budaya uga duwe papan perlindungan ing Costa de la Luz. Salah sawijining kutha sing paling penting ing sejarah Spanyol yaiku Cádiz, sing bakal nggawe sampeyan kaget karo arsitektur putih, kanthi bangunan pertahanan lan gereja.

Nanging interior provinsi Cádiz uga minangka papan sing apik kanggo dikunjungi. Ing kana, kita nemokake 19 desa datar kanthi tembok putih sing ana ing gunung sing dadi salah sawijining kertu pos sing paling dituntut para wisatawan. Papan sing tangane manungsa durung meh ngowahi lanskap alam.

Minangka kanggo provinsi Huelva, sawetara kutha uga akeh sejarah. Kutha kaya Moguer utawa Palos de la Frontera nampani sampeyan ing Columbian Places. Ing kono sampeyan bakal bisa ngerti kepiye lelungan sing ditindakake Christopher Columbus tekan Amerika. Uga ing Huelva, antarane wulan Mei lan Juni, ziarah El Rocío saben taune. Ziarah iki, sing paling populer ing Spanyol, ngisi perjalanan kanthi suka cita nganti tekan kutha Almonte.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*