Danau Plitvice ing Kroasia

Plitvice Lakes

Antarane iku kanggo dideleng ing Kroasia Meh diarani ruang alam sing asri banget, sing ora ana sing peduli. Kita waca Plitvice Lakes sing kondhang, sawijining formasi alami sing bisa nemokake alas, air terjun lan tlaga. Saiki wilayah kasebut minangka wilayah sing dilindhungi lan uga wis diumumake dadi Situs Warisan Dunia dening UNESCO ing taun 1979.

ing Plitvice Lakes dheweke nggawe taman alam sing dununge udakara 400 kilometer saka Dubrovnik. Nanging, iki minangka salah sawijining papan sing penting kanggo dibukak yen lelungan menyang Kroasia, mula gampang golek transportasi lan akomodasi. Dumunung ing wilayah Lika lan sawetara dina dianjurake supaya bisa ndeleng kanthi tenang.

Data tlaga

Plitvice Lakes

Tlaga kasebut wis dinyatakake minangka Taman Alam ing taun 1949 dening wong-wong sing mrentah tilas Yugoslavia. Saiki, nilai alam sing gedhe saka papan Kroasia iki diakoni. Taman sing saiki dibangun udakara 30.000 hektar, sing udakara 20.000 minangka alas. Wit utama sing bisa ditemokake ing taman iki yaiku wit beech, sanajan ana uga cemoro lan sawetara pinus.

Wektu paling apik kanggo ngunjungi tlaga yaiku ing minggu lan uga pisanan ing esuk. Sanajan ora prelu Booking, kajaba kita lunga ing sawijining klompok, sing dibutuhake, papan iki misuwur banget lan biasane diisi para turis sing pungkasane ngganggu katentreman sing teka golek papan ing tengah alam. . Yen sampeyan teka ing wayah esuk utawa sajrone seminggu, sampeyan bisa ngrasakake lanskap kanthi tentrem.

Plitvice Lakes

Minangka kanggo wayah ngunjungi tlaga, kalorone tiba lan semi iki waktune sampurna. Sajrone musim panas, bisa uga ana akeh wong sing mlebu, saengga bisa ngrusak perdamaian alam. Sajrone mangsa salju salju asring banget, saengga ndadekake taman kasebut angel banget, amarga ana lawang sing ditutup. Kajaba iku, lelungan ing kapal luwih akeh.

Taman iki nduweni macem-macem jinis layanan, kayata sawetara parkings mbayar. Uga ana luwih saka sepuluh restoran sing bisa mandheg sajian sing enak. Mesthi dirancang kanggo nglampahi sedina muput ing papan iki. Yen kita pengin ndeleng taman alam ing luwih saka sedina, ana akomodasi cedhak sing bisa diatur. Kasunyatan penting liyane yaiku ngidini kunjungan karo kewan kewan, sanajan segawon mesthi kudu uwal kanggo ngontrol.

Cara rawuh

Cara paling gampang kanggo tekan Plitvice Lakes yaiku lunga saka Zagreb. Nyewa mobil minangka salah sawijining pilihan sing paling apik, sanajan ana sing pengin njupuk bis BusCroatia. Masalah karo bis yaiku supaya kita kudu tetep sawetara jadwal lan sawetara dina. Dadi, kita kudu mikir kanthi ati-ati yen pengin sedina utawa rong dina ndeleng tlaga kasebut.

Bagéan tlaga

Plitvice Lakes

Tlaga iki kapisah kanthi alami, ing Ndhuwur lan Ngisor. Ing zona sisih ndhuwur ana nganti rolas tlaga, Proscansko, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Big Lake, sawijining tlaga cilik, Vir, Galovac, Milino, Lake Gradinsko, Big burget lan Kozjak. Bagean iki uga diarani Parque de la Cueva amarga ana akeh gua alami. Ing sawetara, ana undhak-undhakan sing digawe kanggo ngakses interior saka air terjun, nanging saiki ora bisa mlebu amarga ora diidini.

Ing ngisor ana papat tlaga, Milanovac, Gavanova, Kaluderovac lan Novakovic Brod. Ana jalur sing mbatesi sawetara tlaga, kayata Milanovac, sing bisa dideleng saka grojogan. Penasaran liyane sing bakal bisa dingerteni ing sistem tlaga iki yaiku kasunyatan manawa saben wong duwe legenda babagan wong sing klelep ing banyu, lan menehi jeneng danau kasebut. Yen dijarwakake jeneng, kita bakal weruh manawa ana tlaga Abuelo utawa salah sawijining Kambing. Lan masing-masing duwe crita dhewe-dhewe.

Apa sing bakal dikunjungi

Air Terjun

Ing tlaga kasebut ana sawetara jalur wis siyap lan ditandhani saka ngendi sampeyan bisa ndeleng tlaga lan grojogan sing beda-beda, uga wilayah alas. Yen kita ndeleng kanthi cetha, sampeyan bisa uga ndeleng sawetara kewan, kayata rusa utawa kodhok kuning. Pintu mlebu taman ngidini kita mlebu ing sisih loro tlaga lan uga kalebu prahu listrik ing sendhang. Kajaba iku, sampeyan bisa tuku tiket sajrone rong dina. Ing taman, sampeyan bisa nindakake tur sing dipandu, utawa uga nindakake tur gratis, kanthi nggunakake peta ing wilayah kasebut kanggo ngubengi. Babagan liyane sing kalebu ing tiket yaiku kulo ing bis kreta, sing nggawa tur tur kanthi tlaga ing tlaga. Tiket kasebut pancen lengkap lan ngidini sampeyan ndeleng kanthi rinci.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*