Durian, woh wangi ing donya

Durian

Woh minangka panganan sing bisa ora ana ing panganan saben wong ing saindenging jagad. Kabeh woh duwe nutrisi lan vitamin sing dibutuhake kanggo kesehatan lan bisa dipangan, alam wicaksana lan fokus kanggo nggawe panganan kasebut katon apik ing njaba lan ing njero ruangan, saengga apik banget kanggo kita lan bisa dimangan kanthi rasa. .. kanggo entuk manfaat saka kabeh gizi. Nanging alam lali ora nggawe salah sawijining woh-wohan sing apik, tegese Durian, woh sing paling bau ing saindenging jagad.

Yen woh wangi, sing paling pungkasan dipengini yaiku mangan, kita malah ora pengin duwe ing cedhak kita!! Panganan utawa ambune ora enak Kita ora bakal bisa mangan, amarga naluri kita bakal ngandhani yen mbebayani tumrap kesehatan kita lan uga mbebayani.

Durian ing pasar Bangkok

Tuku Durian ing pasar

Yen sampeyan wis liwat sawetara pasar ing Bangkok, Kuala Lumpur utawa Singapura (ing antarane kutha-kutha liyane), lan sampeyan wis ngerteni ambune kewan sing wis mati (sanajan ana sing ujar yen ambune kaya bau), mesthine sampeyan wis nyedhaki cedhak buah nalika adol durian sing kondhang kasebut. Pancen kondhang kanggo turis sing ora curiga sing wani nyoba, amarga sejatine dikenal ing saindenging Asia Tenggara minangka raja woh-wohan.

Kepiye woh iki istimewa?

Kepiye Durián?

Sawetara nggambarake minangka: 'Kayane mangan krim vanila ing jamban, lan ambune bisa diarani daging babi, pernis lan bawang, kabeh dicampur karo kaos kaki sing kringet.'

Durian tuwuh ing wit-witan sing dikenal kanthi jeneng Durium lan ditemokake ing saindenging Asia Tenggara. sanajan minangka buah asli Indonesia, Malaysia lan Brunei. Woh iki gampang dikenali, ora mung amarga ambune sing kuat, nanging uga amarga katon. Ukurane cukup (dawa nganti 30cm), duwe bentuk memanjang utawa bunder lan ditutupi eri. Nyatane, jenenge asale saka basa Melayu "duri", sing tegese eri. Pulp durian iku wernané wernané semu kuning lan kuning, kanthi rasa legi, sanajan aroma sing angel ditanggung.

Wong sing pengin mangan kudu nahan ambegan amarga ambune ora bisa ditahan sawetara.

Pengalaman karo durian

Mangan durian

Kolega nulis iki duwe pengalaman karo woh aneh iki lan nggambarake mangkene:

“Pengalaman pisanan karo durian yaiku ing pasar ing lingkungan Hindu Singapura. Aku nyedhaki kios sing adol, lan sanalika iku, petugas toko nawakake aku nyoba. Sing lucu yaiku ujar petugas toko nuduhake eseman licik nalika menehi woh, mesthine ngerti apa reaksiaku nalika nyoba. Aku kudu ngandhani, yen sampeyan bisa nahan bau durian, rasane bakal legi banget. "

Aku yakin manawa akeh wong sing adol woh iki lan wis biasa mambu bakal ngguyu karo reaksi wong liya nalika lagi nemoni woh iki.

Ing sawetara panggonan iku dilarang

Ambuine mambu banget dilarang ing pirang-pirang bandara, hotel lan transportasi umum, saindenging Asia Tenggara. Pancen pengalaman unik sing ora sampeyan lakoni, amarga yen ngambu durian kaping pisanan, sampeyan bakal mesthi eling.

Seneng lan sengit marang woh

Durian cedhak

Woh iki, sanajan kulité isih utuh lan ora dibukak, duwé bau sing kuwat banget mula masarakat ora tahan. Sampeyan bisa mambu saka kadohan. Nanging, ana sawetara wong cilik sing seneng mambu lan rasa woh. Kayane woh bisa nambah katresnan ing sawetara wong, nanging sengit banget marang wong liya.

Ana wong sing mangan ing njero woh-wohan mentah, nanging ana uga sing luwih seneng mangan mateng. Interioré durian uga bisa digunakake kanggo ngicipi sajumlah masakan Asia Tenggara, lan uga digunakake kanggo nggawe permen tradisional.

Uga ana wong sing rumangsa pengabdian banget tumrap woh iki amarga iki uga digunakake kanggo obat tradisional Asia, amarga dadi anti-inflamasi, kanggo nyuda demam lan uga minangka afrodisiak sing kuat.

Kok ambune wangi banget

Durian pisah dadi loro

Woh iki wangi banget amarga campuran bahan kimia sing beda-beda sing nyebabake ngasilake bau sing kuwat iki. Senyawa diidentifikasi kanthi formula kimia sing beda-beda siji liyane (total udakara 50 senyawa kimia).

Narik banget yen ora ana senyawa kimia sing ana gandhengane karo woh iki, nanging ing antarane kabeh kalebu macem-macem ambune lan gawe njijiki. Bau sing diasilake yaiku ing antarane seger, woh, metalik, bakar, bawang panggang, keju biru, bawang putih, madu ... lan saben wong sing mambu nambahake beda-beda gumantung saka pemahaman saben wong.

Kabeh iki nggawe wong nganggep pengabdian asli kanggo woh iki, utawa suwalike ... dheweke rumangsa nolak lan malah ora bisa cedhak.

Sawetara reaksi durian

Reaksi bocah

Ing video pertama iki sing dakkirimake marang sampeyan, thanks kanggo saluran REACT YouTube, sampeyan bakal bisa ndeleng nganggo basa Inggris, nanging ora prelu sampeyan ngerti basa iki kanggo ngerti apa reaksi saka buah iki amarga praupane lan prilaku kabeh. Aku nggawe video iki dadi sing pertama amarga bocah-bocah paling tulus sampeyan bisa ndeleng ing kasunyatane woh-wohan khas iki.

Kanggo bocah wadon sing tresna

Ing video kaping pindho iki, aku pengin nuduhake reaksi bocah wadon sing seneng tenan karo durian lan seneng karo bentuk, aroma lan rasane ... pancen katon minangka woh sing nyenengakeApa sampeyan seneng karo dheweke? Aku nemokake amarga kanal AnaVegana YouTube.

Apa sampeyan mikir yen seneng banget karo woh iki utawa sampeyan bakal nolak woh kasebut? Apa sampeyan wis nyoba? Critakake babagan pengalaman sampeyan!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

20 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   carlos mariano carranza ngandika

    Kayane apik banget kanggo aku amarga aku ngerti wohhe, sejatine woh kasebut duwe vitamin.

  2.   panah ngandika

    Aku ora ngerti reaksi masarakat, yen wiwit awal duwe ambune sing nggegirisi, nanging dudu rasa sing ora enak, amarga "reaksi" kedadeyan nalika mangan seger?

    1.    Panulise manga ngandika

      Aku seneng kabeh woh lan yen eksotik utawa langka banget, aku ngerti yen ditawani durian, aku bakal setuju mangan tanpa preduli bab bau sing dianggep gedhe tenan

    2.    Loreto ngandika

      Aku kepengin weruh padha. Mbok yen mambu mung metu nalika nyakot woh-wohan. Aku ora ngerti.

  3.   sofia ngandika

    Aku wis tuku ing toko panganan oriental, permen sing digawe karo woh iki, lan asale pancen enak, sanajan aku kudu ngakoni yen bojoku nolak ngambung aku yen wis mangan pil sadurunge detik hahahahahahaha ... ... manis isih enak banget

    1.    ELWEBO ngandika

      Ora dadi masalah tresnaku, yen kowe pengen ngambung aku bakal diparingake, ibu sing sugih, luwih-luwih aku bakal nyedhot awakmu

  4.   Adrian ngandika

    Aku seneng karo artikel sampeyan! matur nuwun

  5.   rolas ngandika

    Mambu kaya Cola

  6.   laura ngandika

    Jolin Aku ora ngerti apa-apa sing wis daklakoni ing Thailand suwene sewulan lan saben dina mangan woh iki amarga aku seneng, rasane apik banget lan ambune kuwat nanging ora mambu kaya uwuh utawa apa wae sing sampeyan ucapake .. .. Aku ora ngerti apa-apa…. padha karo nalika taun iki, durian mambu kaya apa, woh lan apik banget lan aku wis bejo banget….

  7.   MARGOT ngandika

    Aku ngerti DURIAN lan aku seneng ... PALING KULO KANGGO MANGUNE ING BANGKOK LAN ING SRI LANKA… BENARNE KANG ADU BANGKU KUWIS LAN BISA NGANGGO kanca lan KELUARGA KAYA .... IT (MUNGKINENE Amarga KANGGO NEPAL ????? ... COUPLE MY CLEAR..HA, HA, HA .... ING NEPAL ORA Wujud ... DINA INI AKU NGANGGO FROZEN ING SUPER CHINESE LAN AKU ' M KANGEN, AS, APA KANGGO POLO LAN KULO KANGGO ... MMMMM.

    1.    Cacahe ngandika

      Sampeyan manawa coprophilic.

  8.   Lolo ngandika

    GETAH !!! Aku banget nyuda, rasane padha karo ambune ...

  9.   glutton ngandika

    SEDAP !!. Nalika aku lunga menyang Asia Tenggara, aku ngrasakake kanthi seneng banget (vlr). Kelemahane mung disedhiyakake ing kios-kios dalan, amarga ana sebab sing jelas. Kaping pisanan aku ing Malaysia lan tuku, aku sijine ing hotel lan ambune ora sirna nganti kita budhal. Mengko kita ngerti manawa ora bisa nggawa dheweke mlebu hotel.

  10.   Laura ngandika

    Aku ngormati wong sing seneng banget… nanging aku nyoba nalika lunga menyang Thailand lan nalika pisanan, aku kudu ujar yen menehi lelucon sing meh muntah .... duwe "rasa" sing khas banget yen turis angel banget (kajaba ambune sing njijiki, sing jelas, lan ora ana sing bisa nolak) ... sanajan ana wong sing nemokake enak, kanggo selera, ana warna !!

  11.   Francisco Mendez ngandika

    Aku angel percaya manawa ana wong sing nate nyoba durian, rasane enak tenan. Ambune ora enak lan rasane luwih ala tinimbang mambu.

  12.   Mario ngandika

    Sanajan katon padha, nangka saka Nayarit iki enak banget, ora ambune ora enak lan aku mangan ing Monterrey, Meksiko

  13.   Diogenes ngandika

    Sejatine, aku dudu wong Asia, uga durung nate lunga menyang Asia, woh iki nalika isih cilik, mbahku kadang-kadang nyiapake apa sing diarani «sampo ing negaraku, aku ora nate weruh maneh amarga ing Republik Dominika iku durung umum utawa Woh iki kondhang ing negara sing dakkarepake «Jaca: kanggo aku dhewe lan luwih-luwih yen woh wis mateng, aku seneng ambune lan ora ana gandhengane karo bawang utawa uwuh, aku ngormati pendapat nanging aku mikir manawa pendapat mesthi dipengaruhi dening sapa sing menehi komentar.
    Aku ngrasakake ambune lan rasane biasane kaya chiclet stroberi lan rasane gedhang. Saka woh apa sing mambu lan ukuran lan rasane nggawe kontroversi, iku mung kasunyatan sing aku setuju.
    Aku seneng karo woh iki lan aku seneng mangan, akeh nalika aku nyoba ana ing njaba omah ing ruangan terbuka kanggo nyawang langit lan memuji Gusti Allahku amarga nggawe woh iki apik banget saengga akeh sing dadi mangan nalika mangan kula ngguyu lan seneng banget.
    Pinujia Allahku kanggo woh iki sing, bebarengan karo nanas, woh hasrat lan soursop dadi favorit wiwit aku isih cilik.
    Matur nuwun.

    1.    David ngandika

      Sing kedadeyan yaiku Jaca ora padha karo wong Durian sanajan padha-padha saka kelas sing padha. Jaca, ing tangan liyane, manis lan ambune wangi. Kayane aku akeh sing mbingungake rong woh iki lan mulane dheweke ujar yen rasane enak yen sing wis dirasakake sejatine dudu Durian nanging spesies liyane.

  14.   Rafael ngandika

    Kita minangka perusahaan Thailand sing adol woh-wohan eksotis saka Thailand ing Spanyol, sampeyan bisa ndeleng macem-macem Woh Tropis ing

    http://www.Frutaexotica.es
    Matur nuwun sanget

  15.   Carmen de Mairena ngandika

    Cedhak "kita"? Bener? Sialan, dheweke ngidini sapa wae nulis, utawa apa?