Florence, kutha sing kebak seni

Florencia

Iki minangka kutha liya sing ana ing dhaptar plancongan mbesuk, lan aku isih durung ngerti arep nyelehake sadurunge utawa sawise Roma, amarga iki luwih penting, nanging ing Florencia ana seni ing dalan, ing bangunan lan ing museum. Ana akeh sejarah yen ing sawijine lelungan, kita mesthi bakal ninggalake akeh kunjungan.

Kita bakal nyoba goleki kabeh sing penting Apa sing bakal ditemokake yen sampeyan ngunjungi Florence, amarga kita ngerti ora kabeh wong bisa nggunakake sewulan ing sawijining kutha kanggo ndeleng kanthi rinci. Ana wae perkara sing ora bisa dilalekake, saupama kita ora duwe kesempatan bali menyang kutha sing apik iki sing kayane wis mandheg ing abad kaping XNUMX. Apa sampeyan melu tur?

Rincian perjalanan

Amarga Florence ana ing Italia, warga Uni Eropa mung butuh DNI kanggo muter. Euro uga mata uang resmi, lan jadwal kasebut padha karo ing Spanyol, mula pangowahan bakal minimal. Ora akeh persiapan kanggo lelungan, amarga swasanane uga kepenak. Wulan sing paling apik kanggo ngunjungi Florence yaiku musim semi lan musim gugur, amarga ing tengah musim panas dadi panas bisa nyedhot wong sing ora biasa. Kanggo ngubengi kutha, sampeyan bisa nggunakake jalur bis, lan uga Piagam Agile, saka 10 lan 21 perjalanan, sing uga bisa dituduhake ing pirang-pirang wong, supaya entuk manfaat paling apik.

Piazza del Duomo

Florencia

Iki mesthine minangka wiwitan perjalanan menyang Florence, alun-alun sing paling misuwur, sing dadi pusat religius lan spiritual ing kutha kasebut. Ing, sampeyan bisa ndeleng ing Katedral Santa Maria de las Flores, kanthi menara lonceng utawa Campanile Giotto sing misuwur, uga Battisterio di San Giovanni, bangunan paling tuwa ing kutha kasebut. Kabeh padha luar biasa, ing njero njaba, mula luwih becik kunjungan kanggo ndeleng interior sing mewah. Ing alun-alun iki uga ana Museo dell'Opera del Duomo, ing endi patung-patung asli sing biasane nghias alun-alun.

La Katedral Florence Wis rampung ing abad kaping XNUMX, lan isine makam Brunelleschi, arsitek Italia sing nggawe kubah gedhe iki, sing mbedakake katedral iki saka liyane. Iki minangka tantangane sing paling gedhe, sing dheweke lakoni pirang-pirang taun, lan interior kubah iki uga dihiasi kanthi apik kanthi adegan-adegan sing dicet saka Pengadilan Pungkasan. Sampeyan bisa ngunjungi sisih ndhuwur lan ndeleng kutha saka ndhuwur. Campanile minangka menara lonceng, lan sampeyan uga bisa munggah kanggo nikmati pemandangan kutha.

Florencia

Pungkasan, ing alun-alun iki kita bisa ndeleng Battisi, bangunan sing lawas banget kanthi gaya sing padha karo monumen liyane ing Florence, kanthi eksterior ing marmer putih lan ijo. Ing njero kita bisa ndeleng mozaik Byzantine sing apik ing kubah, sing misuwur amarga nada emas.

Ponte Vecchio utawa Jembatan Tua

Florencia

Iki mesthi ing gambar sing paling misuwur ing kutha kasebut, sing makili dheweke ing saindenging jagad. Iki digawe ing abad 1345, lan siji-sijine sing slamet saka Perang Dunia II. Sing misuwur kanggo omah-omah sing digantung, sing saiki ana permata lan tukang emas, ngetutake tradhisi seni ing kutha kasebut. Ing njeroné uga ana Koridor Vasari, sing diwiwiti saka Palazzo Vecchio menyang Palazzo Pitti. Kajaba iku, sampeyan bisa ndeleng akeh gembok sing digantung ing jembatan, sing ditinggalake pasangan minangka tandha tresnane.

Museum musium

Florencia

La Galeri Uffizzi Museum kasebut minangka museum sing paling akeh dikunjungi ing kutha, ora muspra, dheweke duwe salah sawijining koleksi lukisan sing paling misuwur ing saindenging jagad, sing mesthi lukisan-lukisan seniman Renaissance Italia sing misuwur. Iki dienggo dening Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphael lan Titian. Karya-karya kasebut disusun kanthi urutan kronologis, lan museum nduweni struktur sing gampang banget, mula gampang dikunjungi. Nanging, kudu dipikirake yen biasane ana antrian sing gedhe, mula cara paling apik kanggo ngindhari yaiku kanthi mbukak tur kanthi tuntunan utawa nggawe tiket online.

Florencia

Saliyane, kita duwe Galeri Accademia, sing uga kudu ditonton ing kutha kasebut. Galeri iki minangka sing nomer loro sing paling asring dikunjungi amarga omah patung kasebut misuwur banget Michelangelo, Sang Prabu Dawud. Patung kasebut minangka patung sing luar biasa, kanthi marmer putih kanthi dhuwur 5,17 meter. Sanajan dipamerake ing Piazza della Signoria, ing taun 1873 dipindhah ing njero galeri kanggo nglindhungi saka nyandhang fenomena meteorologi. Ing galeri iki uga ana kamar liyane sing bisa ndeleng patung lan macem-macem lukisan agama.

Kanggo penasaran, ing Museum Galileo, ing endi penemuan ilmiah saka jaman Renaissance disimpen. Salah sawijining bagean sing paling penting yaiku teleskop Galileo, lan iki bisa dadi kunjungan menarik kanggo wong sing seneng ilmu pengetahuan lan sejarah.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*