Pedhes lan enak banget, iki gastronomi Yunani

Diet Mediterania sinonim karo panganan sing sehat lan seimbang sing nyedhiyakake macem-macem mupangat kanggo kesehatan wong sing nindakake. Akeh acara sing digandhengake karo panganan sing misuwur ing Spanyol, nanging kudu dielingi manawa ana gastronomi tetangga liyane sing kalebu ing jinis masakan iki. Contone, panganan Italia utawa Yunani, sing nduweni macem-macem rasa kaya sayuran lan woh-wohan duwe peran dhasar.

Yen sampeyan wis ngerti panganan Yunani, ora prelu diwartakake kabeh mupangate, nanging yen ora, disaranake sampeyan terus maca amarga gastronomi iki enak banget, mula sampeyan bakal kepengin ngerti kenapa durung nyoba sadurunge . Aja nganti lali!

Apa sing sampeyan kudu ngerti babagan masakan Yunani?

Kaya sing wis diandharake sadurunge, masakan Yunani nyedhiyakake kabeh karakteristik pola makan Mediterania. Minyak zaitun nduweni kehadiran sing apik, uga sayuran lan woh-wohan kayata tomat, timun, aubergine utawa mrico. Nanging, wong Yunani uga seneng daging lan iwak, utamane wedhus, daging babi, daging sapi, lan salmon.

Produk lintang liyane yaiku keju feta, uga dikenal minangka keju Yunani. Asal-Usulane wiwit jaman kuno lan biasane digawe karo susu wedhus. Iki minangka keju tanpa kulit, alus nanging konsistensi padhet.

Minangka kanggo ngombe, anggur sing paling populer yaiku Retsina, kanthi warna putih, sanajan rasane ora ana gandhengane karo kita. Kajaba iku, minangka penasaran, wong Yunani sadurunge diwiwiti karo pesta lan bebarengan karo aperitif biasane njupuk nganggo utawa tanpa es brandy jinis minuman keras sing diarani Ouzo. Enak tenan!

Pengaruh masakan Yunani

Kanthi cara sing padha kaya ing gastronomi Spanyol, pengaruh masakan Amerika utawa Arab ditemokake, ing Yunani kita nemokake pengaruh masakan Turki amarga taun penjajahan ing negara kasebut. Nyatane, akeh jeneng panganan sing asale saka basa Turki (kayata mezzedes sing dadi panganan pembuka utawa dolmade sing diiseni) lan malah nuduhake cara nyiyapake daging lan bumbu kasebut.

Piring masakan Yunani

Keju Feta | Gambar Pawon sing apik-apik

Sampeyan bisa uga resep sing paling penting kanggo sampeyan yaiku musaka lan hummus, nanging sejatine buku resep Yunani ngemot akeh panganan istimewa sing bakal diwenehake ing ngisor iki. Ora ana sing luwih apik tinimbang nganakake pesta ing ngicipi panganan pembuka, mula kita bakal miwiti bagean kasebut babagan mezzedes.

Makanan pembuka Yunani

Uga dikenal minangka mezzedes, digawe saka sawetara cemilan Yunani sing enak sing digawe kanggo napsu. Dheweke ndhisiki sajian utama lan dilebokake ing tengah meja supaya kabeh tamu mangan ing piring sing padha karo gelas omben-omben Ouzo, sing wis dibahas sadurunge.

tzatziki

Tanpa mangu-mangu, salah sawijining panganan khas Yunani sing digawe saka timun, sentuhan bawang putih, jamu arom, lan timun. Dipangan disebar ing roti panggang minangka wiwitan lan rasane seger lan alus. Kasunyatane pancen enak lan minangka cara paling apik kanggo miwiti mangan.

Burger Yunani

Makanan pembuka khas liyane sing bisa ditemokake ing restoran Yunani yaiku burger Yunani. Digawe nganggo daging domba sing biasane ditambahake saos tzatziki lan ora ngemot bahan-bahan liyane kayata daging babi, saos tomat utawa keju.

Hummus

Salah sawijining mezze masakan Yunani khas sing wis nyebar ing saindenging jagad kanggo rasa sing enak lan mupangat kesehatan. Yaiku pasta saka kacang buncis, jus lemon, tahini lan minyak zaitun sing dikonsumsi nganggo roti pita utawa falafel. Yen sampeyan durung mangan, mesthine dadi salah sawijining panganan sing pertama sing kudu dikonsumsi amarga rasane pancen enak banget. Kabeh wong seneng.

Melitzanosalata

Melitzanosalata minangka salad sing digawe karo terong, salah sawijining sayuran sing paling misuwur ing panganan Yunani, sing uga bisa disajikake karo almond, minyak zaitun, bawang putih lan keju feta. Ing pirang-pirang toko Yunani disedhiyakake minangka pate, nanging sampeyan bisa nemokake kanthi sawetara cara.

Kursus utama

moussaka

Moussaka | Gambar Piring Yunani Kula

Bisa uga sajian sing paling misuwur ing masakan Yunani ing saindenging jagad. Iki digawe nganggo béchamel, aubergine, kentang lan daging cincang, amarga diwenehi sajian, asring dibandhingake karo lasagna Italia. Moussaka pancen apik banget supaya sampeyan bisa ngicipi rasa ing cangkem.

Fasolada

Akeh sing ujar manawa versi Yunani saka Asturian fabada amarga digawe nganggo kacang lan sayuran, nanging sejatine saben wong duwe ciri khas dhewe-dhewe. Kaya biasane panganan sing populer, ana pirang-pirang versi gumantung saka wilayah sing dimasak. Ora ana fasolada sing luwih Yunani tinimbang sing liyane, mula kita menehi saran supaya sampeyan nyoba supaya bisa mutusake dhewe sing paling apik.

Gemista

Gemistá | Gambar Viajejet

Panganan penting liyane ing toko Yunani. Gemistá digawe nganggo mrico ijo utawa tomat sing mateng diiseni campuran peterseli, keju feta, nasi, daging cincang, tomat sing digodhog lan bawang goreng.

Dolmades

Masakan asal Turki iki duwe presentasi sing kepengin weruh: godhong anggur diiseni campuran beras, daging cincang lan bawang, kabeh dibumbui karo jeruk nipis lan rempah-rempah.

Souvlaki

Ing kasus iki, kita lagi ngatasi sate daging babi utawa daging sapi kanthi rempah-rempah sing enak banget. Bisa dipangan nganggo tangan, ing njeron roti pita utawa nganggo tusuk sate ing piring nganggo keripik utawa pilaf.

Postres

Ing jagad permen, kita bisa nemokake resep liyane sing digawa saka masakan Turki. Baklava lan yoghurt Yunani misuwur.

baklava

Iki minangka kue-kue vanilla lan almond puff sing dicelupake karo madu. Manis banget, nanging ora cloying. Nyatane, pancen enak.

Yogurt Yunani

Kanggo kabeh wong sing ora ngerti, iku yogurt sing alus lan krim sing dijupuk mung bisa diiringi madu lan bisa ngemot kacang. Minangka bahan, bisa digunakake ing resep-resep.

Minangka penasaran, wong Yunani njupuk panganan cuci mulut utamane ing wektu cemilan lan ora sawise pesta gedhe.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*