Gastronomi Cina, wolung gaya sing enak banget

mangan-ing-china

China minangka tanah kuna lan negara sing amba, kanthi jarak kilometer lan kilometer, macem-macem lanskap, iklim, budaya lan tradhisi.

Napa ora bisa ngomong babagan siji masakan Cina. Ana akeh, sanajan wong Tionghoa dhewe nyuda dadi wolung jinis sing ana gandhengane karo wilayah tartamtu ing negara kasebut. Plancongan plancongan uga plancongan panemuan gastronomiDadi, yen sampeyan menyang China, siyap-siyap nyoba sewu rasa.

Gastronomi Cina

Panganan Cina

Bisa dipérang dadi macem-macem gaya lan bahan masak amarga saben wilayah ngasilake dhewe. A) Ya, Kita bisa ngomong babagan masakan Cina sisih kulon, wetan, kidul, lor, lan tengah.

Nalika masakan ing tengah-tengah negara kasebut luwih pedhes, sing sisih kidul luwih nguntungke, sing sisih wétan entheng lan legi lan sing kulon duwe domba minangka protagonis absolut. Sing sisih lor asine asin, luwih ringkes lan kurang sayuran lan gandum luwih akeh.

Sabenere Iki minangka masakan China sisih lor sing biasane disenengi wong Barat. Ing Beijing yaiku Bebek Peking, daging sapi lan produk susu saka Mongolia Batin utawa roti tanpa ragi saka minoritas Muslim. Nanging kaya sing bakal dingerteni, iku adoh saka sing paling apik utawa mung siji.

Wolung masakan tradisional China

guangdong-pawon

Pisanan kita duwe masakan guangdong, biasane basa Kanton. Manis, ngemot saos lan salah siji sing paling misuwur internasional. Masakan Hong Kong lan provinsi Guangdong, kanthi sega akeh lan iwak lan kerang akeh, lagi wae bumbu.

dimsum

Coliander, cuka beras, anise, saus kerang, gula, jahe utawa saus hoisin dadi raja. Antarane sajian masakan Kanton sing paling populer yaiku sing enak sum sum, endhog kukus, daging babi panggang utawa char siu. Umume para emigran Tionghoa asale saka bagean negara kasebut Iki minangka masakan Cina sing paling misuwur ing saindenging jagad.

sichuan-masakan

Masakan Sichuan pedhes banget lan rasane. Yaiku sajian khas Chongqing utawa Chengdu, kanthi mrico, anise bintang, bawang, mrica, tempel cabai, kayu manis, adas, cengkeh lan bawang putih. Ana casseroles sing panas lan pedhes, pitik sing dibumboni, utawa daging babi pedhes. Wis dipanggang, dipanggang lan dikukus, nanging nggoreng minangka masak sing paling populer.

Masakan Jiangsu minangka masakan sing ana ing Shanghai lan propinsi Jiangsu. Nduwe reputasi kanggo Pawon gourmet kanggo teknik sing wis apik lan presentasi sajian sing apik. Ing kene ana dhuwit dadi sampeyan uga bisa ndeleng ing pawon.

jiangsu-pawon

Iki kasusun saka iwak lan kerang sing ora biasa ing antarane sayuran laut sing misuwur. Apa sampeyan ngerti? Sing penting yaiku rasa alami ora akeh bumbu lan rasa alami lan aroma luwih disenengi. Beras, gandum, teratai, oyot pring lan jamu akeh sing dipangan.

masakan jiangsu

Sanajan ana gorengan, sajian sing padha teknik masak sing beda asring dikombinasikake kayata stewing, steaming lan braising. Sabanjure, ana divisi internal dadi enem gaya liyane sing ana gandhengane karo enem kutha, kayata gaya Nanjing.

zhejiang-stew

Masakan Zhejiang bisa dikurangi dadi pring, iwak lan gaya masak sing beda. Iki gaya sing padha karo sing sadurunge amarga kanthi geografis cedhak, nanging luwih gampang lan kurang njlimet. Gagasane yaiku mangan seger supaya kadhang kala dipangan mentah langsung. Soko panganan Jepang, nanging ing China.

babi-dongpo-saka-zhejiang

Iki dudu masakan pedhes utawa pedhes, yaiku masakan adhedhasar iwak lan panganan laut sing lair saka jarak menyang Pasifik. Iki dudu pawon sing lemu lan ora nguntungke uga lan Hangzhou, Ningbo lan Shaoxing minangka kutha paling apik sing bisa dicoba. Apa sampeyan seneng permen Cina? Uga karo gandum, beras lan kacang buncis, pawon iki bisa ngujung.

fujian-pawon

Masakan Fujian nampilake piring kanthi bahan-bahan asale laut lan gunung. Dipérang dadi telung gaya, siji sing luwih legi, lan liya-liyane spicier. Ing sup lan godhok iku spesialisasi, padha karo jamur, pring lan jamu. Ora ana kalori, akeh nutrisi lan macem-macem cara masak produk sing ana hubungane karo masarakat liyane.

hunan-pawon

Masakan Hunan mesthi disajikake kanthi panas lan pedhes. Ngalahake sing saka Sichuan amarga nggunakake mrico akeh. Akeh jinis mrico lan jeruk thukul lan mula iku Ayam Jingga Hunan dadi jenius.

anhui-pawon

Masakan Anhui minangka masakan China saka Pegunungan Kuning. Bisa uga ora dingerteni banget nanging pancen apik banget amarga asale saka tanah sing subur banget. Kita bisa ngomong kaya ngono Iki minangka pawon petani sing sederhana lan kuat. Kodhok, kura-kura, urang, jamur liar, pring, godhong teh, pari, kentang - kabeh mau dilebokake menyang sup lan panganan. Daging sing disenengi yaiku daging babi, sanajan ngisi pangsit.

shandong-pawon

Lan pungkasane kita tekan masakan Shangdon, luwih asin lan renyah. ing iwak lan panganan segara Iki minangka urutane jaman saiki amarga dhaerah pesisir. Iwak segara lan kali, kerang, mie, uyah lan cuka lan pasugatan sing apik digawe.

Umume cara masak yaiku tumis nganggo sumur minyak panas nanging asile ora berminyak. Gunakake papak, bawang, jahe, mrica abang, macem-macem jinis cuka, tomat, kentang, terong, kubis, lan kecap.

Bebek Peking

OK, nganti saiki wolung masakan China. Sampeyan kudu nyoba kabeh, mesthine, nanging yen kita ora bisa lelungan ing saindenging negara ing kene, aku bakal mangkat piring sing kudu dicoba:

  • Pitik Gong Bao: Iki minangka pitik saka masakan Sichuan sing disenengi wong Tionghoa lan wong asing: pitik chili, cabai, lan kacang goreng.
  • Daging babi sing legi lan asem: daging duwe warna abang lan oranye sing apik lan rasane ... apik banget!
  • Ma Po Tofu: Iki minangka panganan populer ing masakan Chuan kanthi luwih saka satus taun wiwit digawe. Rasane pedhes lan kuwat amarga isine mrico bubuk. Diiringi daging lan bawang bombay.
  • Dumplings: klasik amarga umure wis luwih saka 1.800 taun. Iki minangka pasta sing diisi karo daging cincang lan sayuran sing dikukus utawa digoreng.
  • Chow mein: Mie rebus Kanton sing sawise digodhog tumis ing wok nganggo daging pitik, daging babi, daging utawa urang lan ditambah sayuran.
  • Wontons: Iki minangka panganan sing diwiwiti saka Dinasti Tang lan dadi tradhisi kanggo mangan ing solstis mangsa. Iki minangka pasta kanthi bentuk segitiga sing digodhog lan disedhiyakake ing sup. Kadhang kala gorengan jero lan mesthi diiseni daging babi cincang utawa urang.
  • Bebek Peking: Aja lali nyoba ing restoran klasik ing ibukota Cina. Daging asri lan biasane disajeni karo pancake lan saus kacang manis utawa kecap lan bawang putih remuk.
  • Spring nggulung: yaiku panganan Kanton, gulung adonan sing diiseni sayuran utawa daging, legi utawa asin, sing digoreng.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*