Guatapé, kutha sing paling warna ing Amerika Latin

Gambar | Chivas Medellin

Nalika wong lelungan mlebu ing Guatapé, sing pertama nggumunake dheweke yaiku warna. Mung rong jam saka Medellín, kutha Kolombia iki sing dununge ing Antioquia minangka bandha sing ora dingerteni kanggo pariwisata.

Yen wis cedhak, mula luwih becik ngunjungi kutha iki minangka tamasya yen sampeyan rencanakake sawetara dina ing Medellín. Sampeyan dhewe utawa kanthi tur sing teratur, Guatapé bakal narik kawigaten sampeyan babagan bangunan lan baseboard sing warna-warni, danau ijo zamrud lan parang sing asale 220 meter. Ayo, coba temokake luwih becik, apa kutha Antioquia sing apik iki.

Asal saka Guatapé

Guatapé dununge ana ing jantung tanah paisa, sawijining kutha sing duwe jeneng pamimpin pribumi sing kondhang nalika dikuwasani Spanyol. Ing taun 1970-an, dheweke pancen wis ganti cara urip lan dadi ekonomi pertanian, pertambangan, lan ternak sing dhasar kanggo dadi pariwisata, nalika kompleks hidroelektrik gedhe dibangun kanggo nyuplai energi menyang kutha Medellín.

Bagean kutha sing apik dibanjiri lan dadi kenang-kenangan, saiki ana dalan sing ngelingake kaya dalan umum Guatapé sadurunge banjir 2.262 hektar, sing nggawe lanskap sing apik ing njero tlaga gedhe mlebu ing antarane pegunungan.

Apa sing diarani Guatapé?

Gambar | Elledecor

Kutha iki apik banget sing dikenal kanthi jeneng "kutha soket" amarga dhasar omah duwe unsur kasebut minangka ornamen. Dheweke wiwit dibangun ing taun-taun awal abad kaping-XNUMX lan narik kawigaten banget yen dheweke kepengin weruh.

Desaine warna-warni banget lan temane beda-beda. Sawetara duwe bentuk geometris, motif tanduran lan kewan liyane, pemandangan saka saben dinane masarakat lan kulawarga sing manggon ing omah kasebut.

Apike banget yen liwat Guatapé lan mirsani rincian kasebut. Wiwitane, tangga teparo dhewe sing ngusulake nggawe desain kasebut lan nggambarake tampilan ngarep omah, nanging saiki seniman ing wilayah kasebut sing ngurus tugas kasebut. Kanthi cara iki, bisa ditemokake model anyar sing ana gandhengane karo sejarah masarakat pribumi ing wilayah kasebut lan koloni Antioquia.

Kutha iki duwe warna banget amarga, saliyane baseboards, windows, lawang lan balconies dicet nganggo nada sing padhang sing menehi rasa seneng banget kanggo Guatapé. Dekorasi jinis iki saiki nutupi kabeh kutha lan dadi salah sawijining jinis.

Apa sing bisa ditindakake ing Guatapé?

Gambar | Watu penol

Ana akeh kegiatan sing bisa ditindakake sajrone plancongan menyang Guatapé. Wiwitane, kunjungan sejarah-budaya liwat lurung-lurung ing kutha kanggo ndeleng alun-alun utamane, gereja Guatapé, museum sejarah komunitas utawa biara para biksu Benediktin.

Kapindho, amarga Guatapé dununge ing pesisir reservoir, nawakake akeh kemungkinan kanggo nindakake macem-macem kegiatan bahari lan rekreasi ing udara. kayata mancing, kayak, bersepeda, jetskiing, nunggang jaran, pelayaran reservoir, utawa zip-lining.

Sing nomer telu, amarga olahraga sing nyengkuyung napsu, mula luwih becik menyang restoran ing Guatapé kanggo ngerteni ilmu gastronomi Antioquia sing paling apik. Ing Guatapé, sampeyan bakal nemokake pasugatan khas Paisa lan masakan tradisional ing papan kasebut kayata iwak trout. Aja ragu-ragu takon karo rekomendasi para pelayan yen sampeyan ora ngerti arep miwiti endi.

Gambar | Flickr Chilangoco

Gumantung saka panganan sing akeh banget, Mungkin sampeyan isih duwe kekuwatan kanggo ngunjungi El Peñol, watu dhuwuré setinggi 220 meter saka ngendi sampeyan duwe pemandangan waduk Guatapé sing apik banget. Ana akeh legenda sing wis diceritakake babagan asale. Antarane, ana sing ngarani meteorit. Minangka penasaran, yaiku ing taun 1954 nalika watu kasebut menek kaping pisanan sawise ngulandara limang dina.

Lawang ing El Peñol regane 1.000 COP lan tekan ndhuwur sampeyan kudu munggah 740 langkah. Ing kacepetan sing cepet, watu sing gedhe banget dilantik dadi udakara 15 menit. Upaya kasebut bisa ngasilake amarga panorama panorama biasa.

Sawise dibangun bendungan hidroelektrik gedhe iki, wilayah kasebut dadi tujuan olahraga lan hiburan sing populer banget. Rencanane, mbesuk, mobil kabel modern bakal bisa munggah menyang luwih akeh wong, malah sing duwe cacat.

Carane njaluk menyang Guatapé?

Watu Guatapé

Medellín lan Guatapé disambungake kanthi sampurna karo bus sing mangkat saka stasiun kasebut saben jam. Perjalanan kasebut digawe dening pirang-pirang perusahaan lan perjalanan kasebut udakara rong jam.

Yen sampeyan pengin bali menyang Medellín ing dina sing padha karo bis pungkasan, luwih becik sampeyan tuku tiket sadurunge amarga ing akhir minggu iku dikarepake lan bali kanthi lengkap.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*