Ibiza karo bocah-bocah

Dalt vila lan Ibiza

Nalika mikir babagan Ibiza, sing dadi pikirane yaiku sawijining pulau sing kebak diskotik, pub, lan teluk tangan ing endi wong-wong ayu teka ing saindenging jagad kanggo nikmati pesta musim panas sing luar biasa. Nanging, Pulo Pitiusa duwe macem-macem bentuk lan uga menehi macem-macem alternatif kanggo nikmati kulawarga. Kita saiki 5 rencana kanggo ngerti Ibiza karo bocah-bocah. Aja kliwat!

Snorkel

Ibiza duwe kondisi snorkeling sing apik banget, luwih-luwih saka wulan Juni nganti Oktober. Visibilitas ing banyu apik banget lan urip ing jero banyu pancen beda-beda lan warna. Sawetara kewan sing bisa dideleng yaiku makarel, klompok, sinar, welut moray, barracudas, kepiting, gurita, ubur-ubur, krim laut, lobster utawa penyu laut, lan liya-liyane.

Yen cuaca ngidini lan sampeyan pengin ngerti apa sing ana ing perairan Ibiza, bisa uga lunga menyang Posidonia, tanduran laut sing endemik ing Laut Mediterania sing diumumake minangka Situs Warisan Dunia dening Unesco. lan eksistensi sing penting kanggo nglindhungi pesisir lan perairan pulau kasebut tetep bening.

Temokake wilayah Ibiza iki karo bocah-bocah minangka rencana sing bakal disenengi. Kaping pisanan sampeyan miwiti karo lokakarya panjelasan lan banjur numpak prau kanggo tekan situs nyilem.

Tempat menarik liyane kanggo snorkeling ing Ibiza yaiku ing teluk teluk lan teluk sisih lor kayata Cala d'en Serra, Cala Mastella utawa Es Pou des Lleó.

Gambar | Wikipedia

Pasar hippie Las Dalias

Pasar iki minangka salah sawijining obyek wisata paling penting ing pulau kasebut. Dumunung ing Sant Carles, ing sisih lor, lan mbukak sajrone taun kanggo adol produk kerajinan tangan sing bisa diakses kayata sandhangan, alas kaki utawa perhiasan uga barang antik, barang-barang dekoratif, buku, kompensasi, rekaman, lukisan utawa alat musik. Kajaba iku, sampeyan uga bisa nampa pijet utawa ngerteni masa depan kanthi surat.

Pasar Las Dalias duwe restoran sing menu sing nggabungake macem-macem masakan ing dunya uga nawakake jus alami, slushie lan koktail sing enak. Papan sing paling apik kanggo dipangan ing Ibiza karo bocah-bocah amarga bisa ngrasakake macem-macem jinis masakan saka negara liya lan permen.

Gambar | Metu.com

Bisa guwa Marçà

Kanthi umur luwih saka 100.000 taun, Can Marçà minangka guwa sing nyengsemake sing ana ing sisih lor Pulo Port de Sant Miquel lan dadi salah sawijining obyek wisata utamane. Gua Can Marçà ana ing ngarep teluk lan cedhak karo pulo Ferradura lan Murada.

Biyen digunakake minangka papan ndhelik kanggo barang-barang penyelundup lan sampeyan isih bisa ndeleng tandha sing ditandhani mlebu lan metu. Wiwit taun 80an, Can Marçà dadi salah sawijining tujuan wisata paling penting ing Ibiza.

Tur ing guwa kasebut udakara 40 menit lan ngidini kita ngati-ati saka alam amarga tumindak lumaku wektu. Stalagmit lan stalaktit nggawe ornamen sing landhep ing sawijining dina munggah saka banyu sing mili liwat situs kasebut, sanajan saiki wis asat.

Salah sawijining bagean sing paling apik ing kunjungan kasebut yaiku mlaku-mlaku ing njobo ing jurang sing mlebu lawang tamu. Rega tiket 10,50 euro kanggo wong diwasa lan 6,50 euro kanggo bocah umur 4 nganti 12 taun.

Gambar | Ibiza Chrome

Akuarium Cap Blanc

Dumunung ing kutha Sant Antoni, ing njero guwa alam ana akuarium Cap Blanc, sing udakara udakara udakara 370 m2 lan minangka papan kanggo macem-macem jinis kewan sing dipisahake dadi tank iwak miturut kompatibilitase. Kajaba iku, minangka pusat pamulihan spesies aktif.

Ing akuarium Cap Blanc sampeyan bisa ndeleng spesies segara asli kayata welut, sinar, bream, lobster, klompok utawa welut moray. Uga ana penyu sing ngobati cilaka sing disebabake dening jaring lan kapal. Nanging, saliyane kewan sing urip, sampeyan uga bisa ndeleng koleksi conto endhog hiu, spons laut, gastropoda, bivalves lan invertebrata laut liyane.

Lawang kanggo ngunjungi akuarium iki regane 5 euro kanggo wong diwasa lan 3 euro kanggo bocah-bocah umur 4 nganti 12 taun. Dolan maring akuarium Ibiza karo bocah-bocah bakal ngidini dheweke ndeleng sisih liya lan ngerti pentinge ngrawat lingkungan.

Dalt Vila

Pusat sejarah Ibiza

Dalt Vila minangka pusat sejarah Ibiza. Pager tembok sing apik banget ana ing bukit lan bisa dideleng saka pirang-pirang kilomèter adoh saka segara uga kanthi dharatan. Lingkungan intramural kebak lurung-lurung sing curam lan lorong-lorong cobbled sempit sing nyebabake sudut pandang kanthi pemandangan sing apik.

Sawetara papan sing paling apik ing Dalt Vila yaiku Katedral Santa María, Balai Kota, gréja Sant Cristòfol, Santo Domingo lan l'Hospitalet lan omah-omah pirang-pirang. Kajaba iku, lingkungan abad pertengahan fokusake bagean sing apik ing museum kutha kayata Diocesan, Arkeologi, Seni Kontemporer lan Puget, lan liya-liyane.

Cara sing apik kanggo kenal Ibiza karo bocah yaiku liwat kunjungan teater sing dianakake Dewan Kutha saben Setu taun ing wayah sore. Dheweke bakal seneng!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*