León, Ibukutha Gastronomi Spanyol 2018

León, Ibukutha Gastronomi Spanyol 2018

Ing 2017 iku tanahku, Huelva, kutha udang, stroberi, ham lan tapas sing apik ... Ya, kita wis duwe penerus: León, Ibukutha Gastronomi Spanyol 2018. Apa tegese kanggo kutha León? Akeh pariwisata, utamane sing digeser dening gastronomi sing apik lan rasa kuliner. Kutha kasebut bakal duwe setaun suwene, 365 dina kanggo nindakake 155 kegiatan program sing ditawakake sadurunge kontes iki. Apa León bisa nyenengake lokal lan narik kawigaten para pengunjung? Mesthi ya!

Penghargaan iki dianugerahi juri sing kalebu profesional saka jagad pariwisata (Turespaña, FITUR, Konfederasi Spanyol Agensi Perjalanan, Konfederasi Hotel Spanyol, Institut Kualitas Pariwisata Spanyol, Paradores Nasional), saka jagad keramahan (FEHR, Rasa Spanyol, Asosiasi Restoran Meja sing Apik, Komunitas Cook-Eropa Eropa, Lingkaran Restoran Centennial lan Restaurateurs Muda), saka jagading komunikasi (wartawan turis saka FEPET) lan pungkasane, perwakilan lembaga Menteri Pertanian. Gabungan pikiran sing bisa ditemtokake kanggo kabeh kunci lan kabutuhan sing kudu ana modal gastronomi.

Sabanjure, kita nyritakake sawetara keajaiban sing disimpen ing kutha León, sanajan sampeyan bisa ngrasakake pasugatan sing apik, sampeyan pengin nikmati pemandangan, bangunan, lan budaya ing kutha sing apik.

Apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing León

Ing León kita ora bisa ngetung papan sing apik lan menarik kanggo pindhah menyang. Mangkene dhaptar akeh-akehe, saliyane, kanggo nambah naluri ketenangan karo pasugatan sing apik banget, sampeyan pengin ndeleng barang sing apik lan apik:

  • Katedral León - Santa María de Regla.
  • Basilika San Isidoro lan Royal Pantheon.
  • Gua Valporquero.
  • The Medulas.
  • Pusat sajarah León.
  • Kastil Polvazares.
  • Peñalba saka Santiago.
  • Istana Uskup Agung.
  • Museum Omah Sierra Pambley.
  • Pusat Tafsir Singa Romawi.
  • Alun-alun gandum.
  • Tlaga Carucedo.
  • Cid Park.
  • Greja Mozarab Santiago de Peñalba.
  • Paroki Lady of the Market.
  • Biara Old San Marcos.
  • Kastil Templar.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ing León sampeyan duwe akeh panggonan sing bisa dituju lan dikunjungi. Ora kabeh bakal mangan!

Lan nalika sampeyan mlaku-mlaku lan mbutuhake wektu lan weteng, kita kudu menehi pilihan karo bar lan restoran paling apik sing bisa nikmati masakan khas daerah kasebut. Yen sampeyan ora ngerti babagan gastronomi León, iki minangka kesempatan kanggo nindakake. Kapan luwih apik yen ora ing taun gastronomi?

Masak, lintang Michelin

"Masak"Iki jeneng restoran kondhang ing León kanthi Lintang Michelin, siji-sijine ing wilayah kasebut. Papan sing kualitas ora cocog karo kanthong sampeyan. Iki minangka papan sing bisa mangan kanthi apik, tetep nyaman, mangan panganan sing berkualitas lan ora mbayar ginjel ... Situs sing paling disaranake, tanpa mangu-mangu.

Produk khas León

Nanging, apa sing sampeyan mangan ing León? Kabeh wong ngerti manawa ing Valencia, iku dadi dosa tanpa nyoba salah sawijining paellas, utawa pan tomaca sing misuwur saka Catalonia, utawa udang saka Huelva, udang saka Sanlucar utawa salmorejo saka Córdoba ... Nanging, Apa produk sing khas lan apik ing León? Apa sing diarani Ibukutha Gastronomi Spanyol taun 2018?

Produk khas umume yaiku chorizo ​​de León, cecina lan kase keju.

Tapas ing León

Lan yen tapas minangka barang sampeyan lan lunga saka kene nyoba sing paling apik ing saben papan, mula bakal dikandhani sebabe tetanggan bisa pindhah yen sampeyan pengin nyoba barang sing enak lan regane larang:

  • Lingkungan asor: Iki minangka salah sawijining wilayah ing León sing mesthi ana swasana lan dikenal ing njaba watese. Ing kene sampeyan bisa nemokake situs kaya Naksir (ing Calle Cardiles nomer 2), Mbalek maneh (ing Plaza San Martín nomer 9) utawa Gaucho (Dalan Azabachería nomer 6).
  • Kuartal Romantis: Ing kene sampeyan bisa nemokake saka masakan khas Leon nganti rasa sing digawa saka Timur Jauh. Kebon mburi omah (Plaza Torres de Omaña nomer 2) utawa Pabrik Bir Las Tapas (Dalan Juan Lorenzo Segura nomer 4) minangka rong papan sing apik sing bisa dibukak yen liwat wilayah kasebut.

Muga-muga sampeyan ora mung ngerti León, kutha gedhe sing ora dingerteni karo akeh wong sing akeh sing bisa ditawakake, nanging sampeyan bisa menehi sethithik babagan "masak" ing kana.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*