Kastil saben provinsi Andalusia (II)

Wingi wis nggawa artikel pertama babagan istana ing Andalusia. Ing kono, kita ngobati 4 kastil ing Andalusia sisih kulon: Huelva, Seville, Cádiz lan Córdoba. Dina iki kita nggawa sampeyan kastil saben provinsi Andalusia, nanging wektu iki sing dipilih saka provinsi Malaga, Jaén, Granada lan Almería. Minangka utawa luwih ayu tinimbang sing dideleng nganti saiki, dheweke akeh tawaran.

Aja nganti lali! Lan yen sampeyan pengin maca artikel kapisan, waca Kene.

Alcazaba ing Malaga

Ing lereng Malaga, ing Gunung Gibralfaro, ana bèntèng iki sing digawe manungsa wiwit jaman Fenisia. Alcazaba saiki ngreksa konstruksi saka akeh tahap sing urip ing Al-Andalus kuno: saka Khilafah, menyang karajan Taifa, liwat Almoravid lan Almohad. Sawise kabeh tahapan kasebut, Alcazaba Malaga wis pulih kanthi progresif amarga kerusakan sing disebabake dening lakune wektu katon nyata.

Nanging kenapa konstruksi ing Malaga iki? Kutha kasebut manggon ing gubernur kutha kasebut pirang-pirang atus taun kepungkur lan dadi papan perlindungan lan omah kanggo Fernando el Católico, sajrone perang Granada. Saka wilayah paling dhuwur ing Alcazaba, kita bisa mikirake salah sawijining pemandangan paling apik ing kutha Malaga.

Kastil Bury al-Hammam ing Baños de la Encina, Jaén

Kastil Bury al-Hamman uga dikenal minangka Bèntèng Burgalimar lan minangka benteng Umayyah dibangun ing abad kaping-XNUMX, diangkat ing bukit cilik, saengga dominasi kabeh lanskap ing kutha Baños.

Temboke nduwe total patbelas menara, ditambah siji Menara Penghargaan Kristen. Komplek iki minangka kompleks benteng sing paling apik wiwit jaman Khilafah Umayyad, Córdoba, lan salah sawijining istana Muslim sing paling apik ing kabeh wilayah Spanyol. Iki diklasifikasikake karo Monumen Nasional ing taun 1931, lan Situs Sejarah-Seni ing taun 1969.

Minangka data sing kudu disorot, kita kudu ujar manawa yaiku kastil paling tuwa nomer loro ing Eropa lan, wiwit taun 1969, Menara Penghormatan bisa menehi bendera Komunitas Eropa, hak istimewa sing diwenehake dening Dewan Eropa, lan mung bareng karo Kastil Florence.

Iki ora paling apik ing njaba lan ora duwe gambar khas kastil dongeng nanging mesthine pancen apik banget.

Kastil La Calahorra, ing Granada

Kastil sing penasaran iki ana ing tengah-tengah dataran tinggi Granada, dhewe lan ing wilayah kaendahan alam sing nyengsemake lan asli. Yaiku pambangunan kulawarga Mendoza Ing jaman Renaissance, jaman kastil nanging konstruksi kasebut katon hebat amarga inspirasine saka Italia. Karya Renaissance Andalusia pertama iki minangka gaweyane akeh nanging sawetara arsitek Italia melu.

Temboke lan menara cukup kuat nanging interiore rada "alus": bisa ditemokake teras sing elegan lan canggih, padha karo kastil Canena lan kastil Vélez-Blanco, sing saiki disimpen ing Museum Seni Metropolitan ing New York.

Komplek Monumental Alcazaba saka Almería

La Alcazaba saka Almería bisa dideleng saka ngendi wae ing kutha Almeria, minangka citadel paling gedhe sing dibangun dening wong Arab ing kabeh Spanyol. Temboke munggah lan mudhun ing Bukit San Cristóbal lan nggambar pemandangan sing apik banget, ngasilake foto sing apik dening fotografer profesional lan amatir.

Saka ndhuwur tembok sampeyan bisa ndeleng pemandangan sing apik, uga kutha lan pelabuhan, dadi salah sawijining kenangan paling apik sing bisa dijupuk saka kutha Almeria.

Ing njero, sing duwe sejarah luwih saka sewu taun, kita temokake saka pertahanan Muslim sing njlimet menyang pabrik anyar sing ditambahake sawise Reconquest, dibangun kanthi urutan Raja Katulik. In total ana 3 lampiran tembok sing nyusun.

Apa sampeyan mikir babagan 4 istana iki? Apa ana wong liya sing sampeyan seneng luwih apik tinimbang sing wis kita mutusake ing kene? Yen mangkono, ayo ngerti ing bagean komentar.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*