Kabupaten Saint Denis sing kaget ing Paris

porte-santo-denis

Paris minangka salah sawijining ibukutha wisata paling gedhe ing saindenging jagad lan butuh luwih saka siji perjalanan kanggo nemokake.

Wis akeh sudhut, akeh musium, akeh restoran lan papan sing apik kanggo dikunjungi kapan wae taun. Salah sawijining kuthane yaiku sain-Denis, dununge kurang saka sak kilometer saka pusat ibukota Prancis.

Saint-Denis

santo-denis

Saint-Denis yaiku pinggiran kutha sing ana ing sisih lor Paris misuwur ing antarane turis amarga duwe Basilika Santo Denis ing kana sawetara raja Prancis ngaso lan amarga uga dununge Stade de France sing misuwur, stadion bal-balan lan rugbi.

Saint-Denis duwe asal Romawi Gallic, Nanging nalika panyebaran agama Kristen ing tlatah kasebut nyebabake para martir kaping pisanan, sejarahe ganti nalika uskup Parisis pertama, Saint Denis, dikubur ing kene sawise martir ing Montmartre.

Saint Denis Paris

Biara abad pertengahan kanthi jeneng sing padha rampung ing abad kaping-XNUMX lan minangka bangunan gaya Gothic sing gedhe lan elegan, sawise dibangun, sisa-sisa utawa peninggalan santo pelindung Prancis, Saint-Denis, dikubur.

Lan yen ngomong babagan sejarah agama perang penting antarane Katolik lan Protestan kedadeyan ing wilayah kasebut ing taun 1567, sing menang kaping pisanan lan pungkasane dadi agama Katolik Raja Henry IV.

kuburan kerajaan-ing-santo-denis

Mengko nekropolis biara dadi papan istirahat langgeng para raja Gallic lan sing paling pungkasan kakubur kerajaane yaiku Louis XVIII ing taun 1824. Kanthi ngilang saka monarki, wilayah iki Paris ilang kamulyan nanging alon-alon wiwit dadi urbanisasi, industri lan nambah apik.

Pendhudhuke wiwit dadi petani dadi buruh dadi ing awal perjuangan sosialis Saint-Denis dadi pusat politik sing penting lan sosialisme menang politik kaping pisanan ing kene kanggo dheweke dadi dikenal dadi la kutha abang utawa Villa Abang.

Carane njaluk menyang Saint-Denis

stasiun-ing-santo-denis

Saint-Denis yaiku setengah jam saka pusat Paris lan alat transportasi sing nglayani yaiku trem, metro, RER lan Transillien. Ana stasiun sepur Saint-Denis sing diwiwiti wiwit pertengahan abad kesembilan belas banjur saben alat transportasi sing dakkandhakake duwe sawetara stasiun ing lingkungan kasebut.

Yen sampeyan njupuk Jalur Metro 13 sampeyan duwe stasiun Université, stasiun Carrefour, stasiun Porte de Paris sing paling cedhak karo Stade de France lan stasiun Basilika Saint-Denis, kayata.

Sing bakal dideleng ing Saint-Denis

santo-denis-2

Saint-Denis minangka perkara paling budaya sing bakal dideleng ing Paris. Kene manggon Afrika, Kurdi, Pakistan, Algeria, Tionghoa, Turki, India lan liya-liyane. Sawetara wong ora duwe dokumen utawa ijin kanggo mlebu ing negara kasebut, nanging manggon ing Prancis. Lan akeh, akeh sing lair ing kene wong tuwa asing.

Yen sampeyan takon karo agensi turis, iki kalebu lingkungan wajib ngati-ati amarga obatan lan angkara nyebar. Yen sampeyan isih pengin nemokake, sampeyan njupuk transportasi umum lan sore mlaku-mlaku.

pasar ing Saint Denis Paris

Saint-Denis iku pangilon saka Paris saiki, ahli waris kolonialisme Prancis lawas, nanging saiki bakal bali mode bagean wis dadi tujuan kanggo hipster y nyulik Wong Paris kanthi idham eksotikisme.

Saint-Denis setengah jam nganggo sepur saka pusat Paris lan saiki kanggo akeh, iki minangka papan sing paling mbebayani ing ibukutha Prancis. Multikulturalisme, ing endi akeh umat Islam, ana ing mripat badai lan akeh sing wedi bakal dadi papan kanggo teroris ing mangsa ngarep.

rue-du-farbourg

Dalan-dalan ing pinggiran kutha disusun miturut dalan utama sing diarani rue du farbourg Saint-Denis ing endi toko lan restoran ing endi sampeyan bisa nikmati masakan India, Pakistan utawa Afrika. Uga akeh PKL, bengok-bengok nawakake, rame-rame.

Dalan liyane sing disaranake mlaku yaiku werna Montorguielkaro restoran lan kafe bohemian, karo wong sing maca World nanging uga karo kabeh wong sing asal usul etnis. Lan utawa ora bakal dadi Paris yen ora ana tiket, mesthine.

cilik-cilik

Apa dheweke wacana Cilik Ekonomi, ing udara lan diantrek karo wit-witan, ing endi restoran, bar lan kafe terus dibukak lan saben dina Selasa jam 7 sore dadi titik pertemuan para petani organik sing adol produke.

wacana-brady

El wacana Brady Iki minangka lorong atap kaca sing apik, dibangun ing abad kaping XNUMX, sing katon minangka Little India. Wacana liyane yaiku el wacana Prado, bentuke kaya huruf L, kanthi langit-langit kaca lan mural seni-nouveau.

Gerbang Saint Denis minangka lengkungan kemenangan dibangun dening Carlos V lan dirusak dening Luis XIV, yaiku para raja sing dilantik ing Basilika ing Saint-Denis mlebu ing Paris. Ing pungkasan taun 80an dibangun maneh ing karya-karya sing suwene dasawarsa: dhuwure 25 meter, ambane limang meter lan relief elegan.

Saint Denis Paris

Mesthi wae Basilika Saint-Denis iku atraksi utama. Biara abad pertengahan penting banget karo sejarah lan arsitektur. Meh rampung dirusak ing Revolusi Prancis amarga makili royalti lan mung gereja sing tetep ngadeg amarga kabeh liyane, patung, biara, makam, wis rusak.

Nalika iku dadi nekropolis nyata saiki mung ana sawetara makam kerajaan sing wis dingerteni amarga suwe-suwe lan pergolakan politik makam Bourbons, Valois, Plantagenet dibukak, dirusak utawa ilang utawa dheweke pindhah menyang kuburan massal kanthi tanpa sajak utawa alesan.

misbyah-santo-denis

Bonaparte mbukak maneh greja lan ora ndemek kuburan masal. Ing taun 1817, Bourbons mrentah supaya mbukak, sanajan ora akeh sing ditemokake. Sisa 158 awak ratu lan raja sing dilebokake ing ossuary ing ruang gereja kanthi plak marmer sing jenenge jenenge.

Yen sampeyan ngunjungi greja, sampeyan bakal bisa ndeleng kabeh iki lan uga khas khas Bourbons ing endi sisa-sisa dikubur Louis XVI lan garwane Marie Antoinette saka Austria Mung ing taun 1815. Sampeyan uga bakal ndeleng makam raja, ratu lan bangsawan liyane, sawetara sing digawa saka biara lan greja liyane.

Iki dibangun maneh ing abad kaping XNUMX dening arsitek sing padha mulihake Katedral Notre Dame.

Nightlife in Saint-Denis

Paris ing wayah wengi

Yen sampeyan ora seneng karo rasa ora aman ing kutha-kutha gedhe, ora apik yen ngunjungi Saint-Denis ing wayah wengi., kajaba sampeyan plancongan ing klompok, ngomong basa Prancis kanthi apik utawa duwe kanca ing kene. Yen mangkono, tetanggan kasebut pancen apik kanggo wayah wengi.

jeanette

Sampeyan seneng ing Nightlife hipster? Dadi ing kene Mekah sampeyan ing Jeannette, sawijining situs sing umure paling ora limang dekade nanging wis populer karo para mudha saiki. Sampeyan mangan panganan Prancis, ana kaca tingal ing abad kaping XNUMX lan tabel Formica retro.

Mauri 7 ing Paris

Kosok baline yaiku Mauri 7, garis kanthi tembok internal sing dihiasi tutup sampul rekaman LP lan sawetara tabel sing ana ing Passage Brady. Uga Sully lan Bèntèng saka Au, nanging bar lan kafe saya akeh sing muncul kaya jamur sawise udan lan asor sedina.

Nalika sampeyan ndeleng, Saint-Denis minangka tujuan sing apik lan apik ing Paris. Ibukutha Prancis sing saya akeh nuduhake ibukutha Eropa liyane, ciri khas budaya, multikulturalisme, nanging yen sampeyan seneng karo kabudayan, iki bakal nguntungake lan ndhidhik, iku mlaku-mlaku sing ora bisa dilalekake.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   Alvaro ngandika

    Halo lan matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi,

    Aku mikir sampeyan nyampur rong wilayah ing artikel sing padha, kalorone kalebu ing wilayah Île de France.

    Sing pertama yaiku, kotamadya Saint Denis (sing ana ing sanjabane Boulevard Périphérique lan mula ana ing njaba sing dianggep pusat Paris, sing kasusun saka 20 kabupaten). Ing kene Katedral bisa ditemokake lan gampang diakses amarga jalur metro 13. Kaya sing wis disebutake, iki minangka salah sawijining wilayah sing paling akeh budaya amarga imigrasi.

    Saliyane, kita duwe area ing sekitar stasiun metro sing diarani Strasbourg-Saint Denis (baris 8, 4 lan 9), ing endi kita bisa nemokake lengkungan ing foto uga restoran India ing Passage Brady. Nanging wilayah iki ana ing tengah kutha Paris, lan dununge ana ing antarane kabupaten 2 lan 10, cedhak République.

    Thanks,

    Álvaro