Apa sing kudu ditindakake ing Cuzco (Peru): pandhuan praktis kanggo riko kutha

Apa sing kudu dideleng ing Cuzco

Cuzco yaiku ibukutha kekaisaran Inca lan, ing jaman kolonial, dadi salah sawijining kutha paling penting ing Viceroyalty ing Peru. Mula, ora nggumunake, apa sing dadi pusat saraf kekaisaran paling gedhe ing Amerika pra-Columbian saiki, ngreksa kaendahan ing papan-papan kasebut sing digawe sejarah. Iki disertifikasi dening UNESCO, sing, ing taun 1983, ngumumake Cuzco Warisan Donya.

Objek wisata liya ing kutha iki yaiku kasugihan malang. Dadi dununge ing Pegunungan Andes, ing 3399 meter saka ndhuwur segara, kahanan iklim khusus banget sing menehi keanekaragaman hayati gedhe. Dadi, yen sampeyan tur ing Peru, Cuzco lan sekitarnya kudu mandheg ing rute sampeyan.

Supaya sampeyan ora kejawab lanskap alam, khasanah arkeologi lan monumen ing wilayah kasebut, aku bakal menehi sampeyan ing postingan iki dhaptar karo papan sing paling menarik kanggo dibukak ing Cuzco lan aku bakal menehi informasi babagan kegiatan lan tur sing bisa ditindakake ing cedhak kutha. 

Apa sing bakal dikunjungi ing kutha Cuzco

Inca inti saka Cuzco

Miturut mitos pendiri, Cuzco digawe millennia kepungkur kanthi desain dewa Quechua Sun, Inti. Sanajan ana legenda beda sak madegé kutha, Aku bakal nuduhake sampeyan babagan sing disebarake dening Inca Garcilaso de la Vega. Iki minangka sing pertama dikandhani nalika aku tekan Cuzco lan, bisa uga amarga iku, papan kasebut dadi papan khusus ing memori.

Miturut legenda, millennia kepungkur dewa srengenge ngutus loro putrane menyang bumi, Manco Cápac lan Mama Ocllo, kanthi tugas madeg kutha anyar. Sedulur-sedulur padha lelayaran ing Tlaga Titicaca, nggawa batang emas sing, nalika tekan Cuzco saiki, dipaku ing lemah dening mung siji kenek. Mula, diputusake papan sing bakal ditemtokake kanggo nyipta kutha anyar kasebut

Ngluwihi kabeh legenda, apa kasunyatan sejarah sing wis kabukten yaiku Cuzco minangka pusat kekuwatan Kekaisaran Inca Malah saiki, salah sawijining peradaban paling penting lan kuna ing Amerika Selatan isih dilestarekake ing kutha kasebut. Yen sampeyan pengin ngerti Cuzco, sampeyan kudu miwiti karo oyot, mula aku pengin nuduhake karo sampeyan sawetara panggonan sing bakal mbantu sampeyan nemokake inti Inca saka Cuzco.

Qorikancha

Biara Santo Domingo Qorikancha ing Cuzco

Qorikancha yaiku candhi Inca utama dibangun ing Cuzco. Jeneng kasebut asale saka gabungan rong tembung Quechua: "quiri", emas, lan kancha, candhi. Ing "kuil emas" iki Indi, dewa Surya disembah. Struktur megah lan dekorasi sing apik bisa dadi penghormatan kanggo dewa. Sisih ngarep digawe saka tembok watu lan, miturut akun wektu, paling ndhuwur karo jinis wates emas murni.

Sayange, nalika tekane Spanyol, tampilan asli Qorikancha ilang lan, ngreksa tembok candhi, biara Santo Domingo dibangun (1963), urutan kaping pisanan saka Dominika ing Peru. Dhasar Inca ditutupi karo plester lan lukisan Katolik, nganti ing taun 1650 gempa bumi nyebabake bangunan kasebut ambruk, masang maneh sisa-sisa candhi lawas. Aja lali ngunjungi Qorikancha, iku conto sing apik kanggo arsitektur hibrida lan r uripEfek saka tahap sing mbentuk Cuzco saiki.

Watu saka 12 sudhut

Watu saka 12 sudhut ing tengah Cusco

Watu sudut 12, sing ana ing Jalan Hatum Rumiyoq, yaiku a blok watu "diorite ijo" iku bagean saka Istana Inca Roca. Watu tengah tembok duwe 12 sudhut, mula jenenge, diukir kanthi akurasi ekstrem lan klumpukne kanthi sampurna nganggo potongan liyane. Jenis struktur iki, umum banget ing budaya Inca, watu kasebut bisa dipasang tanpa jinis mortir. Kraton lan candhi sing dibangun kanthi cara iki isih ana bukti yen soliditase.

Istana kasebut, dibangun kanthi urutan Inca Roca, uga dadi papan turune keturunane nganti tekane wong Spanyol (abad kaping XNUMX). Ing jaman kolonial dijarah lan njaga tembok sing misuwur minangka pondasi, wong Spanyol nggawe Omah Marquis Buenavista lan Istana Marquis saka Rocafuente. Akhire, bangunan kasebut disumbangake menyang greja lan dadi Istana Uskup Agung. Saiki, iki uga dadi Museum Seni Agama ing kutha Cuzco.

Sanajan sampeyan mikir manawa ndeleng tembok watu dudu kegiyatan sing apik banget, aku nyaranake sampeyan aja nganti mandheg mandheg iki nalika tur menyang Cuzco. Ukuran watu lan kesempurnaan struktur ora bakal nggawe sampeyan ora preduli. Kajaba iku, nalika ana ing dalan umum, sampeyan ora kudu mbayar apa-apa kanggo ngunjungi lan ora prelu ngerti jadwal apa wae, sampeyan bisa ngunjungi kapan wae.

Reruntuhan Sacsayhuamán

Reruntuhan Ruinas de Sacsayhuamán

Nalika ngomong babagan sisa arkeologi Inca, kita langsung mikir babagan Machu Pichu. Nanging, ing Cuzco ana situs arkeologi liyane lan reruntuhan kutha kuna sing pantes dikunjungi. Sanajan papan kasebut kurang turis, nanging padha-padha narik kawigaten lan nyawisake bagean sampeyan ing kutha kanggo nemokake, nanging ora ana sangsi, sukses banget.

Cedhak banget karo Cuzco, sekitar 30 menit mate saka Plaza de Armas, yaiku reruntuhan Sacsayhuamán. Bèntèng Inca kuno dununge ana ing sadhuwure bukit sing diunggahake, ing malang sing luar biasa. Nyatane, saka reruntuhan sampeyan bisa nikmati salah sawijining pemandangan panorama Cusco sing paling apik. "Sacsayhuamán" minangka tembung sing asale saka Quechua lan bisa diterjemahake dadi: "papan sing njebolake falcon", bisa uga jeneng kasebut diwenehake dening elang sing mabur ing karya arsitektur sing hebat.

Sacsayhumá minangka kutha sing asli, sing mung bisa dilestarekake. Dumunung kabeh jinis konstruksi: bangunan suci, upacara, omah, menara, saluran air ... Ing kutha Inca isih ana trowongan, gerbang, tembok lan menara lan, sanajan akeh sing ilang, Gampang mbayangake jembar lan kamulyan sadurunge.

Rute liwat warisan Viceroyalty

Periode kolonial ngganti kutha Cuzco. Sawise tekane Spanyol, akeh bangunan Inca sing rusak utawa diowahi, nggabungake kutha ing kutha kasebut gaya Inca urip bareng karo barok sing diimpor dening para pemukim. Sawise gempa taun 1650, akeh bangunan sing dibangun ing kutha kasebut Cuzco Monumental ditondoi kanthi anané bangunan agama. Arsitektur kolonial Cuzco nyengsemake lan pantes ditliti kanthi rinci. Aku nuduhake sampeyan, paling ora kanggo aku, poin penting yen sampeyan pengin mbayangake sepira tegese modal Inca kanggo Viceroyalty ing Peru.

Lingkungan San Blas

Cuesta de San Blas ing lingkungan San Blas ing Cuzco

Barrio de San Blas rampung direnovasi nalika tekane wong Spanyol, mula iku conto sing apik babagan arsitektur kolonial. Dalan-dalan sing tajem, jubin watu lan kios-kios sing dipasang ing lurung-lurung menehi lingkungan khusus kanggo urip lan minat turis sing apik.

Katedral Cuzco

Katedral Cuzco

Dumunung ing Plaza de Armas, ing kraton Inca Wiracocha, Katedral Cuzco saiki salah sawijining conto Baroque sing paling jelas ing Peru lan wis dadi candhi Kristen sing paling penting ing kabeh kutha.

Greja ing Cuzco

Greja teka ing negara kasebut karo para pendhudhuk Spanyol lan, kanthi akeh, papan ibadah lan perjumpaan Katulik dibangun ing kutha kasebut. Ing taun 1973, Menteri Pendidikan ngumumake Warisan Budaya Bangsa menyang wilayah monumental ing Cuzco, ngenali kaendahan lan nilai sejarah bangunan kasebut. Yen sampeyan mlaku liwat Cuzco monumental, Greja Perusahaan lan Kuil Rahmat minangka kunjungan wajib.

Ngerteni kutha saka perspektif liyane

Wisata mung ora mung ngunjungi bangunan lan tugu pralambang. Kadhangkala, kita njupuk gambar sing paling asli saka kutha sing ngumbara tanpa tujuan liwat dalan-dalan utawa ngunjungi pasar lokal lan ngamati kegiyatan sing saben dinane.

Warisan sejarah lan monumental saka Cuzco ora bisa dibantah, nanging uga kutha iki asli banget. Yen sampeyan pengin nyedhot budaya Peru lan pengin ngerteni permata Peru iki saka perspektif liyaneCoba waca panggonan sing bakal dakusulake kanggo sampeyan ing ngisor iki.

Pasar San Pedro

Pasar San Pedro Cuzco

Dumunung ing jejere Calle Santa Clara, Mercado de San Pedro, didegaké ing taun 1925, terus dadi pusat bisnis lokal ing Cuzco. Produk seger, kerajinan tradisional, kembang, rempah-rempah, panganan cuci mulut khas ditumpukake ing papan, nggawe bledosan warna lan rasa sing tiba-tiba nyelehake sampeyan ing budaya Peru.

Sampeyan bakal krungu wong-wong sing ngomong ing Quechua, para vendor cerdas ngunggahake swarane supaya bisa urip pungkasan lan sampeyan bakal dadi bagean saka turis sing ora ngerti gunane sing gabung karo wong-wong Cuzco sing saben dina tuku ing kana lan sing wis ora kesengsem karo rincian liyane. saben posisi.

Coba panganan cuci mulut, panganan khas (kanthi ati-ati yen sampeyan duwe weteng sing alus), ngobrol karo petugas toko lan rendhemake kabeh sing katon. Yen sampeyan kasengsem ing gastronomi lan pengin ngerti budaya Peru luwih dhisik, lebokake Mercado de San Blas ing dhaptar "samubarang sing kudu ditindakake ing Cuzco."

Pukamuqu

Sudut pandang Pukamuqu Cristo Blanco Cuzco

Secara pribadi, salah sawijining perkara pisanan sing dakkarepake nalika teka anyar ing kutha yaiku munggah menyang sudut pandang, saya tambah apik, kanggo ngurmati ukurane. Pukamuqu, minangka papan sing cocog kanggo nimbang-nimbang Cuzco saka dhuwur.

Dumunung udakara 30 menit mlaku-mlaku saka pusat bersejarah, ing jejere patung Kristus Putih, Pukumaqu minangka sudut pandang alami sing bakal menehi sampeyan tampilan kutha sing ora iso dilalekake. Tata letak lurung-lurung, atap semu abang, bangunan sing gumpalan ing lembah lan bukit-bukit ing kadohan, nggawe gambar panorama Cuzco sing ora bisa sampeyan tresnani.

Apa wisata sing bisa sampeyan lakoni saka Cusco

Machu Picchu

Cara menyang Machu Picchu saka Cusco

Ing dhuwur 2.430 meter lan ing tengah alas tropis, yaiku Machu Picchu. Kutha Inca kuno, diubengi gunung, wis dadi salah sawijining situs sing paling akeh dikunjungi ing dunya lan Iki dianggep minangka salah sawijining 7 keajaiban jagad modern Aku ora kaget! Sisa arsitektur, tembok, teras, ditemokake ing antarane mega sing menehi reruntuhan sihir lan mistikisme khusus.

Ana akeh formula kanggo tekan Machu Pichu Saka Cuzco, sampeyan bisa teka kanthi gratis (nganggo sepur, numpak mobil, utawa liwat bis) utawa kanthi nyewa layanan agensi. Sing kudu sampeyan elinga yen sampeyan mandhiri dhewe yaiku, dadi ruang kanthi nilai sejarah sing dhuwur, peraturan kanggo ngunjungi taman cukup ketat: sampeyan mung bisa mlebu kanthi pandhuan resmi lan sampeyan kudu tuku tiket. Coba coba langkah-langkah kasebut sadurunge, yen sampeyan pesenan, amarga dadi papan sing sibuk lan kapasitas ora bisa ditemtokake, sampeyan bakal kelangan kesempatan kanggo ngerteni.

Maras

Cara nggayuh tambang uyah Maras saka Cusco

Maras yaiku a kutha Peru sing apik, dununge 3.300 meter ing sadhuwure segara lan udakara 4 km saka Cusco. Kutha cilik kasebut misuwur kanthi flat uyah. Struktur ing teras, ing luwih saka 3 ewu sumur uyah alami padha ngatur lanskap unik sing ora bakal ora preduli sampeyan. Kajaba iku, ing tambang uyah produk sing digawe saka uyah sing diekstrak didol. Yen sampeyan pengin nggawa souvenir menyang wong sing spesial, sampeyan bisa njupuk kauntungan saka posisi kasebut, dadi sampeyan bisa njupuk kauntungan yen pengin tuku oleh-oleh utawa souvenir asli.

Sampeyan bisa menyang Maras nganggo bis saka Cuzco banjur numpak taksi saka Maras kanggo nggayuh flat uyah. Pilihan liyane yaiku nyewa sawetara wisata sing ditawakake agensi pariwisata sing kalebu transportasi. Ana agensi sing nawakake kemungkinan tekan tambang uyah nganggo motor utawa quad. Pengalaman kasebut luar biasa, disaranake banget yen sampeyan lelungan ing grup.

Tips praktis kanggo plancong ing Cusco

Cara ngganti dhuwit ing Cusco

Tlapak Peru cara ngganti dhuwit ing Cusco

Ngganti dhuwit ing Cuzco cukup gampang, ana omah ijol-ijolan nang endi wae, utamane ing pusat bersejarah, lan tarif biasane cukup. Sadurunge ganti, nganggo kalkulator sampeyan dhewe, supaya sampeyan ngerti yen bakal menehi sampeyan lan sampeyan ora bakal nemoni masalah nalika njaluk dhuwit yen ana kesalahan lan mengko sampeyan ngerteni.

Ing sacedhake omah ijol-ijolan lan ing lurung-lurung pusat sing sibuk, biasane nawakake sampeyan ganti dadi ireng. Sanajan pangowahan katon luwih nguntungake, Aku ora nyaranake amarga dheweke bisa nyelehake tagihan palsu menyang sampeyan tanpa sampeyan priksa.

Kepiye carane ngubengi Cuzco

Taksi ing alun-alun cara muter-muter ing Cuzco

Untunge, Cuzco minangka kutha sing iku nutupi sikil kanthi apik. Nanging, sampeyan bisa uga kudu lelungan rada adoh saka pusat bersejarah lan bisa uga pengin ngunjungi papan sing adoh, mula aku bakal menehi pandhuan babagan transportasi ing Cusco.

Taksi

Taksi ing Cuzco Dheweke regane murah banget, pamindahan udakara 10 tlapak sikil Peru (padha karo 2,28 euro). Yen sampeyan mlebu klompok, iku pilihan sing apik lan biaya sing terjangkau.

Biasane, wong jujur. Nanging, dadi turis, kita mesthi duwe risiko kena rega utawa mlebu taksi bajak laut tanpa ngerti (ing Cuzco ana). Kanggo ngindhari kahanan kaya ngono, luwih becik mandheg wong ing dalan lan takon sepira biasane lelungan. Sampeyan bakal menehi rega sing bakal mbantu sampeyan milih manawa supir taksi menehi rega nyata. Sadurunge entuk, coba setuju babagan tarif karo drivere, sampeyan bakal ngindhari masalah. Nanging, aku kudu ujar manawa aku ora nemoni masalah apa wae.

Bis-bis

Bus in Cuzco Dheweke dikelola dening perusahaan swasta. Saben mobil duwe tandha sing nuduhake tujuane. Rega tiket udakara 0,70 sol, sing padha karo udakara 15 euro lan sampeyan mbayar ing njero bis. Dheweke kedadeyan asring banget, saben rong utawa telung menit.  

Tiket wisata Cusco

Tiket turis bisa dideleng ing Cuzco

Tiket Turis Cuzco dadi keajaiban nyata. Kerjane minangka jinis voucher sing ngidini akses menyang papan sing disenengi para turis ing wilayah kasebut. Ana macem-macem jinis tiket: tiket wisata integral, sing ngidini sampeyan ngunjungi total 16 panggonan; lan tiket sebagean, sing ngidini mlebu sawetara panggonan ing dhaptar kasebut.

Yen sampeyan bakal suwe ing Cuzco, aku ora bakal mikir. Sanajan BTC ora kalebu lawang mlebu Machu Picchu, nanging sampeyan kudu nggambarake tabungan sing signifikan nalika mlebu ing papan sing paling lambang ing kutha kasebut.

Tur Gratis

Ora padha yen ngunjungi Cuzco dhewe tinimbang karo pandhuan. Ing tur gratis kang disaranake banget kanggo para plancong sing pengin ngerti detail sejarah saka saben pojokan sing ditemokake ing ibukutha kuno Kekaisaran Inca.

Ana macem-macem perusahaan sing ngatur lan, biasane, dheweke budhal saka pusat kutha sing bersejarah. Operasi kasebut gampang banget, sampeyan ndhaptar (sampeyan bisa nindakake liwat internet) lan ing pungkasan tur sampeyan menehi pandhuan kanthi jumlah sing dianggep cocog.

Ati-ati penyakit dhuwur!

Amarga akeh meter ing sadhuwure segara, turis sing ngunjungi Cuzco bisa ngalami "penyakit ketinggian" sing diwedeni. Sanajan cukup nyenengake lan ana sing duwe wektu sing ala banget Biasane kedadeyan yen wis pirang-pirang dina ing kutha. Tingkat keruwetan gejala gumantung ing saben kasus, nanging biasane nyebabake pusing, mual lan ngelu.

Kanggo ngindhari penyakit inggil, luwih becik ngaso akeh, aja kakehan mangan, lan ngombe banyu akeh. Ing kana dheweke ngunyah godhong coca kanggo nglawan. Yen sampeyan minangka salah sawijining sing nandhang gejala sing paling serius lan "penyakit inggil" bakal ngganggu perjalanan sampeyan, sampeyan bisa takon karo apotek, ana sawetara obat sing ngatasi obat kasebut.

Banyu lan panganan

Yen sampeyan wong asing, ora disaranake ngombe banyu keran ing Peru. Sanajan sawetara wong Peru nganggep tanpa masalah, bisa uga sampeyan, amarga ora biasa, bisa nggawe sampeyan rumangsa ala. Luwih becik ora mung njupuk risiko lan mung ngombe banyu saring utawa botol.

Minangka kanggo panganan, kedadeyan sing padha. Dudu panganan jalanan iku ala utawa rusak, nanging bisa agresif kanggo weteng sing ora biasa. Ati-ati apa sing sampeyan coba lan nggawa obat antidiarrheal, yen ngono.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*